Voetbal

Familiedagen Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Ook voor Zeerobben is het voetbalseizoen nu echt ten einde. Een seizoen dat erg lang duurde vanwege de nacompetitie voor het eerste elftal maar ook door de late competitiewedstrijden voor zowel VR1 als VR2. Zij speelden afgelopen vrijdag en zaterdag hun laatste competitiewedstrijd, en hoe. Beide teams wonnen en werden gehuldigd als kampioen op de familiedag. Mooier kan het bijna niet.

Het feest begon zoals altijd op de vrijdagavond. En dit keer was er niet alleen kaatsen en de huldiging van alle jeugdteams. Er was meer dit keer. Voor de jeugd waren extra activiteiten georganiseerd. De F-pupillen en de Waddenrobkes begonnen al om 16.30 uur. Met bijna 120 kinderen was het meteen al een gezellige boel. Leuke spelletjes waren er voor de kinderen uitgezet met uiteraard ook veel water want het was warm genoeg op de vrijdagavond. Aansluitend was er voor de gehele groep kindertheater in het clubhuis. Een uur lang werden de kinderen geamuseerd.
Inmiddels waren de E- en D-pupillen ook begonnen en ook de meisjes en de C-junioren deden fanatiek mee aan alle spelletjes. Hoe simpel kan het soms zijn om de jeugd kostelijk te vermaken bleek ook nu weer.

Tussendoor werden ook nog eens even alle jeugdteams gehuldigd die in het najaar of voorjaar kampioen waren geworden. Op het A-veld waren de gebroeders Roukema inmiddels met het kaatsen begonnen en ook dat was zoals elk jaar weer een gezellige boel. In de kantine speelde de band Op Sien Plaats inmiddels volop en dat gaf een gezellige sfeer. Rond half elf konden ‘De Roukies’ de kransen aan de prijswinnaars uitreiken.

Zaterdagochtend was het alweer vroeg druk op het Oostersportpark. Voor ruim 250 kinderen stond om 9.00 uur het Bode-toernooi op punt van beginnen. Coördinator Frans Lindenhovius zorgde er met een strak schema voor dat de 85 wedstrijden in vlot tempo afgewerkt konden worden. Rond de klok van 12 werden de prijswinnaars bekendgemaakt en werd de Bode-trofee uiteindelijk uitgereikt aan Cambuur.

Ook de strijd om de Tinus Booij Penalty Bokaal is niet meer weg te denken op de familiedagen. Ondanks de motregen was er veel publiek dat de deelnemers fanatiek aanmoedigde. Uiteindelijk werd Mees Verdijk uit E3 de winnaar van de bokaal en Mees mag zich een jaar lang de strafschopspecialist van Zeerobben noemen. De prijs was nog niet uitgereikt of het klein veld-toernooi ging van start op het A-, B- en D-veld. Maar liefst 35 teams hadden zich opgegeven. Bij de profs werd er fanatiek gespeeld maar bij de recreanten stond het plezier voorop waarbij meedoe belangrijker was dan winnen.

Inmiddels was het terras al goed vol gelopen en deed eenieder zich tegoed aan een hapje en een drankje. Met de muzikale klanken van Wietse (en Wiebe) en later het smartlappentrio werd het familiefeest gezellig afgesloten. En zo hoort het ook te gaan. Velen hebben zich het gehele seizoen weer volop ingezet voor de club. Voor hen is het nu even rust en genieten van de zomer. In augustus zullen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen weer in gang gezet worden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda