Voetbal

Fc Harlingen beleeft grandioos familieweekend

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dat het familieweekend van fc Harlingen vrijdagavond begon met regen en onweer werd op zaterdag volop goedgemaakt. Zaterdag stond in het teken van voetbal, voetbal en nog eens voetbal. De ochtend begon met het 4x4 voetbal van de jeugd en het 7x7 bij de senioren.

De Minipupillen waren onderling verdeeld in teams en streden hun eigen toernooitje. De eerste prijs was voor De Kleine Veteraantjes en die bestond uit Luuk P, Arad O, Bryan T en Sven K. De tweede prijs was voor De Stienenmantsjes. Dit team bestond uit Mike V, Sibo van der M, Karlijn J en Rhoman H. De derde plaats was voor Justin B, Yalenka H, Jesper T en Sven K oftewel De Tobbendansers.
Dan de jeugd van de E- en de F-pupillen. Het waren Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse, Cambuur, Heerenveen, FC Twente, Groningen, Sparta, Willem II, AZ, PEC Zwolle, FC Utrecht en Ado Den Haag die streden om de titel. Ajax, bestaande uit Rehan, Justin, Gwen, Senna en Lars wist in een zinderende finale uiteindelijk te winnen van Vitesse. Jesper, Milan, Isa en Dilaan verloren met 0-1 van Ajax. En dus werd Ajax eerste en Vitesse tweede bij de E- en F-pupillen.

In de poule van de junioren van de C’s en D’s waren het Barcelona, Juventus, AC Milan, Bayern München, Liverpool, Manchester United, Real Madrid, Borusia Dortmund en Atletico Madrid die streden om de eerste en tweede prijs. Door middel van penalty’s werd de winnaar bepaald. Want in de finale stond Juventus, bestaande uit Gerard, Meike, Ayerton en Thomas, tegenover Atletico Madrid. Hierin speelden Sabina, Stijn N, Ricardo, Joël en Max. Beide teams wisten niet te scoren in de finale en dus werden er penalty’s genomen. Juventus bleek hier iets beter in te zijn en dus werd Juventus eerste en Atletico Madrid tweede.

FC Bal Op Het Dak
En dan de senioren. Hier was een verdeling gemaakt tussen de ‘profs’ en de amateurs. Diverse teams waren verkleed, wat de dag nog feestelijker maakte. De teams konden zich van tevoren opgeven en er waren ook dit jaar weer geweldige namen bij. Wat te denken van: Van Alles Wat, FC de Ron Jansjes, De Driehoekjes, FC Bal Op Het Dak, Atletico Ananas, Team Ongeremd, Bergafwaarts, De Knuppels en De Allstars. Maar de finale bij de ‘profs’ ging uiteindelijk tussen Wie De Bal Het, Het Um en het team van de Jägermeisters. Het waren Eric H, Johan J, Drewes J, Tonny O, André S, Tom R en Anthony van A die met 2-1 wonen van Patrick D, Ryan van W, Mateusz Y, Hans B, Jurjen de J, Cees J, Melvin S, Adnane el M, Ronald B en Jesper Jan M. En dus was team Wie De Bal Het, Het Um de winnaar van de dag en de Jägermeisters knap tweede.

Bij de senioren-amateurs waren er Links Buiten Adem, De Prutsers, F1 Knudde, De Wissels, Onze Kids Zijn Beter en de Nonsens. Maar de prijs ging naar De Oldstars. Zij waren de beste van de dag en namen de eerste prijs mee naar huis. Klaas B, Freerk A, Peter v.d. V, Rienk W, Simon K, Marcel T en Siep de B stonden in de finale tegenover het team van Jurjen BD, Harnt K, Ariel, Kees B, Evan van S, Steffan J, Celesta B, Wendy en Kirsten R (team F3 Senioren). Dit team had woensdag tijdens een training van de kinderen al een keer stiekem geoefend en dat zijn de meeste ouders niet meer gewend. Dus of het nou daardoor kwam, dat weet niemand maar ze stonden in de finale. Helaas was het team al grotendeels weg waardoor De Oldstars automatisch eerste werden en F3 Senioren tweede.

Penalty’s
’s Middags was het tijd voor de penalty’s. Mees Nagel wist 50 kinderen achter zich te laten bij de penalty’s van de F en E Pupillen. Hij was de beste en ging met de prijs naar huis. Bij de D en C junioren was Peter Zuiderhof oppermachtig. Hij wist ook maar liefst 51 kinderen achter zich te laten. Bij de senioren ging het hard tegen hard maar Edwin van Alphen bleek de beste. Hij won de bekende wisselbokaal. De trotse nieuwbakken papa komt als eerste op de wisselbokaal van fc Harlingen te staan.

Daarna waren alle kampioenen van het seizoen 2014-2015 aan de beurt. Want in het allereerste seizoen van fc Harlingen werden er vele teams kampioen. De competitie was bij sommige teams zo spannend dat zelfs op de laatste dag van de competitie pas bekend werd wie er kampioen was geworden. De teams F2G, E6, E5, E1, D3, D2, C2, C1 en A1 werden op het podium onthaald en alle spelers ontvingen medailles en een foto van hun team. Bij de senioren werden het ‘Het 4e’ en ‘Het 5e’ gehuldigd. Zij kregen alsnog de kampioensschaal en een waardebon.
De middag werd afgesloten met een heerlijke barbecue en aansluitend was het Nickelzson die de avond feestelijk wist af te sluiten. Fc Harlingen wil iedereen ontzettend bedanken die ook maar iets betekende voor het succesvol maken van dit prachtige weekend. Trots kijken de fc terug op een paar geweldige dagen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda