Fc Harlingen blij met gelijkspel

De eerste wedstrijd van de competitie begon voor fc Harlingen zonder twee goeie spelers. Stefan Adema had nog vakantie en Niels Outhuyse en Tineke werden papa en mama van zoon Mats, gefeliciteerd. Dus moest er wat veranderen in het elftal, en de trainer had aanvallende bedoelingen.

Sander Zeilmaker en Justin Attema stonden voorin, Kevin Jaarsma nam de plek van Barry Hamstra in en Barry ging als laatste man spelen. Dat was verrassend maar goed voor de nodige rust achterin, zo werd gedacht. Harlingen was in het begin wat meer in balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Na zeven minuten kreeg fc Harlingen wel een vrije trap op een mooie plek, het schot op doel van Barry Hamstra miste echter de kracht.

Nicator werd steeds gevaarlijker en in de defensie liepen ze soms wel wat lullig te verdedigen. Nicator deed het vaak met lange halen en gauw thuus maar dat was wel degelijk gevaarlijk. In de negentiende minuut werd er slap uitverdedigd, gelukkig werd die kans toen nog over geschoten. In de 31e minuut werd het ‘gegriem’ wel afgestraft. Fouad Sedki kapte twee man uit en passeerde de keeper; 1-0. Vier minuten later stond oud-Zeerobbenspeler Melvin Hempenius vrij voor het Harlinger doel maar keeper Robin Wagenaar redde.

Bij een uitval van Harlingen had Justin Attema de pech dat hij net niet bij de bal kon. Harlingen had nog meer mazzel toen vlak voor rust Mathias Dijkstra een honderd procent-kans kreeg; hij schoot de bal overtuigend naast. De fc mocht dan ook niet klagen dat ze maar met een 1-0 achterstand gingen rusten.

In de tweede helft kwam Jorge Pirez er in voor Justin Attema. En het spel bleef matig van beide kanten. Wel was er wat meer snelheid in de aanval bij Harlingen. En het geluk lachtte de Harlingers toe; een voorzet van rechts werd goed ingetikt door de attente Jorge Pirez; 1-1.
Weer creëerde Nicator vervolgens meer kansen dan Harlingen. Een pegel in de zeventigste minuut werd goed uit het doel gedoken door Robin Wagenaar. Hij raakte bij het landen wel met zijn hoofd de paal en dat leek niet goed maar als een echte bikkel bleef hij in z’n doel staan. Rick Siemonsma was wel gewisseld en voor hem kwam Andre Sopacua er in.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd zat nog de meeste actie. Een schot van Matias Dijkstra ging in de 80e minuut net naast, Andre Sopacua kopte een voorzet net naast z’n eigen doel. Ook een schot van Kevin Jaarsma ging net naast. Het bleef achterin oppassen en gelukkig deed Robin Wagenaar dat goed. Een goeie aanval van Harlingen in de 88e minuut kwam bij Kevin Jaarsma maar het duurde even te lang. Volkomen verkeerd opstellen van de linksback deed Matias Dijkstra weer alleen voor de keeper komen en weer redde Wagenaar. Zelfs in 95e minuut kreeg Nicator nog een dot van een kans maar die werd richting Oldehove geschoten. Al met al mocht fc Harlingen niet klagen met deze 1-1 eindstand konden de Harlingers tevreden naar huis terugkeren. Maar dat het anders moet is duidelijk. Zeker aanstaande zondag tegen Ureterp, dat onder oud-trainer Johan van Slooten met 6-0 won van Harkema Opeinde. Twee man die zondag op het veld liepen bij Harlingen kregen een voldoende: de keeper en grensrechter Johan OSI, de rest kan beter.