Sport

Drukkerij Bambach squash competitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Erik Menks-Joost Poutsma
Joost ging direct als een speer van start en liet Erik flink open. Joost pakte in hoog tempo de punten en speelde in een hoog tempo de game. Hij won met 11-3. In de tweede game was ook Erik weer bij de les en werd het een mooi gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Toch bleef het lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar na vele spetterende rally’s was het nu Erik die won met 13-11. In de derde game bleven ze aan elkaar gewaagd en werd er voor ieder punt fel gestreden. Ook deze game was weer voor Erik met 11-7. Ook de laatste game bleef tot het eind spannend en zagen we mooie rally’s. Maar ook nu was het weer routinier Erik die de game pakte met 11-7 en in sets met 3-1 maar Joost focust al weer op de tweede ronde en gaat dan zeker voor een vijfsetter. En gezien de set standen waren er genoeg kansen om te winnen.

Martin van der Ploeg-Steven Brouwer
Martin was een tijdje uit de running vanwege een vervelende blessure maar nu moest het maar weer even gebeuren. Het werd een mooi gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken want ook Steven ging voor de punten. Na vele spannende momenten was het Martin die de game pakte met 11-9. Ook de tweede game was er een met vele verrassende rally’s en zagen we een mooi squashspel. Ook nu lieten ze elkaar flink lopen en dan zie dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Ook deze game was weer voor Martin met 12-10. In de derde game kon Martin de druk wat meer opbouwen en wist hij het spel goed te dirigeren. Hij won de game met 11-4 en in sets met 3-0 en dat gaf wel weer een goed gevoel na al dat blessureleed. Maar ook zeker Steven had zijn kansen goed verzilverd en kijkt alweer uit naar de tweede ronde.

Joost Poutsma-Martin van der Ploeg
Joost en Martin staan altijd garant voor een stevige pot squash en weten het elkaar altijd goed moeilijk te maken. Martin had een licht voordeel aan zijn kant in de eerste game, maar Joost nam het spel weer over en pakte het voordeel weer terug. Joost won de game met 11-6. Ook in de tweede game zagen we eenzelfde verloop met een kleine voorsprong voor Martin die Joost dan weer goed wist te pareren en het spel weer naar zijn hand kon zetten. Ook deze game was weer voor Joost met 11-6. Wat wel een beetje ontbrak waren de snoeiharde ballen die Martin zo graag speelt en dan kom je niet goed uit de verf. Ook de laatste game verliep in het voordeel van Joost en hij won dan ook met 11-6 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat wanneer Martin weer top fit is hij weer meer rally’s zou kunnen pakken.

B-Poule
Maurice Chevallier-Peter Borgmann
Maurice gaat super goed in de competitie en dat wil hij ook nog wel even zo houden. Hij liet Peter in de eerste game goed lopen en dan pak je de punten. Hij won de game met 11-5. Ook in de tweede game hield Maurice de druk hoog en moest Peter weer vol gas om de nodige punten te pakken. Maar ook nu was het weer Maurice die de game pakte met 11-6. En ook de derde game liet Maurice niet meer door de vingers glippen en won hij met 11-6 en in sets met 3-0 maar ook Peter was niet ontevreden en gaat zeker voor de revanche.

Peter Wierda-Leon Bambach
Leon ging goed uit de startblokken en pakte zomaar een mooie voorsprong van 6-3 en had zomaar doorstomen voor de winst. Maar routinier Wierda liet zich nog niet uit het veld slaan en begon langzaam aan een inhaalslag en wist de druk weer op te bouwen. Peter won de game met 11-9. Ook in de tweede game nam Leon weer het initiatief en wist hij Peter weer op achterstand te zetten. Hij pakte weer eenzelfde voorsprong van 6-3. Maar ook nu raakte Peter niet in paniek en trok hij langzaam de game naar zich toe en won met 11-7. En in de laatste game had hij het spel weer strak in handen en trok hij de game langzaam maar zeker naar zich toe en won met 11-4 en in sets met 3-0 maar ook zeker Leon had weer verrassende start momenten en dan weet je maar nooit.

Bas Koudenburg-Brian Goeman
Bas had net een kort trainingsweekend op Cyprus afgerond dus aan de voorbereiding zou het niet liggen. Bas ging dan ook flitsend van start en had een goede warming-up gehad. Hij pakte een fraaie voorsprong van 9-3 en leek Brian even weggespeeld. Maar niets was minder waar, Brian knokte zich weer helemaal terug in de wedstrijd en werd het nog heel spannend. Maar Bas wist de game nipt te pakken met 11-8. Ook de tweede game ging Bas weer als een speer van start en wederom een fraaie voorsprong van 9-3, maar ook nu kwam Brian weer helemaal terug en kon het nog even alle kanten op. Echter Bas wist de druk weer op te bouwen en won ook deze game na vele spannende momenten met 11-7. En dan nog een game te gaan en de buit is binnen ook nu pakte hij weer een 9-3 voorsprong. Het leek wel afgesproken want ook nu wist Brian het gat weer te dichten en werd het nog even extra spannend. Bas won ook deze game met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook zeker Brian was niet ontevreden en ziet ook zijn kansen wel zitten in de tweede ronde.

Guus Jepkema-Rob van der Kooi
Het was direct een mooi gelijk opgaande strijd met spetterende rally’s waarin beiden goed wisten te scoren. Het was Rob die na vele strakke rally’s de game wist te pakken met 11-9. Ook in de tweede game ging Rob voortvarend te werk en kreeg Guus niet echt grip op het spel. Rob won ook deze game met 11-7. In de derde game was het duidelijk Guus die het spel controleerde en de punten kon pakken. Hij won de game met 11-4. In de vierde game waren beiden weer volop in het spel en probeerde Rob de beslissende game naar zich toe te trekken. Maar ook Guus ging helemaal voor de gelijkmaker en dat realiseerde hij dan ook, hij won met 11-7. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. En dat er duidelijk mogelijkheden waren voor beiden was wel duidelijk. Ze gingen dan ook voor iedere bal en dan zie je mooie rally’s met veel variatie. Maar het was Guus die de game kon pakken met 11-9 en in sets met 3-2 maar ook zeker Rob had mogelijkheden om te winnen maar wie weet in de herkansing.

Menno Mensonides-Bert Erents
Menno ging super gemotiveerd de baan op en wilde wel weer eens punten pakken. Maar ook Bert had die week sterke partijen gespeeld, alleen die telden niet mee voor de competitie. Maar het geeft je dan toch een goed gevoel en dan ga je er allebei voor. Het was duidelijk Menno die de druk kon opbouwen en Bert flink liet lopen. Menno pakte de game met 11-3. In de tweede game wist ook Bert weer wat meer in zijn spel te komen en de nodige punten te pakken. Maar ook nu hield Menno de controle en liep zijn service zeer goed hij won dan ook met 11-5. En ook de derde game gaf Menno niet meer uit handen en trok hij de game langzaam maar zeker naar zich toe. Ook deze was weer voor Menno met 11-4 en in sets met 3-0 maar ook Bert had wel een goed gevoel over de partij alleen geen punten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda