Sport

Excelsior pakt punt tegen Rinsumageest

Door Jeroen Pietersma
RINSUMAGEEST - Het viertal van damclub Excelsior reisde afgelopen dinsdag af naar Rinsumageest voor hun tweede wedstrijd in de provinciale competitie. Op papier een zware dobber, maar op het bord gebeuren soms wonderlijke dingen en zo ook dinsdag.

Dick Bekkema speelde tegen Age Zwaagstra. Dick kon profiteren toen het Age mistig voor de ogen werd en hij pardoes twee schijven cadeau deed. Dick pakte dit cadeautje uit en gaf de voorsprong niet meer weg, waardoor Excelsior op een 2-0 voorsprong kwam. 

Marco Bekema kon niet in de partij tegen Johannes v.d. Woude. Na een foute afruil moest hij verder zonder linkervleugel. Dit hield hij niet lang vol en al vrij snel was de stand weer gelijk: 2-2.
Klaas van Keimpema speelde tegen de op papier veel sterkere Eeltje Terpstra. Toen Eeltje dacht Klaas in de tang te hebben, wist Klaas als een Houdini het enige juiste te doen en combineerde naar dam, waarna hij verrassend de volle buit pakte en Excelsior op een 4-2 voorsprong zette. Bij deze tussenstand wisten de Harlingers dat ze niet met lege handen naar huis zouden gaan.
Elle van Keimpema speelde een prima partij tegen Sjoerd de Vries. In het eindspel kwam hij net te kort en moest zijn meerdere erkennen. Hierdoor kwam de eindstand op 4-4 te staan. Een knap punt voor de mannen van Excelsior.

Het andere duel in de groep tussen Damcomb. Fryslân en Opeinde moest tijdens het schrijven van dit verslag nog worden gespeeld.

Aanstaande dinsdag is er weer een ronde in de onderlinge competitie. Het eerstvolgende duel voor het viertal is op dinsdag 28 november. Dan speelt men thuis tegen DamCombinatie Fryslân.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda