Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie weer van start

Door Jeroen Pietersma

A-Poule

Ruben Altena – Dennis Wijnjeterp

Dit beloofde een spannende partij te worden want beiden zijn in staat om te winnen. Het ging gelijk volop en dan zie je mooie rally’s met veel variatie. De eerste game kon Ruben na veel strijd binnen halen met 11-9. Ook in de tweede game ging het gelijk op en ging de hele trucen doos open . Dan zie je natuurlijk een prachtig squash spel waarin met een enorme inzet wordt gespeeld. Ook deze game was weer voor Ruben met 11-8. Dan sta je riant voor en denk je aan de afsluiting. Maar Dennis blijft gaan voor ieder punt en kwam langzaam maar zeker in het voordeel. Hij won de game met 11-8.Ook in de vierde game wist Dennis na vele enerverende rally’s een klein voordeel vast te houden en won met 11-8. Dan staat je weer gelijk en is het erop of eronder. Ze gingen allebei natuurlijk voor de winst, maar dat gaat niet zomaar. Voor ieder punt werd fel gestreden . Na vele spannende rally’s wist Ruben de game te pakken met 11-9 en won met 3-2 maar gezien de set standen had dit ook zomaar anders kunnen zijn.


Dennis Wijnjeterp – Michel v.d. Ploeg

Dennis en Michel spelen altijd een verrassende partij squash. Dennis met zijn power play en kanonskogels en daartegen over Michel met zijn lob ballen en zijn spel vertraging momenten. In de eerste game wisten beiden goed te scoren, maar het was Dennis die de game kon pakken met 11-6. Ook in de tweede game waren ze aan elkaar gewaagd nu wist Michel weer iets dichterbij te komen. Dennis won ook deze game met 11-7. In de derde game kreeg Michel vleugels en stevende hij bijna af op de volle winst bij de stand 9-2. Maar ook nu was het weer Dennis die zichzelf terug knokte in de wedstrijd. Maar Michel zag bijtijds de dreiging en wist de game veilig te stellen en won met 11-5. Dan ga je voor de gelijkmaker en schep je weer kansen voor de winst. Ze gingen allebei vol vuur voor iedere bal en dan zie je mooie rally’s. Het was lang onzeker wie de game alsnog zou pakken. Maar na vele spannende momenten was het toch Dennis die de game binnenhaalde met 11-8 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Michel een mooie partij.


B-Poule

Peter Wierda – Leon Bambach

Peter dirigeerde het spel en Leon moest flink aan de bak. Peter pakte de eerste game met 11-3. Ook in de tweede game bleef Peter het spel verdelen, maar moest hij het spel voorin goed naar achter brengen. Hier voorin wist Leon toch wel wat voordeel te pakken. Dus moest de service goed achterin en ook de lengte ballen. Peter pakte de game met 11-2. Ook in de derde game hield Peter het spel strak achterin en daar moet Leon nog veel ervaring opdoen. Ook deze game was voor Peter met 11-3 en in sets met 3-0.

Guus Jepkema – Sjors Jepkema

Guus en Sjors zijn aan elkaar gewaagd en laten elkaar flink lopen. In de eerste game vlogen de vonken er al direct vanaf. Het was Guus die de eerste game wist te pakken met 11-6. In de tweede game was het helemaal een gelijk opgaande strijd met mooie rally’s. Ook hierin wordt de variatie steeds groter en met iets meer rust voor slag worden de rally’s alleen maar sterker. Guus pakte de game met 11-9. Ook in de derde game kon het lang beide kanten op. We zagen dan ook lange spetterende rally’s waarin beiden goed wisten te scoren. Maar ook nu was het weer Guus die de game wist te pakken met 11-8 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat ze aan elkaar gewaagd zijn.


Nick Elzinga – Steven Brouwer

Dit beloofde ook een spannende partij te worden en ze zijn ook aan elkaar gewaagd op vele momenten. Beiden gingen super gemotiveerd de baan op en gingen voor de winst. Ze gingen gelijk vol vuur van start en dan zie je vaak mooie rally’s. In de eerste game wist Steven een klein voordeel aan zijn kant te houden en won de game met 11-7. In de tweede game was het duidelijk Nick die het spel controleerde hij won de game met 11-4.De derde game ging helemaal gelijk op en kon lang beide kanten op Maar nu was het Steven die een klein voordeel wist vast te houden. Hij won de game na vele spannende momenten met 11-8. Het leek wel stuivertje wisselen want in de vierde game was het weer Nick die de winst naar zich toe wist te trekken met 11-7. Dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. En er kan maar een winnen en daar gingen ze allebei voor. Na vele enerverende rally’s was het Nick die de winst kon pakken met 11-8 en in sets met 3-2 maar gezien de set standen had het zomaar anders kunnen zijn.

Leon Bambach – Sjors Jepkema

Leon had zijn zinnen gezet op winst en ging super van start. Langzaam trok hij de game naar zich en maakte Sjors wel erg veel fouten. Leon won de game met 11-5. Ook in de tweede game hield Leon het voordeel aan zijn kant hij won de game met 11-6. De derde game ging nagenoeg gelijk op en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Sjors kwam langzaam aan op dreef. Beiden wisten goed te scoren en werden de rally’s steeds langer en spannender. Maar ook nu was het Leon die de game wist te pakken met 11-9 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat Sjors steeds dichterbij komt als het spel vordert.

Steven Brouwer – Bert Erents

Bert wist dat het mogelijk was vanavond en ging dan ook met die gedachte van start. Hij had de avond ervoor tegen opponent Peter set standen gerealiseerd van 23-21 en dat geeft je dan vleugels. Maar ook Steven speelt momenteel ijzer sterke partijen en ging dan ook voor iedere bal. Steven pakte na vele enerverende rally’s de winst met 11-8. In de tweede game wist Steven de druk nog iets meer op te bouwen en won met 11-6. Maar in de derde game ging ook Bert helemaal los. Het was dan ook lang onzeker wie de game zou pakken. Ze moesten beiden flink aan de bak en dan zie je mooie rally’s. Na vele spannende momenten was het toch weer Steven die de game wist te pakken met 11-9 en in sets met 3-0 maar ook zeker Bert had de mogelijkheden goed ingeschat, maar net geen winst.

Bas Koudenburg – Bert Erents

Bas ging voortvarend van start en pakte al snel een flinke voorsprong zijn service liep super. Hij won de game met 11-5. In de tweede game waren de rollen omgedraaid en wist Bert de druk flink op te bouwen. Bas moest flink aan de bak en bleef lopen. De game was voor Bert met 11-5. Ook in de derde game bleef Bert het spel goed verdelen en al snel stond hij riant voor met 9-2. Dan hoef je nog maar twee punten en de game is binnen. Maar Bas bleef knokken voor de punten en dan zie je ook dat je nog heel veel kan inlopen. Maar het was toch Bert die de game wist te pakken met 11-8. Dan ga je voor de afsluiter, maar het bleef gelijk opgaan en dan zie je mooie spelsituaties met mooie gecamoufleerde slagen. Het was Bas die de gelijkmaker wist te realiseren met 11-8. Dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Beiden gingen natuurlijk voor de winst en vochten als leeuwen voor ieder punt. Het was dan ook lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar het was Bas die de winst kon pakken met 11-9 en in sets met 3-2 en dat zijn uiteindelijk de mooie partijen waarin met veel variatie moet worden gespeeld om te winnen.

Bas Koudenburg – Alberto Racioppoli

In de eerste game ging Bas bijna voor de volle winst hij won de game met 11-1. In de tweede game wist ook Alberto wat meer punten te pakken. Hij had dan soms verrassende retour ballen waar Bas flink voor in actie moest komen. Bas won met 11-6. Ook in de derde game gaf Bas het spel niet meer uit handen. Hij speelde een strak spel waarin Alberto alle energie in de strijd moest gooien om de nodige punten te pakken. Bas won met 11-8 en in sets met 3-0.


Peter Wierda – Menno Mensonides

Peter en Menno kennen het klappen van de zweep wat betreft het squash spel dit beloofde dan ook weer een enerverende partij te worden. In de eerste game was het duidelijk Peter die de druk kon opbouwen de service liep goed en dan pak je de punten. Hij won met 11-6. In de tweede game was het Menno die het spel controleerde en moest Peter flink aan de bak om het verlies te beperken. Menno won deze game met 11-4. Het was in de derde game Menno die het voordeel aan zijn kant wist te houden en met mooie strakke ballen langs de muur de punten kon pakken. Hij won met 11-6.

Dan denk je al aan de afsluiter in de vierde game, maar hier hadden ze allebei hun focus al op gezet. Het werd dan ook een nagenoeg gelijk opgaande strijd waarin al aardig wat zuurstof tekort werd opgebouwd. Maar nu was het Peter die na vele spannende momenten de game kon pakken met 11-9. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Het ging nagenoeg gelijk op en de hele trucen doos ging open. Het was pas op de stand 7-7 dat Peter een klein voordeel aan zijn kant wist te houden en langzaam de game naar zich toe wist te trekken. Hij won met 11-7 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de mooie partijen waar het lang beide kanten op kan. Dus ook voor Menno zeker een mooie partij en wie weet in de tweede ronde een herkansing.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda