Sport

Drukkerij Bambach squash competitie

Door Jeroen Pietersma

B Poule
Maurice Chevallier – Guus Jepkema
Maurice en Guus zijn op veel momenten aan elkaar gewaagd en kennen elkaars spel zeer goed. Het ging mooi gelijk op met dan weer voordeel voor Guus en dan weer Maurice. In de eerste game was het Guus die de winst wist te pakken met 11-9. Maurice counterde direct in de tweede game en kon de druk goed opbouwen en won met 11-7. In de derde game kon Guus weer een klein voordeel pakken en trok de game langzaam naar zich toe en won met 11-9. Het bleef een mooie partij om te zien want beiden gingen er volop voor en dan zie je strakke rally’s. Het kon lang beide kanten op, maar nu was het weer Maurice die de stand gelijk trok met 11-9. En dan staat het weer gelijk en dan is het erop of eronder. En dat er kansen waren voor beiden was wel duidelijk. Guus ging voortvarend van start en liet er geen gras over groeien en pakte in rap tempo de punten. Guus pakte een mooie voorsprong van 6-0 en toen was de winst in zicht. Maurice leek even uit het veld geslagen, maar herstelde prima en kwam weer helemaal terug in de wedstrijd. Guus kon zijn service niet veel kracht meer meegeven en dan verlies je een belangrijk moment om eventueel te scoren. Maurice wist het voordeel weer aan zijn kant te krijgen en trok de game langzaam naar zich toe en won met 11-8 en in sets met 3-2. Maar zeker is dat met deze set standen het zomaar anders kan lopen.

Peter Borgmann – Leon Bambach
Ze wisten allebei direct goed te scoren en het ging nagenoeg gelijk op. De eerste game was voor Peter met 11-7. In de tweede game wist Leon een klein voordeel te pakken en won hij met 11-7. In de derde game leek het of Leon voor de volle winst zou gaan en kon Peter geen druk meer opbouwen. Leon won de game met 11-2. En dan nog een game te gaan en de winst is binnen. Maar ook Peter kwam weer helemaal terug in zijn spel en wist Leon weer onder druk te zetten. Beiden wisten goed te scoren en het kon dan ook lang beide kanten op. Peter won met 11-7. En toen stond het weer gelijk en ga je natuurlijk na deze standen voor de winst kansen. Peter ging helemaal los en Leon moest vol aan de bak. Peter pakte in hoog tempo de punten en won met 11-3 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de mooiste partijen waarin het lang beide kanten op kan gaan. Leon kijkt nu al uit naar revanche partij in de tweede ronde.

Peter Wierda – Bert Erents
Peter zijn service loopt de laatste weken weer super en werd dan ook volop in de strijd gegooid. Hij wist hiermee flink punten te pakken en de tegenstander onder druk te houden zodat de bal niet sterk of helemaal niet werd teruggespeeld. De eerste game was voor Peter met 11-3. Ook in de tweede game bleef Peter het voordeel uit zijn service vasthouden en pakte hij weer de game met 11-4. Bert bleef het proberen, maar hij had veel moeite met de service en dan kom je niet toe aan veel punten pakken. Er werd geen woord gesproken het was een en al concentratie op het spel. Ook deze game was weer voor Peter met 11-3 en in sets met 3-0. Als je spel zo loopt dan neemt het vertrouwen alleen maar toe en dat geeft je vleugels en speel je een ijzersterke partij. Maar zeker is wel dat Bert zich zal voorbereiden op de herkansing in de tweede ronde.

Rob van der Kooi – Brian Goeman
Rob en Brian trainen veel samen en kennen elkaars sterke punten in het spel dus kunnen daar voordeel uit halen. De eerste game ging nagenoeg gelijk op en beiden wisten goed te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar na vele spannende momenten was het Rob die de game kon pakken met 11-9. Ook in de tweede game bleef het gelijk opgaan, maar was er een klein voordeel voor Rob en hij won met 11-7. In de derde game ging Brian er helemaal voor en pakte hij punt na punt. Hij pakte zomaar een voorsprong van 9-0. Rob probeerde het spel weer naar zich toe te trekken, maar helaas, Brian gaf het spel niet meer uit handen en won met 11-2. En dan zie je wel weer mogelijkheden om het weer gelijk te trekken. Maar Rob was weer helemaal bij de les en kon weer druk opbouwen en zijn de kansen weer gelijk. Rob won de laatste game met 11-6 en in sets met 3-1 maar zeker is wel dat Brian in staat is om de partij naar zijn hand te zetten.

Bas Koudenburg – Menno Mensonides
Bas ging als een speer van start en liet Menno flink werken. Menno kreeg geen grip op het spel en dan loop je achter de feiten aan. Bas won met 11-2. In de tweede game kwam ook Menno weer goed in zijn spel en dan zie je ook dat hij goed mee kan komen. Het werd een gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Het was ook nu weer Bas die de game kon pakken met 11-8. In de derde game vlogen de vonken er helemaal vanaf en werd er voor ieder punt fel gestreden. Menno zag nog wel mogelijkheden met eventueel een vijfsetter in het verschiet. Maar Bas had ook zo zijn plan getrokken en wist ook na vele enerverende momenten de game te pakken met 12-10 en in sets met 3-0. Maar zeker was wel dat wanneer Menno deze game had kunnen pakken, die vijfsetter er wel had mogen komen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda