Sport

Drukkerij Bambach Squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule

Joost Poutsma –Steven Brouwer
Joost en Steven kennen elkaars spel goed en trainen dan ook veel samen dus het spel wordt vaak alleen maar heftiger. Alle variatie werd in de strijd gegooid en dan zie je mooie en verrassende rally’s. Joost pakte de eerste game 11-7. Ook in de tweede game zagen we weer een mooi spel met volop kansen voor beiden. Maar ook nu won Joost met 11-6. Steven bleef gaan voor ieder punt en ook Joost moest daardoor vol aan de bak. Maar ook nu was het weer Joost die de game pakte met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Steven waren er volop kansen en wie weet in de tweede ronde nieuwe mogelijkheden.

Simon Bambach – Nick Elzinga
Het ging gelijk volle bak en Nick moest duidelijk even wennen aan Simon zijn spel. Beiden wisten goed te scoren en dan zie je eigenlijk direct mooie rally’s. Simon pakte de eerste game met 11-7. In de tweede game was het helemaal een gelijk opgaande strijd en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Ook nu was het weer Simon die de game winst kon pakken met 11-9. In de derde game ging Nick helemaal los en moest Simon alle hoeken in om de ballen te pakken. En dan gaat er ook veel fout en loop je achter de feiten aan. Nick pakte al snel een fraaie voorsprong van 9-3 en dan denk je de buit is bijna binnen. Maar niets was minder waar Simon bleef knokken voor iedere bal en kwam langzaam weer langszij. En kregen we een prachtig squash spel te zien met veel variatie en verrassende ballen. Simon wist na vele spannende momenten de game te pakken met 13-11 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Nick een mooie partij met zeker mogelijkheden in de herkansing waar hij zeker voor gaat.

B-Poule

Guus Jepkema – Peter Wierda
De eerste game ging nagenoeg gelijk op en voor ieder punt werd fel gestreden. Het was Guus die de eerste game net wist binnen te halen met 11-8. Peter counterde direct in de tweede game en hield Guus goed onder druk. Peter won de game met 11-3. Guus herstelde goed en ging in de derde game ook weer helemaal mee en wist zelfs de game weer te pakken met 11-8. En dan nog een game te gaan en de partij is beslist. Ze gingen allebei voor iedere bal en we zagen dan ook steeds langere rally’s. Peter probeerde de stand weer gelijk te trekken, maar Guus had ook zijn plan. Guus pakte na vele mooie rally’s de game met 11-8 en in sets met 3-1 maar gezien de set standen had het ook zomaar anders kunnen zijn.

Menno Mensonides – Leon Bambach
Ook Menno ging weer voor de winst en gaf Leon niet veel ruimte want als hij maar even een kans ruikt dan pakt hij de punten. Menno won de game met 11-7. Ook in de tweede game bleef Menno het spel goed controleren en pakte hij de game met 11-7. Ook in de derde game gaf hij het spel niet meer uit handen en pakte hij ook de laatste game met 11-8 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat ook Leon in de wedstrijd niet zomaar wordt weggespeeld en als hij de ruimte krijgt ook direct de punten pakt.

Maurice Chevallier – Bert Erents
Het was Maurice die direct het initiatief nam en Bert goed onder druk hield en dan moet je veel lopen op moeilijke ballen. De eerste game was dan ook voor Maurice met 11-4. Ook in de tweede game bleef Maurice het spel dirigeren en dan pak je de punten hij won ook deze game met 11-3. In de derde game kwam ook Bert helemaal in zijn spel en kwam de diesel goed op gang. Het was dan ook een mooi gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Maar ook nu wist Maurice de game winnend af te sluiten met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Bert een mooie partij waarin er wel mogelijkheden zijn.

Maurice Chevallier – Menno Mensonides
Maurice en Menno stapten super gemotiveerd de baan op en gingen er gelijk volop tegen aan. De eerste game was voor Maurice met 11-8. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en werd er fel gestreden voor ieder punt. Nu was de game winst voor Menno met 12-10. Ook in de derde game bleven ze aan elkaar gewaagd en wisten ze allebei goed te scoren en dan zie je mooie rally’s. Ook nu was het lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar Maurice wist ook nu weer winnend af te sluiten met 11-9. Ook in de vierde game bleven ze aan elkaar gewaagd en dan gaat iedereen voor de beslissing of gelijkmaker. Maar ook nu was het Maurice die de winst kon pakken met 11-7 en in sets met 3-1 maar ook zeker Menno speelde een goeie partij en weer genoeg kansen in de tweede ronde.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda