Voetbal

Een dun lijntje

Door Jeroen Pietersma
Voor mensen, bij wie het glas altijd halfvol is, is de bovenstaande kop tekst van toepassing. En wie is dat niet gezien het verloop van deze competitie. Winst zaterdag en verlies van VEV?67 biedt toch weer perspectief, de kans is klein maar toch. Men heeft in het begin van het voetbalseizoen kunnen zien, dat de equipe van trainer Schotanus en leider Attema het beste voetbal etaleerden.

In de topper vlak voor de winterstop in Damwoude leed Zeerobben een cruciale 1-0 nederlaag tegen de tegenstander van aanstaande zaterdag. Niets leek in de wedstrijden daarna Zeerobben te kunnen stoppen. Winst op teams uit de kelder van de competitie vertekenden echter de krachtsverhouding in de top vier. Uit tegen Zuidhorn openbaarde zich het verval binnen het elftal. Het heilige vuur ontbrak en de staf lukte het niet om op belangrijke ogenblikken de motor op gang te brengen. Juist de huidige koploper sloeg zijn slag, waar de concurrentie punten verspeelde.

Ook voor de mannen uit Damwoude geldt hetzelfde verhaal. Net als Zeerobben en Zuidhorn zijn zij afhankelijk van niet één maar twee misstappen van VEV’67. Maar alleen winst telt deze belangrijke competitiedag voor alle koplopers. VEV speelt een uitwedstrijd tegen het tegen degradatie vechtend ’t Fean en Zuidhorn zal het moeilijk krijgen uit tegen De Wâlde. Maar de meeste aandacht zal uitgaan naar de confrontatie tussen de nummers twee en vier in de tweede klasse I. In de heenwedstrijd waren krachtsverhoudingen in evenwicht, maar goudhaantje en invaller Hedzer Prins dacht daar anders over en kort voor tijd maakte hij het verschil.
De bank is weer behoorlijk gevuld en trainer Schotanus heeft dan ook te kust en te keur. Hij zal op basis van de trainingen van deze week de juiste opstelling weten te formeren om in de laatste vier duels aan te tonen, dat de noodzakelijk chemie weer teruggekeerd is. De selectie is de afscheidnemende trainer veel verschuldigd. Hij verdient het dan ook om op waardige wijze aan het eind van de competitie met een kampioenschap te vertrekken. Het is mogelijk. Ze hebben het niet meer in eigen hand. Maar gedoodverfde kampioenen, zie de terugval van bijvoorbeeld Barcelona, laten ook nog wel steekjes vallen. Het blijft voetbal en je start met elf tegen elf en je wilt beiden winnen. Dus waarom niet meteen zaterdag al met winst voor De Wâlde in Oudega en in Surhuisterveen voor ‘t Fean (vorig jaar deed ’t Fean immers Zeerobben de das om met een nederlaag).
Men hoopt, dat de thuisclub mag rekenen op de twaalfde man. En ze heten Broekster Boys en zijn supporters van harte welkom op het Oostersportpark. Dat het maar een spannende en sportieve wedstrijd mag worden.

Stand op kop in de tweede klasse I
1 VEV '67 22 16 4 2 52 65 26
2 Broekster Boys 22 15 3 4 48 54 25
3 Zuidhorn 22 15 3 4 48 47 22
4 Zeerobben 22 14 4 4 46 64 24

Programma zaterdag 23 april :
Be Quick Dokkum-VVI
CVVO-Hardegarijp
Fean '58 't-VEV '67
Nijland-Zwaagwesteinde
ONT-Heerenveense Boys
Wâlde De-Zuidhorn
Zeerobben-Broekster Boys

|Doorsturen

Buienradar



Agenda