Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule

Joost Poutsma – Nick Elzinga
Ze allebei voor de winst en gingen vliegend van start. We zagen dan ook direct flitsende rally’s waarin beiden goed wisten te scoren. Na vele spannende momenten was het Nick die de eerste game kon pakken met 11-7.In de tweede game ging Joost zijn spel voortreffelijk en dan zet je alles naar je hand. Hij won de game met 11-4.In de derde game ging Joost helemaal los en pakte hij bijna de volle winst en won met 11-1. Nick leek even aangeslagen, maar kwam ijzersterk terug en moest Joost alle zeilen bijzetten om het spel te volgen. Het was dan ook lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar dan zie je wel mooie rally’s met veel variatie want alle trucs werden uit de kast gehaald. Uit eindelijk was het toch weer Joost die net de game kon pakken met 12-10 en in sets met 3-1 en dan kan het op zo’n moment ook zomaar een vijfsetter worden en dat had Nick waarschijnlijk ook in zijn gedachten.

Ruben Altena – Steven Brouwer
Steven is de debutant in de A-Poule en ging geconcentreerd, maar onbevangen de baan op en wilde zijn huid zo duur mogelijk verkopen. Maar dat er leer geld moet worden betaald in de A- Poule zal duidelijk zijn. Het was Ruben die het spel dirigeerde en met ogenschijnlijk gemak Steven over de baan liet lopen. De eerste game was voor Ruben met 11-4. Ook in de tweede game hield Ruben het spel strak in de hand en pakte hij de game na toch soms wel mooie rally’s met 11-3. Steven bleef echter vechten voor ieder punt en dat leverde dan toch ook wel weer punten op. Ook deze game was voor Ruben met 11-5 en in sets met 3-0.

Ruben Altena – Joost Poutsma
Joost is geen onbekende in de A-Poule en speelde ook in de squash regio regelmatig met Ruben in het squash team van Sport Centrum Van Hurck. Maar ook Joost kon in de eerste game geen vuist maken tegen Ruben en ging strijdend ten onder in de eerste game met 11-1. Ook in de tweede game hield Ruben het tempo hoog en moest Joost alle zeilen bijzetten om ook een puntje te pakken. Ruben won de game met 11-3. In de derde game ging Ruben bijna voor de volle winst en maakte Joost veel fouten. Ruben won ook deze game met 11-1 en in sets met 3-0.

Ruben Altena - Nick Elzinga
Ook Nick ging enigszins gespannen de baan op want ook hij had gezien dat zijn trainingsmaatjes strijdend ten onder waren gegaan. Maar meer als je best kun je niet doen en dan ga je toch weer voor ieder punt. Ruben pakte de eerste game met 11-3. Ook in de tweede game pakte Nick nog wel een puntje , maar ook deze game was weer voor Ruben met 11-3. En in de laatste game bleef Ruben het spel strak dirigeren en won hij met 11-3 en in sets met 3-0. Aan de voorbereiding had het niet gelegen er waren veel trainingsmomenten aan vooraf gegaan. Toch was het Steven die de spits had afgebeten en de meeste punten wist te vergaren 12 in totaal dus eigenlijk toch wel een beetje gewonnen. Na deze pittige partijen werd er nog gezamenlijk even een aantal trainingstechnieken doorgenomen zodat deze spel momenten nog strakker kunnen worden gespeeld. En met name in de tweede ronde weer nieuwe kansen liggen.

B-Poule

Bas Koudenburg – Bert Erents
Bas ging voortvarend van start en wist de punten goed te pakken. Hij had al snel een mooie voorsprong van 8-3, maar Bert bleef knokken voor ieder punt en kwam langzaam weer langszij. En dan zie je ook dat er nog niks vastligt en het spel nog alle kanten op kan.Bas kon de winst nog net pakken met 11-9. Ook in de tweede game ging Bas voortvarend van start en stond hij alweer snel op een riante voorsprong van 8-3. Maar Bert bleef er in geloven en langzaam pakte hij weer de nodige punten en wist hij het Bas weer goed moeilijk te maken. Echter ook nu wist Bas de winst weer te pakken en won hij met 11-8. Het leek wel van te voren vastgelegd Bas pakte weer een flink voordeel. Maar ook nu was het weer de diesel die op toeren kwam en weer goed meeging. En dan zie je weer verrassende rally’s waarin Bert weer helemaal terug in de game kwam. Maar ook nu wist Bas de game nipt veilig te stellen met 11-9 en in sets met 3-0 maar ook zeker Bert speelde een ijzersterke partij waarin hij zeker winst kansen had.

Guus Jepkema – Leon Bambach
Guus en Leon zijn spelers van super snelle rally’s en pakken dan ook nog menige bal uit de onmogelijke hoeken. Het was dan ook een en al snelle en strakke rally’s in de eerste game. Het was Leon die de eerste game wist te pakken met 12-10. In de tweede game wist Guus een klein voordeel uit te buiten en rok hij de game langzaam naar zich toe en won met 11-7. Ook in de derde game ging het weer mooi gelijk op en wisten beiden goed te scoren. Maar ook deze game was weer voor Guus met 11-8. In de vierde game waren ze helemaal aan elkaar gewaagd en kon het lang beide kanten op. Ze gingen allebei voor iedere bal en bleven ook gaan voor ieder punt. En dan zie je fraaie rally’s met flitsende aktie,s. Maar ook nu was het Guus die de winst binnen kon halen met 12-10 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Leon een super partij met zeer sterke momenten en winst kansen.

Peter Wierda – Peter Borgmann
Peter ging super geconcentreerd de baan op want hij kent het spel goed van Peter Borgmann. Dus veel ruimte zal hij hem dan ook niet geven want voor je het weet pakt hij een game. Peter zijn service liep super en dan pak je direct voordeel en punten. Peter won de game met 11-3. Ook in de tweede game bleef Wierda zijn service super lopen en normaal kan Borgmann deze goed retourneren. Maar nu ging dat keer op keer mis net op de tin of via het plafond en dan geef je alleen maar punten weg. Ook deze game was weer voor Wierda met 11-2. En ook in de derde game bleef Wierda ijzersterk serveren en het spel strak spelen en dan maak je weinig fouten. Borgmann bleef het proberen echter er kwamen niet echt moeilijke ballen terug en de game was hierdoor weer voor Wierda met 11-3 en in sets met 3-0 maar zeker dat Peter in de tweede ronde het weer zal proberen.

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda