Sport

Drukkerij Bambach squash competitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Ruben Altena – Martin v.d. Ploeg
Ruben is momenteel in bloedvorm en woont bijna op de squashbaan. Twee keer in de week trainen en ook nog minimaal twee keer spelen en dan bereik je ook deze vorm. Hij liet er geen gras over groeien en ging gelijk volle bak. Martin knokte wel voor iedere bal en pakte ook wel een puntje met deze inzet, maar tegen zoveel weerstand valt bijna niet te spelen. Ruben pakte dan ook de game met 11-3. Ook in de tweede game liet Ruben geen steken vallen en dan pak je wederom de punten. Hij won de tweede game met 11-2. Ook in de derde game bleef Ruben het spel dirigeren en won hij ook na weer prachtige rally’s met 11-1 en in sets met 3-0 maar zeker voor Martin geen schande om tegen deze kanjer ten onder te gaan en dan ook nog mooi gespeeld te hebben.

Simon Bambach – Joost Poutsma
Simon en Joost kunnen vaak een stevige pot squash spelen en laten elkaar dan ook flink lopen. Het ging lange tijd gelijk op en we zagen dan ook fraaie rally’s. Na vele spannende momenten was het Simon die de game pakte met 11-9. Joost wist in de tweede game de druk flink op te bouwen en Simon moest alle zeilen bijzetten. Joost pakte super geconcentreerd de game met 11-5. In de derde game ging het weer helemaal gelijk op en waren ze aan elkaar gewaagd. Ze lieten elkaar dan ook weer flink lopen en de hele trukendoos ging open. Nu was het weer Simon die de game pakte met 11-9. Het was nu wel duidelijk dat dit een vijfsetter ging worden want Joost ging nu helemaal voor iedere bal. Maar ook Simon had zijn zinnen gezet op de beslissing en de rally’s werden ongekend fel en werd er gestreden voor ieder punt. Joost wist deze geweldige game te pakken met 13-11. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Simon wist verborgen krachten aan te spreken en denderde geweldig door en pakte een fraaie voorsprong van 10-5. En dan zou je zeggen er kan me niks meer gebeuren. Maar ook Joost bleef knokken en er in geloven en kwam heel knap weer langszij. Maar Simon wist op het nippertje de over winning te pakken met 11-9 en in sets met 3-2 maar ook voor Joost een geweldige partij.

Erik Menks – Steven Brouwer
Dit was voor Steven de vuurdoop want tegen Erik had hij nog niet eerder gespeeld dus dat is dan altijd even wennen. Erik nam het initiatief en hield de druk hoog en pakte in hoog tempo de punten. Erik won met 11-4. In de tweede game leek Erik voor de volle winst te gaan en moest Steven flink aan de bak. Erik won de game met 11-1. In de derde game kon ook Steven weer wat meer punten pakken, maar Erik hield het spel onder controle en won ook de laatste game met 11-5 en in sets met 3-0 maar er komt nog een herkansing en wie weet wat dan de kansen zijn.

Ruben Altena – Steven Brouwer
Zoals al eerder gezegd is Ruben in bloedvorm en dat geeft je vleugels als je het spel kan spelen wat je ligt. Ruben pakte de eerste game met 11-4. In de tweede game ging hij voor de volle winst en maakte geen enkele fout, hij won met 11-0. In de derde game bleef ook Steven vechten voor ieder punt maar bleef steken op twee punten. Ruben pakte de game met 11-2 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Steven weer een leerzame partij en zeker geen schande om van deze topper te verliezen.

B-Poule
Peter Wierda – Bas Koudenburg
Peter gooide gelijk de beuk erin en pakte in rap tempo de punten. Hij won de eerste game met 11-3. In de tweede game was ook Bas weer bij de les en waren ze weer aan elkaar gewaagd. Na vele spannende rally’s was het Bas die de game pakte met 12-10. In de derde game waren ze helemaal aan elkaar gewaagd en wisten ze om de beurt hun favoriete spel te spelen en dan loopt het gewoon. Dat dit een pittige game zou worden zat er wel in. Bas pakte de game met 17-15. Peter zag de bui al hangen, nog een game voor Bas en het is over en uit. Peter ging dan ook helemaal los in de vierde game en hield Bas goed onder druk. En zijn service liep geweldig en dan pak je het voordeel en de punten. Hij pakte al snel een voorsprong van 7-1 en dan kan het bijna niet meer fout gaan. Maar niets was minder waar. Bas gaf zich nog lang niet gewonnen en kwam langzaam weer langszij. Maar Peter wist op de valreep de game veilig te stellen en won met 11-8. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Peter kreeg steeds meer grip op het spel en zijn service bleef goed lopen en dan pak je de punten. Peter won de game met 11-5 en in sets met 3-2. Het begint zijn specialiteit te worden vijfsetters. Ze waren duidelijk aan elkaar gewaagd gezien de setstanden en dat zijn uiteindelijk de mooiste partijen.

Rob v.d. Kooi – Bert Erents
Rob en Bert waren er klaar voor en gingen voor goud. De eerste game was er al direct een met spectaculaire rally’s die op her scherpst van de snede werden beslist. Na vele schitterende rally’s was het Rob die de eerst game pakte met 11-9. In de tweede game wist Rob het voordeel duidelijk aan zijn kant te houden en won met 11-4. In de derde game was ook Bert weer helemaal in zijn spel en was het weer een gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Maar ook nu wist Rob de overwinning nipt te pakken met 11-9 en in sets met 3-0 en gezien de setstanden waren er ook genoeg kansen voor Bert dus eigenlijk geen slechte partij.

Maurice Chevallier – Menno Mensonides
Ze gingen beiden flitsend van start en we zagen dan ook fraaie rally’s met ieder zijn sterke punten. Het was Menno die de eerste game wist te pakken met 11-7. In de tweede game was het duidelijk Maurice die het spel dirigeerde hij pakte de game met 11-2. In de derde game kon Menno nog niet echt grip krijgen op het spel van Maurice. Maurice pakte dan ook weer de game met 11-4. En dan nog een game en de buit is binnen, maar Menno was weer helemaal in zijn element. En dan zie je ook direct weer volop strijd die op het scherpst van de snede wordt beslist. Menno pakte na vele enerverende rally’s de game met 11-8. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Menno leek goed van start te gaan hij pakte al snel de punten. Maar ook Maurice reageerde direct en wist de druk weer goed op te bouwen en trok langzaam het spel naar zich toe. Maurice pakte de game met 11-3 en in sets met 3-2 maar ook zeker voor Menno geen slechte partij want een vijfsetter geeft wel aan dat het ook zomaar in jouwe voordeel kan worden beslist.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda