Sport

Fantastisch en sportief slottoernooi HMHC

Door Jeroen Pietersma
Honderdtachtig leden en niet-leden verzamelden zich afgelopen zondag op het hockeyveld aan de Westerzeedijk. Het was tijd voor het Familie- en vriendenslottoernooi van de Harlinger mixed hockeyclub. Elk team bestond uit zes tot tien personen, waarvan er minimaal drie niet-hockeyers in het team zaten. Elk team moest haar eigen naam en outfit verzorgen. Een team vol Pikachu?s, mannen verkleed als vrouw, eigen bedrukte shirts, biermutsen: niets was te gek.

De dag startte om tien uur en vanaf half elf werden zes tegen zes wedstrijdjes gespeeld. De sfeer was voortreffelijk en iedereen was lichtelijk fanatiek. Elk team speelde drie wedstrijdjes, waarna een heerlijke lunch volgde. Tijdens de lunch werden de drie kampioenen van HMHC gehuldigd: Meisjes A1, Meisjes D1 en Mix D3.

Na de smakelijke lunch en de huldigingen speelde elk team nog twee wedstrijdjes. Zelfs de regen hinderde het toernooi niet en iedereen vermaakte zich kostelijk. Vervolgens werden de finales gespeeld. De finale werd gespeeld door twee fanatieke teams, die ontzettend aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk werd het gelijkspel, waardoor strafballen genomen moesten worden. Met één puntje verschil werd de finale gewonnen. Niet alleen de winnaars van de dag kregen een prijs, maar er werden ook een pechprijs en een originaliteitprijs uitgereikt. Na de prijsuitreiking namen nog honderd personen deel aan een zeer goed verzorgde barbecue door Leo Steenbergen. Dank gaat uit naar Maarten Salverda en de activiteitencommissie, die gezamenlijk het gehele toernooi georganiseerd hebben. Velen kijken uit naar het nieuwe hockeyseizoen en het volgende hockeytoernooi.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda