Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule

Joost Poutsma – Simon Bambach
Na een intensieve warming up waren ze er klaar voor en gingen ze los. Simon nam direct het initiatief en hield Joost goed onder druk. Joost moest flink aan de bak en dan laat je veel punten liggen. Simon pakte de eerste game met 11-6. In de tweede ging Simon helemaal los en pakte in hoog tempo de punten hij won met 11-1. En dan nog een game te gaan en de partij is binnen. Maar Joost counterde net op tijd en wist zijn spel helemaal weer te spelen en nu was het Simon die moest lopen. Joost pakte de game na vele super strakke rally’s met 11-1. En dan ben je weer helemaal terug in het spel. De vierde game werd weer een met veel mooie en strakke rally’s waarin beiden goed wisten te scoren. Maar ook deze game was weer voor Joost met 11-6. Ook in de laatste game gaf Joost het spel niet meer uit handen en bleef het spel goed verdelen. De game winst was weer voor Joost met strak en gevarieerd spel hij won met 11-6 en in sets met 3-2 maar het had maar weinig gescheeld en Simon had zijn overwicht in de partij kunnen vast houden en dan win je.

Ruben Altena – Simon Bambach
Het was een druk weekend voor Simon want vrijdag avond had hij al een wereld partij gespeeld en zaterdag morgen was hij weer paraat. Ze hadden er beiden zin in en gingen dan ook direct voor ieder bal. Het was een mooi gelijk opgaande partij waarin beiden goed wisten te scoren Ruben pakte de game met 11-7. Ook in de tweede game bleef Ruben het spel goed verdelen en dan moet er hard gewerkt worden om de punten te pakken. Weer was de winst voor Ruben met 11-6. En ook in de laatste game liet Ruben het spel niet meer uit zijn handen glippen en won hij met 11-5 en in sets met 3-0 en meer zat er voor Simon niet in maar zeker is wel dat hij in beslissende rally’s Ruben goed kan uitspelen en onder druk kan zetten.

B-Poule

Rob van der Kooi – Bas Koudenburg
Rob en Bas zijn altijd aan elkaar gewaagd en het kan dan ook vaak beide kanten op. De eerste game was na vele spectaculaire rally’s voor Bas met 11-9. In de tweede game counterde Rob direct en trok hij de game langzaam naar zich toe en won met 11-8. In de derde game kon Bas de druk wat meer opbouwen en pakte hij de game met 11-6. In de vierde game lag het voordeel duidelijk bij Rob en moest Bas flink aan de bak. Rob pakte al snel een mooie voorsprong van 6-1, maar Bas bleef gaan voor ieder punt en zag zijn winst kansen. Bas kwam nog sterk terug maar Rob hield stand en won met 11-8. Ook in de laatste game bleef het spannend, maar wist ook de laatste game te pakken met 11-7 en in sets met 3-2 en dat zijn de mooiste partijen waarin het lang beide kanten kan opgaan.

Leon Bambach – Brian Goeman
Ze waren aan elkaar gewaagd in de eerste game en wisten goed te scoren . Het was Brian die de game wist te pakken met 11-8. In de tweede game was er een licht voordeel voor Leon en hij won de game met 11-7. In de derde game hield Leon het spel goed in de hand en maakte Brian veel fouten. Leon pakte de game met 11-4. En dan nog een game en de partij is binnen. Maar Brian ging nu helemaal voor iedere bal en maakte nu veel minder fouten. Beiden konden geen moment verslappen want dat werd direct afgestraft. Na veel spannende momenten was het Brian die de game kon pakken 11-6. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Ook nu werd er op het scherpst van de snede gespeeld en kon het lang beide kanten op. Maar Leon wist de game te pakken met 11-7 en in sets met 3-2 maar ook nu kon het zomaar anders zijn.

Rob van der Kooi – Bert Erents
Rob ging direct als een speer en pakte een mooie voorsprong van 10-3. En dan nog een punt en je hebt de game te pakken, maar Bert kwam ook op stoom en knokte zich helemaal terug in de partij. Het scheelde maar weinig of de game winst was ook nog voor hem. Maar Rob wist dit nog net te voorkomen en won met 13-11. In de tweede game was het ook weer een gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Deze game was na vele spannende momenten voor Bert met 13-11. In de derde game bleven ze aan elkaar gewaagd en kon het lang beide kanten op. Maar nu was het weer Rob die de game wist te pakken met 13-11. In de vierde game werd er ook weer fel gestreden voor ieder punt. En Bert had wel zin in de gelijkmaker en zag ook zijn winst kansen wel zitten. Maar het was Rob die na zeer veel enerverende momenten de game wist te pakken met 11-8 en in sets met 3-1 maar gezien de set standen had dit ook zomaar anders kunnen zijn dus volop mogelijkheden in de tweede ronde.

Maurice Chevallier – Brian Goeman
Maurice ging als een speer van start en Brian had hier even geen antwoord op. Maurice pakte in rap tempo de punten en het had maar weinig gescheeld of hij pakte de volledige winst. Hij won de game met 11-1.In de tweede game bleef hij het spel dirigeren en probeerde Brian het nog wel, maar Maurice ging weer voor de winst en won met 11-5. In de derde game kwam ook Brian wat meer in zijn spel en ging het weer wat meer gelijk op. Maar ook nu gaf Maurice het spel niet meer uit handen en won hij ook de laatste game met 11-7 en in sets met 3-0 Maurice gaat tot nu toe zeer goed in de competitie en dat geeft je dan ook vleugels.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda