Sport

Excelsior pakt verdienstelijk punt tegen Heerenveen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het viertal van Excelsior speelde afgelopen dinsdag in de vierde ronde van de provinciale competitie tegen het viertal van Heerenveen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en dat leverde de Harlingers aan het eind van de avond een verdienstelijk punt op.

Marco Bekema kon in zijn partij tegen Bennie Liefting geen potten breken. Marco had een positioneel zwakker centrum. Zijn opponent wachtte geduldig en toen deze een doorbraak kon forceren, gaf Marco sportief op en stond het 0-2. Elle van Keimpema deed het een stuk beter. Hij pakte richting het eindspel een voorsprong in zijn partij tegen Hielke Luik. Met een dam op het bord wist hij de schijven één voor één vakkundig te nivelleren en de stand gelijk te trekken: 2-2. Captain Klaas van Keimpema speelde een prima partij tegen Gerard Weinands, maar kwam in het eindspel een paar zetten te kort voor een doorbraak en Excelsior stond andermaal op achterstand: 2-4. Dick Bekkema had aan het eind van zijn partij tegen Sjouke Zijlstra met een dam op het bord een groot voordeel en kon uiteindelijk de overwinningsvlag hijsen. Hierdoor kwam de eindstand op 4-4 en pakte Excelsior opnieuw punten. In de volgende ronde staat er voor Excelsior weer een uitwedstrijd op het programma. Op donderdag negen februari reizen de mannen af naar Leeuwarden voor een wedstrijd tegen Huizum. 

Johan Beuker daagde de overige leden uit voor een damsimultaan en die uitdaging werd door een ieder aangenomen. Uiteindelijk wist Johan een 100% score te behalen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda