Sport

Eerste smashbaltoernooi VVH en Jongerenwerk Harlingen daverend s

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op woensdag 18 november 2015 werd in de Harlinger Waddenhal voor de eerste keer een smashbaltoernooi georganiseerd. De organisatie voor dit toernooi was in handen van het Jongerenwerk en Volleybal Vereniging Harlingen (VVH). Voorafgaand aan dit toernooi werden op elke school door trainers van VVH smashbalclinics gegeven aan leerlingen van groep 5. Uiteindelijk waren er 8 teams die zich voor dit toernooi hadden aangemeld.

Vorig jaar werd er een School Moves Volleybaltoernooi georganiseerd, maar toen werd meer de nadruk gelegd op het echte volleybal. Smashbal is variant op het volleybal en is gericht op het mooiste onderdeel van het volleybal namelijk het smashen, verteld Meindert Paul Kwast van VVH. We hopen doormiddel van de gegeven clinics en het toernooi dat er meer jongens interesse zullen krijgen voor smashbal, maar ook voor het volleybal. Ik ben één van de trainers die ook clinics heeft verzorgd op de verschillende scholen.

Tijdens het toernooi waren teams in de poulefase al erg aan elkaar gewaagd. Hierdoor was de spanning van de kinderen hun gezichten af te lezen. Ondanks de grote spanning wisten ’t Wad 2 en Het Baken 2 zich te kwalificeren voor de derde plaats. Met één punt verschil was de derde plaats prooi voor ’t Wad 2.

De wedstrijd om de eerste en de tweede plaats ging tussen ’t Wad 1 en Sint Michaël 2. Doormiddel van harde smashes over en weer wist geen van beide teams in de stand echt uit te lopen. Pas in het laatst van deze wedstrijd scoorde ’t Wad 1 een aantal harde aanvallen, waardoor zij als winnaar van het toernooi konden worden gekroond. De prijzen voor dit toernooi werden door stichting Sportpromotie ter beschikking gesteld.

De uiteindelijke eindstand van het smashbaltoernooi: 1) ’t Wad 1, 2) Sint Michaël 2, 3) ’t Wad 2, 4) Het Baken 2, 5) Middelstein 1, 6) Het Baken 1, 7) ’t Wad 3 en 8) Sint Michaël 1.

“Met dit toernooi stopt het smashbal niet”, verteld Meindert Paul Kwast. “We gaan namelijk bij VVH een jongens smashbalteam oprichten. Deze zullen op dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur training van mij gaan krijgen in de Waddenhal. Als er nog jongens zijn die er graag achter willen komen of smashbal echt iets voor hun is, dan kunnen ze de eerste twee keer gratis komen meetrainen.” Opgeven voor smashbal kan via meindertpaul_kwast@hotmail.com.

Ook meisjes zijn van harte welkom bij VVH. Als je een keer wilt komen meetrainen dan kun je een mail sturen naar jc@vvh-harlingen.nl of op dinsdagen van 17.00 tot 18.15 uur komen meetrainen in de Waddenhal. Ook voor de meisjes geldt dat je de eerste twee keer gratis kunt meetrainen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda