Fc Harlingen A1 kampioen

HARLINGEN - Fc Harlingen A1 moet afgelopen weekend voetballen om de bekroning van het seizoen, het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te gaan moest er in ??n van deze laatste wedstrijden minimaal 1 punt behaald worden om concurrent ST Minnertsga/St. Jacob A1 achter zich te houden. Probleem was wel dat SC Leovardia om diverse redenen niet in staat was geweest om de wedstrijd uit het najaar te spelen en daarnaast stond de tweede wedstrijd tegen hen als laatste geprogrammeerd en wel juist op het Roburtoernooi. Na enig gebel gaf SC Leovardia aan wel te komen, zij het met een gewijzigde ploeg.

Met alle voorbereidingen die de mannen al hadden getroffen voor het kampioensfeestje was deze onzekerheid al met al een beetje vervelende start voor wat de mooiste dag zou moeten gaan worden in de vorm van een kampioenschap thuis. Qua plaats op de ranglijst van beide ploegen zou dit ook zeker mogelijk moeten zijn. Met behoorlijk wat publiek aan de zijlijn werd de wedstrijd begonnen, waarbij de thuisploeg al in de eerste aanval een hele grote scoringskans had. Deze werd echter niet benut. De gasten scoorden daarentegen wel uit een voorzet van links. Dus de 0-1 stond op het scorebord en de Harlinger spelers waren dus gewaarschuwd. Al snel daarna kreeg een van de spelers van SC Leovardia de bal op de onderarm, waarna de thuisploeg een enigszins gemakkelijk toegekende strafschop kreeg. Het was 1-1 en de rust was met name bij het publiek weer wedergekeerd. In de daarop volgende minuten had fc Harlingen best wel kansen op de 2-1 en die zou er uiteindelijk ook komen, door een lange bal met een kopbal over de keeper. Deze 2-1 vormde tevens de ruststand.

Na de thee golfde de wedstrijd een beetje op en neer. Stress bij fc Harlingen en irritaties bij de gasten waren hier mede de oorzaak van. Na enige tijd voetbalden de ploegen weer, waarbij de thuisploeg in een man meer-situatie de 3-1 scoorde. Dit doelpunt was van Jesse met een actie over rechts. Hierna stond de tweede helft met name in het teken van de strafschoppen. In het doelgebied werd een speler van fc Harlingen neergelegd met als gevolg dat Arjan de 4-1 uit een strafschop scoorde en na enige tijd werd een echte ‘kaatsbal’ van de tegenpartij bestraft met een strafschop. Deze werd door Rudy hard ingeschoten. Met een stand van 5-1 stond op het scorebord en nog 20 minuten te gaan werd er aan de kant van fc Harlingen frequent gewisseld. Immers, alle spelers moesten hun bijdrage aan deze overwinning kunnen leveren. Dit was een periode waarin SC Leovardia weer meer grip op de wedstrijd kreeg en een actie van een van de spelers van de thuisploeg in de 16 meter leidde er toe dat SC Leovardia een terechte strafschop kreeg. En met een stand van 5-2 en nog 8 minuten te gaan werd het zelfs nog 5-3. Menigeen in het publiek begon weer te zweten. Uiteindelijk werd 5-3 de eindstand.
Met deze overwinning werd een mooi seizoen afgesloten, waarbij slechts één wedstrijd werd verloren. Bloemen en vreugde bij spelers en toeschouwers. Grensrechter Age was zo trots als een pauw, want voor het eerst in de geschiedenis was hij kampioen met een A-team geworden.?Aansluitend was er een kampioensfeestje.