Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A – Poule
Ruben Altena – Simon Bambach
Ruben ging direct los en liet Simon flink lopen. Als je die druk dan snel kan opbouwen overrompel je de tegenstander. Ruben ging dan ook voor de volle winst hij won met 11-0. In de tweede game wist ook Simon weer wat meer punten te pakken, maar het werd geen moment gevaarlijk voor Ruben. Ook deze game was weer voor Ruben met 11-3. In de derde game wist ook Simon weer wat meer punten te pakken en kwam hij eindelijk in zijn spel. Maar ook nu was het weer Ruben die de controle hield echter de strijd werd wel heftiger. Ruben pakte ook de laatste game met 11-6 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat Simon nog steeds even tijd nodig heeft om warm te draaien, maar ja best of five is zomaar weer afgelopen als het tegenzit.

Michel v.d. Ploeg – Rienik Post
In de eerste game was het spel duidelijk voor Michel en maakte Rienik heel veel fouten. Michel ging bijna voor de volle winst hij won met 11-2. In de tweede game ging ook Rienik weer goed mee en zagen we zijn spel bijna als vanouds. Het was dan ook lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar ook nu was het weer Michel die de game wist binnen te halen met 12-10. Rienik ging ook de derde game in met veel strijdlust en ook deze game waren ze aan elkaar gewaagd. Je ziet dan ook fraaie rally’s waarin beiden hun beste spel laten zien. Ook deze game was na vele spannende momenten weer voor Michel met 15-13 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Rienik een pracht partij waarin ze op een hoop momenten aan elkaar gewaagd waren.

Martin v.d. Ploeg – Simon Bambach
Martin en Simon laten er ook geen gras over en gaan ook altijd gelijk volle bak. Ze wisten allebei goed te scoren en het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele spetterende rally’s was het Martin die de game wist te winnen met 11-8. In de tweede game wist Simon een klein voordeel aan zijn kant te houden en won de game met 11-7. In de derde game was het weer Martin die de druk wist op te bouwen en de winst weer kon pakken met 11-8. Dan nog een game te gaan en de winst is binnen, maar ook Simon had zijn zinnen gezet om wat punten te pakken. Maar Martin besliste anders hij hield de druk hoog en dan pak je het voordeel. Hij trok de game langzaam naar zich toe en won met 11-7 en in sets met 3-1

B-Poule
Nick Elzinga – Alberto Racioppoli
Beiden gingen flitsend van start en wisten goed te scoren. We zagen dan ook direct veel variatie met mooie rally’s. Het was Alberto die de eerste game op zijn naam wist te zetten met 11-8. Hij ging dan ook voortvarend de tweede game in met de intentie om ook nu weer te gaan voor ieder punt. Maar ook Nick had zijn zinnen gezet op winst het ging dan ook gelijk op. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar nu was het Nick die de winst kon binnen halen. Hij won de game met 11-7.

Ook in de derde game bleef de service over en weer gaan. Dan kun je ook geen moment verslappen want dan geef je de punten weg. Ook deze game was weer voor Nick met 11-7. Dan nog een game te gaan en de buit is binnen, maar ook Alberto had wel zin aan de gelijkmaker. Het ging nu helemaal op het scherpst van de snede en dan zie je mooie rally’s waarin voor ieder punt fel wordt gestreden. Maar ook nu wist Nick na vele spannende rally’s weer winnend af te sluiten met 16-14 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Alberto een pracht partij met zeker mooie standen.


Peter Wierda – Bert Erents
Peter en Bert zijn trainingsmaatjes en kennen elkaars spel zeer goed. Peter weet uit ervaring dat wanneer Bert goed is warm gedraaid dan gaan zijn returns steeds beter lopen en pakt hij steeds meer voordeel. Het is dus van belang dat het spel strak gespeeld gaat worden en er niet teveel ruimte wordt gegeven. De eerste game pakte Peter dan ook met een strak spel met 11-4. In de tweede game kwam Bert ook goed op stoom en dan zie je heel veel rally’s over en weer beslist worden . Maar ook nu wist Peter de winst net veilig te stellen met 11-7. Ook in de derde game liet Peter het spel niet meer uit handen glippen. Hij pakte dan ook de game met 11-4 en in sets met 3-0 maar ook zeker Bert speelde een mooie partij en dat is ook waar je weer voor gaat. Dan maar weer in de trainingen de nodige setjes pakken.

Steven Brouwer – Leon Bambach
Het ging direct volop en beiden wisten goed te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar na vele mooie momenten was het Steven die de eerste game pakte met 11-8. Leon ging in de tweede game voortvarend van start en zette Steven flink onder druk. Steven moest alle zeilen bijzetten om toch nog een paar punten te pakken. Leon pakte de game overweldigend met 11-3.

In de derde game was ook Steven weer bij de les en begon langzaam de game naar zich toe te trekken. Hij won de game met 11-4.In de vierde game ging het weer helemaal gelijk op en waren ze aan elkaar gewaagd. Het was dan ook lang onduidelijk wie de game zou pakken. Leon had wel zin in de punten en ging dan ook voor goud. Maar ook nu wist Steven net de winst te pakken met 12-10 en in sets met 3-1 maar zeker is wel dat Leon enorm is gegroeid en de nodige punten kan pakken.

Bas Koudenburg – Aldert Sinnema
In de eerste game kon Aldert goed mee komen en kon Bas geen moment verslappen. Bas pakte na vele fraaie rally’s de game met 11-7. In de tweede game wist Bas wat meer overwicht in het spel te leggen en ging Aldert wat meer fouten maken. Bas pakte ook deze game met 11-6. En ook in de laatste game gaf Bas het spel niet meer uit handen en won met 11-5 en in sets met 3-0 maar voor Aldert ook zeker weer een goed leer moment.

Peter Wierda – Guus Jepkema
Peter ging direct volle bak en liet zijn super service het werk doen. Hij ging meedogenloos op de volle winst af , maar Guus wist nog net een puntje te pakken. Peter won de game met 11-1. In de tweede game ging ook Guus weer goed mee en pakte in vlot tempo de punten. Hij kwam zelfs even op een kleine voorsprong van 8-6 en dan zou je de game kunnen pakken. Maar Peter dacht er anders over en trok met veel moeite de game alsnog naar zich toe en won met 11-9. En ook in de laatste game liet Peter het spel niet meer uit zijn handen glippen en won met 11-6 en in sets met 3-0 maar ook zeker Guus groeit nog iedere partij en met iets meer rust in het spel gaat hij nog meer punten pakken.

Menno Mensonides – Guus Jepkema
Menno ging voortvarend van start en liet Guus flink lopen en dan pak je de punten. Maar ook Guus moet niet teveel ruimte krijgen want dan pakt hij zijn voordeel. Menno won de game met 11-6. Ook in de tweede game bleef Guus goed meegaan en zaten er zeker winst kansen in. Maar ook nu was het weer Menno die de game pakte met 11-8. In de derde game pakte ook Guus wat meer voordeel in zijn spel en won hij na vele mooie rally’s de game met 11-8.

En deze winst gaf Guus vleugels en moest Menno alle zeilen bijzetten om de nodige punten te pakken. Ook deze game was na vele enerverend rally’s voor Guus met 11-9.Dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Beiden gingen voor de winst en er werd fel gestreden voor ieder punt. Uiteindelijk was het Menno die de winst kon pakken met 11-8 en in sets met 3-2 maar natuurlijk zijn dit vaak de mooiste partijen waarin beiden kansen hebben om te winnen.

Menno Mensonides – Sjors Jepkema
Menno had er zin in deze avond en moest nog een partij inhalen en conditie genoeg dus er nog maar even achteraan gespeeld. Beiden gingen goed mee en wisten goed te scoren. Menno pakte de eerste game met 11-8. En ook in de tweede game ging de service weer over en weer. Het was ook nu weer lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar na vele mooie momenten was het toch weer Menno die de game kon binnen halen met 11-8. Het leek wel vast gelegd want in de derde game zagen we weer een zelfde spel. Ook nu won Menno met 11-8 en in sets met 3-0 ook zeker voor Sjors mooie scores.

Steven Brouwer – Guus Jepkema
Het ging gelijk volle bak en beiden wisten goed te scoren. Het kon dan ook lang beide kanten op, maar na vele spannende momenten was het toch Steven die de winst kon pakken met 11-9. In de tweede game ging Steven bijna voor de volle winst en maakte Guus veel fouten. Steven won de game met 11-2. In de derde en laatste game ging ook Guus weer goed mee, maar het werd niet echt gevaarlijk voor Steven die het spel goed stond te dirigeren. Ook deze game was voor Steven met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook Guus kan goed mee komen en helemaal als hij iets meer rust in zijn spel legt.

Menno Mensonides- Aldert Sinnema
Menno pakte het initiatief en hield Aldert goed onder druk. Maar ook Aldert wist de punten nog wel te pakken en ging dan ook voor iedere bal. Menno won de eerste game met 11-8. In de tweede game maakte Aldert veel fouten en die worden dan ook direct afgestraft. Menno pakte de game met 11-6. Ook in de laatste game gaf Menno het spel niet meer uit handen en won hij met 11-3 en in sets met 3-0 Aldert nam zich alvast voor om meer te gaan trainen zodat hij wat constanter de baan op kan.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda