Sport

Excelsior onderuit in Opeinde

Door Jeroen Pietersma
OPEINDE - Het viertal van Excelsior speelde vorige week donderdag de eerste ronde in de 3e klasse A van de provinciale competitie. In het viertal spelen dit seizoen: Klaas en Elle van Keimpema, Dick Bekkema en Marco Bekema. In de poule zitten vijf teams en daarom worden er uit- en thuiswedstrijden gespeeld.

Voor Excelsior stond in de eerste ronde een uitwedstrijd op het programma tegen Opeinde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Marco Bekema had een drukbezet middenveld, maar een zwakke rechtervleugel. Deze werd hem uiteindelijk fataal en zo stonden de Harlingers met 2-0 achter. Elle van Keimpema speelde een prima en foutloze partij. Ook zijn opponent was bij de les, waardoor een puntendeling het logische gevolg was: 3-1. Ook Dick Bekkema stond aan het eind van de rit eveneens met lege handen. Nadat hij een schijf achter kwam en zijn tegenstander een vrije doorgang naar dam had, gooide hij de handdoek in de ring en met een 5-1 voorsprong was de eindzege voor Opeinde een feit. Teamcaptain Klaas van Keimpema probeerde de eer nog enigszins te redden en kon lang meekomen met zijn opponent, maar ook hij kwam met lege handen te staan. Een ruime, maar ietwat geflatteerde nederlaag voor de mannen van Excelsior. 

De eerstvolgende wedstrijd van Excelsior is op dinsdag 14 november. Dan speelt men in en tegen Rinsumageest. ?

Uitslagen 3e klasse A
Opeinde- Excelsior 7-1
DCF4- BEGB3 1-7 ?
Rinsumageest was deze ronde vrij

Onderlinge competitie
Voor de onderlinge competitie stonden dinsdagavond vier partijen op papier. Elle van Keimpema en Rinze Postma hadden een druk bezet middenveld. Beide heren wisten uiteindelijk de damlijn te bereiken. Nadat Elle een tweede dam wist te bemachtigen, werd de overmacht te groot en moest Rinze opgeven. Koop de Vries wist Jan Stelwagen op een remise te houden. Laatstgenoemde had al aangegeven zijn titel als kampioen te willen prolongeren. Nadat er op het middenveld een waar slagveld ontstond, besloten de beide kemphanen de veilige remisehaven in te varen. Klaas van Keimpema had de nodige moeite met Marco Bekema. De Sexbierumer had wel een numerieke meerderheid. maar positioneel stond Marco er beter voor. Echter liet Marco zich in het eindspel de kaas van het brood eten en viste uiteindelijk achter het net. Dick Bekkema en Kor Vrieswijk maakten er een boeiend schouwspel van. Kor had Dick goed in de tang en trok uiteindelijk aan het langste eind. Hierdoor mocht hij drie punten aan zijn totaal toevoegen. Voor de complete tussenstand kunt u kijken op www.damclubexcelsior.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda