Voetbal

Familiedagen Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het duurt nog een week maar de voorbereidingen op de Familiedagen bij Zeerobben zijn al in volle gang. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni staat er ook dit jaar weer heel wat te gebeuren op het Oostersportpark. De familiedagen worden traditioneel druk bezocht vanwege de vele activiteiten, de familiaire sfeer en de gezelligheid.

Met name op de vrijdagavond zijn de activiteiten uitgebreid. Naast het kaatsen onder leiding van de gebroeders Roukema worden er dit jaar ook tal van activiteiten georganiseerd voor de meisjes en de pupillen en C-junioren. Er wordt gestart met de Waddenrobkes en de F-pupillen en aansluitend zijn de E’s, D’s en C’s aan de beurt. Deze activiteiten zullen tot ongeveer 20.00 uur duren. Ook is er ’s avonds voor de jongsten weer een kindertheater. Gebruikelijk is het ook om op de vrijdagavond de kampioenen bij de jeugdafdeling te huldigen. Ook dit jaar zal dat weer gebeuren. ’s Avonds is er muziek van ‘Op sien plaats’.

De zaterdagochtend staat in het teken van voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Het Bode-toernooi start om 9.00 uur met dit jaar een recordaantal teams. Maar liefst 29 teams en die spelen in totaal maar liefst 83 wedstrijden. Alle velden volop bezet dus. Aansluitend de finale om de Tinus Booij Penalty Bokaal. De finalisten zijn bekend. Wie van hen mag zich de beste strafschop-specialist van Zeerobben noemen het komende seizoen?

Als dat allemaal achter de rug is gaat het klein terrein voetbal toernooi van start. Of je nou prof of amateur bent, fanatiek of niet fanatiek, verkleed of niet verkleed. Het maakt allemaal niets uit. Voor eenieder is er wat. De aanmeldingen stromen al binnen. Op het prachtige nieuwe zonnige terras zal Wietse de feestvreugde nog eens verhogen en zal de barbecue volop branden. Vanaf een uur of vijf neemt het Smartlappen Trio het over die de feestvreugde nog verder zal gaan verhogen. Kortom voor elk wat wils. Als het weer ook nog wat meewerkt zal het een fantastische afsluiting worden van een mooi voetbalseizoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda