Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie weer van start

Door Jeroen Pietersma

A-poule

Dennis Wijnjeterp – Simon Bambach
Dennis ging er direct volle bak tegenaan en dan zien we ook zijn powerplay tot zijn recht komen. Hij won de eerste game met 11-5. Simon counterde meteen en wist de druk goed op te bouwen. Dan kan het ook meteen de andere kant op gaan Simon pakte de game met 11-5. In de derde game wist Dennis het spel weer naar zich toe te trekken en zagen we weer prachtige rally’s. Deze game was weer na veel strijd voor Dennis met 11-5.In de vierde game leek het erop dat Simon de game naar zich toe kon trekken hij pakte een klein voordeel 8-6. Maar Dennis wist het spel toch weer te controleren en trok de game langzaam naar zich toe en won met 11-9 en in sets met 3-1 maar het had zomaar een vijfsetter kunnen worden.

Taipan Yau- Rienik Post
Het ging direct mooi gelijk op en het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Ze waren aan elkaar gewaagd en het mooiste spel komt dan met veel variatie tot zijn recht. Het was Taipan die de game na vele enerverende rally’s wist te pakken met 13 -11. In de tweede game wist Rienik het voordeel aan zijn kant te houden en wist hij met vele fraaie lob ballen de punten te pakken. Hij won met 11-7. In de derde game was het Taipan die een klein voordeel aan zijn kant wist te houden. Hij won met 11-6. Ook in de vierde game gaf hij het voordeel niet meer uit handen Rienik probeerde het nog wel maar Taipan hield het spel goed in de hand en won met 11-6 en in sets met 3-1 maar Rienik ging heel goed mee.

B-poule

Nick Elzinga – Alberto Racioppoli
Nick liet Alberto direct goed lopen en dirigeerde het spel hij pakte de game met 11-6. Ook in de tweede game moest Alberto flink aan de bak en daar steek je wel veel van op. Ook deze game was weer voor Nick met 11-7. Ook de laatste game was voor Nick met 11-8 en in sets 3-0

Bas Koudenburg – Sjors Jepkema
Ook Bas liet Sjors het spel in al zijn variatie zien en dan moet je flink aan de bak. Dan zie je het spel wel in alle mogelijkheden en daar steek je wel veel van op. Het maakt je spel completer Bas pakte de eerste game met 11-4. In de tweede game wist ook Sjors de nodige punten te pakken, maar Bas dirigeerde en won met 11-9. De laatste game was ook voor Bas met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook voor Sjors was het weer een leerzame partij.

Peter Wierda – Guus Jepkema
Guus ging heel goed mee en pakte flink punten met name de service van Peter wist hij goed weg te leggen. De game winst was voor Peter met 11-7. In de tweede game wist Peter een groot voordeel te pakken nadat hij de service wat meer achter in de baan wist te leggen. Deze ballen zijn moeilijker terug te spelen en had Guus duidelijk moeite mee. Peter won met 11-2. Ook in de laatste game wist Peter dit voordeel goed uit te buiten, maar Guus bleef gaan voor iedere bal . Echter de punten pak je dan niet die waren voor Peter met 11-1 en in sets met 3-0 maar zeker is wel aan inzet van Guus ligt het niet alleen de rust en tijd nemen voor de slag moet groeien.

Bert Erents – Alberto Racioppoli
Ze hadden er zin in en gingen voor iedere bal, maar Bert dirigeerde het spel. Hij pakte dan ook de game winst met 11-4. In de tweede game ging Bert bijna voor de volle winst en won met 11-1. Ook in de derde game hield Bert het spel goed in de hand. Maar Alberto wist nu wel weer wat meer rally’s in zijn voordeel te beslissen . Maar het was Bert die de overwinning pakte met 11-5 en in sets met 3-0

Steven Brouwer – Leon Bambach
Steven nam het initiatief en liet Leon flink lopen op een zeer gevarieerd aantal ballen. Daar leer je natuurlijk weer veel van want hoe meer ballen je slaat en met name achterin de baan hoe moeilijker ze zijn. De eerste game was voor Steven met 11-3. Ook in de tweede game dirigeerde Steven het spel over de hele baan en moest Leon flink aan de bak. Ook deze game was weer voor Steven met 11-5. In de derde game kreeg ook Leon wat meer grip op het spel en wist hij de ballen verrassend neer te leggen. Het kon dan ook lang beide kanten op, maar nu was het Leon die de game pakte met 11-9. Steven was niet uit het veld geslagen hij hield in de vierde game het spel goed onder controle en won de game met 11-6 en in sets met 3-1 maar ook Steven gaf aan dat Leon zijn spel niveau al flink vooruit is gegaan dus wie weet in de tweede ronde nieuwe kansen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda