Sport

Duidelijke nederlaag biljartvereniging De Lichtboei

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - leder jaar spelen de biljartverenigingen De Lichtboei en Centraal een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar. De eerste wedstrijd werd afgelopen dinsdag gespeeld in De Lichtboei en eind maart is in Hotel Centraal de volgende strijd.

De eerste wedstrijd van deze uitwisseling ging tussen Marcel van der Meer en Corrie Hobma. Bij Marcel lukte niet veel en Corrie was in bloedvorm en won simpel. De stand was 0-1. Hierna volgde de strijd tussen Hendrik Nieuwenhuis en Henk Metz. De laatste leek op een overwinning af te stevenen, maar Hendrik dacht daar anders over en won; 1-1.
Piet Haarsma bleek ook in vorm te zijn en gaf Ido Homminga geen schijn van kans en bracht De Lichtboei aan de leiding. Dan heeft Centraal altijd Harry van der Slacht achter de hand. Hij nam het op tegen Geert Wouda en bij Geert lukte niets, ook door het sterke spel van Harry en hij zorgde weer voor een gelijke stand. Toen was het de beurt aan Jan Jorna om Theo Kalksma te verslaan, Theo stribbelde even tegen, maar Jan won en zo nam De Lichtboei opnieuw de leiding.

Frans Seinen probeerde in zijn partij tegen Jan Outhuyse de voorsprong te vergroten. Jan dacht daar anders over en ging naar de winst. Hierna was het eigenlijk gedaan met de thuisclub. Of dat door het latere tijdstip kwam of iets anders is moeilijk te zeggen, maar Theo Zijlstra, met op de borst van zijn T-shirt ‘Keep Calm’, wat overigens weinig hielp, werd het slachtoffer van een goed spelende Nico Outhuyse.
Frits Werther, altijd wel goed voor de winst, had geen schijn van kans tegen een hoge series makende Stef Foekema. Ook L. Rinkel verloor zijn partij van een degelijk spelende Jan Faber en zo liep Centraal steeds verder uit. Even gloorde er weer wat hoop voor De Lichtboei toen Bertus Nadema ruim won van Harry van der Slacht. Daarna was het gebeurd met de koopman. Rinne Huizinga kon het niet bolwerken tegen Henk Metz, die ondanks het gezang en geroep van een steeds luidruchtiger wordende groep Centraal-spelers, de kop er bij hield.
Hessel Engbringhof had in Foppe W. Moolenaar een sterke tegenstander en ook Hessel delfde het onderspit. De laatste partij werd gespeeld tussen Freddie van der Ven en Guus Gerritsen van der Hoop. Freddie begon goed, maar Guus is een diesel en eenmaal op gang is er geen houden meer aan.

Terwijl de Centraal-spelers de overwinning al vierden moest de officiële uitslag nog komen. Voorzitter Freddie van der Ven bedankte allereerst Fina voor de geweldige verzorging en iedereen voor de zeer gezellige avond en maakte toen op een ietwat treurige wijze bekend dat De Lichtboei van de 13 partijen er maar 4 had gewonnen en dat Centraal de grote winnaar was met winst in 9 partijen en zo ging de beker weer naar Centraal. Voorzitter Henk Metz van Centraal bedankte ook iedereen en zei dat op 26 maart De Lichtboei zich kan revancheren.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda