FC Harlingen E1 door naar volgende bekerronde

Voor de jongens van E1 stond afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd tegen Heerenveen E7 op het programma. Dit team had z?n poule ook gewonnen en dus betekende dit de eerste wedstrijd in de knock-out ronde. We moesten maar afwachten hoe de sterkte van de tegenstander was.

In het begin van de wedstrijd leek het toch een moeilijke wedstrijd te gaan worden ook al omdat Heerenveen er soms gevaarlijk door kwam. FC Harlingen werd echter ook wel gevaarlijk en kwam dan ook op een 1-0 voorsprong toen Ronin attent reageerde op een voorzet vanaf de linkerkant. Zoals gezegd kwam ook Heerenveen er een paar gevaarlijk uit maar, of de precisie ontbrak of de verdediging van fc Harlingen stond paraat en liet geen doelpunt toe. FC Harlingen drukte door en kwam ook verdiend op een 2-0 voorsprong toen Mika een corner van Jesper keurig binnenkopte. Hierna floot scheidsrechter Peter Nieboer voor de rust.

Meteen na rust begon E1 zeer overdonderend aan de tweede helft want al snel ging Thijmen op de solotoer en rondde dit beheerst af met een schuiver langs de keeper. Heerenveen was het helemaal even kwijt en fc Harlingen liet er geen gras over groeien wie er vandaag als winnaar van het veld zou gaan. Binnen tien minuten werd er maar liefst vier keer gescoord en de wedstrijd was definitief beslist. Ronin maakte twee mooie doelpunten, aanvoerder Mees schoot de 6-0 binnen en Jesper kon als spits ook niet achter blijven en maakte 7-0. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen en proberen nog wat mooie aanvallen te laten zien. Luuk ging ook nog op zoek naar een doelpunt maar het lukte hem vandaag niet. Daarna was het gebeurt met E1. Het middenveld en de aanval geloofden het wel en lieten de verdedigers Niels en Milan en keeper Tim in de steek. Hierdoor kon Heerenveen in de laatste fase nog maar liefst drie keer tegen scoren. De eindstand derhalve 7-3 in het voordeel van fc Halingen E1. Op naar de volgende bekerronde en dan zullen we waarschijnlijk een vrij sterke tegenstander ontmoeten. Het team kan heel goed voetballen laat dit ook vaak zien maar de slordigheden zoals de laatste vijf minuten moeten eruit en dan zijn we moeilijk te verslaan.

Volgende week de topper voor de competitie in Leeuwarden tegen Frisia E5 dat evenveel punten heeft maar een wedstrijd meer gespeeld.