Fc Harlingen boekt verdiende overwinning

DRACHTEN - Onlangs kopte een krant dat er donkere wolken hingen boven fc Harlingen, maar dankzij een zwaar bevochten, maar dik verdiende overwinning in Drachten schijnt er voor de mannen van trainer Duco Mulder weer licht aan de horizon.

Harlingen nam het zondag in Drachten op tegen ONB en begon goed aan het duel, want al na anderhalve minuut hadden de bezoekers op voorsprong kunnen of eigenlijk moeten komen, maar het schot van Daniël Matakupan werd door de doelman gepareerd en de rebound van Jeroen van Dellen werd maar net voor de lijn gestopt. Een flitsende start dus. ONB mocht van de warrig fluitende leidsman door, ondanks dat de bal duidelijk de zijlijn was gepasseerd, maar dit leverde gelukkig geen doelpunt op. Harlingen kwam verdiend op voorsprong toen in de 28e minuut Janbauke Tolsma goed doorkwam op links en de bal fraai over de Drachtster doelman heen stiftte en de 0-1 op het scorebord zette.

Ane Schaap probeerde het eens van afstand, maar schoot over. Harlingen kreeg een heel grote kans op 0-2, maar Daniël Matakupan wachtte oog in oog met de doelman te lang met zijn schot. Jammer, want de Drachtsters hadden misschien wel meer balbezit, maar verder dan 'de zestien' kwamen ze niet en Harlingen had de betere kansen. Zelfs met handenvol hoekschoppen wist de thuisploeg zich geen raad en het enige dat de ouwe seunen zich in de rust kwalijk mochten nemen, was dat het nog maar 0-1 was.

Na rust gingen de gasten door. Een veelbelovende aanval van Harlingen werd, niet voor het eerst die middag, ten onrechte afgevlagd. Niet veel later weer een goede aanval van Janbauke Tolsma, maar hij stuitte op de Drachtster defensie. Tien minuten na rust leek het dan toch 0-2 te worden, maar ONB stopte de Harlinger onreglementair af, maar de scheidsrechter wilde de overtreding niet zien. Het bleef lang 0-1 en daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. In de slotfase kwam Harlingen met de schrik vrij toen ONB er door kwam en voorzette, maar de bal het hoofd van een compleet vrij staande Drachtster miste. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de ontlading groot. De eerste drie punten zijn binnen. Belangrijke en dik verdiende punten.

Volgende week staat voor fc Harlingen een thuisduel op het programma. Tegenstander in dan Jubbega.