Sport

Drukkerij Bambach squash competitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Steven Brouwer – Martin v.d. Ploeg
Steven en Martin slaan regelmatig een balletje en dat kun je ook zien aan hun spel. Ze kennen elkaars trukendoos wel een beetje. Dat dit nog zeer verrassende rally’s kan opleveren blijkt dan ook maar weer als het om de competitie gaat. De eerste game was een mooi gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Steven won de game met 11-9. Ook in de tweede game waren er weer spectaculaire rally’s waarin het lang beide kanten op kon gaan. Ook deze game was weer voor Steven met 11-8. In de derde game kwam Martin langzaam op stoom en wist hij de druk verder op te bouwen. Martin won de game met 11-6. In de vierde game ging het weer helemaal gelijk op en wilden ze beiden de beslissing wel laten vallen. Maar het was nu Martin die de gelijkmaker wist te realiseren met 12-10. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder in de laatste game. Steven ging voortvarend van start en pakte al snel een mooie voorsprong van 7-3. Martin wist toch de druk weer iets op te voeren en kwam langzaam weer langszij. Maar Steven zijn spel werd ook weer sterker en wist hij na vele spannende rally’s de winst alsnog te pakken met 11-8 en in sets met 3-2 maar met deze setstanden kan het ook zomaar anders gaan dus was Martin ook wel weer tevreden met zijn partij.

Simon Bambach – Martin v.d. Ploeg
Simon en Martin kunnen elkaar het vuur aan de schenen leggen en dan zie je spectaculaire rally’s. De eerst game ging nagenoeg gelijk op en kon lang beide kanten op. Het was Simon die de game wist te pakken met 11-8. In de tweede game ging er veel mis bij Martin en kon Simon de punten blijven pakken. Simon won de game met flinke heftige rally’s met 11-3. En ook in de laatste game gaf Simon het spel niet meer uit handen en won hij met 11-1 en in sets met 3-0.

Simon Bambach – Martin v.d. Ploeg
Simon en Martin moesten nog een partij inhalen en hadden besloten om er maar direct twee achter elkaar te spelen is de warming up in ieder geval goed gedaan. In de eerste game ging het dan ook gelijk volop en werd alles uit de kast gehaald om de game te pakken. Martin wist een klein voordeel aan zijn kant te houden en liet Simon flink lopen, en dat vind hij ook wel leuk. Martin wist de game te pakken met 11-9. Ook in de tweede game bleef het een mooi gelijk opgaande strijd en waren ze volledig aan elkaar gewaagd. Simon wist op de valreep de twee beslissende punten te pakken en won met 12-10. Ook in de derde game zagen we een vergelijkbaar spel en waren ze weer volledig aan elkaar gewaagd. Ook nu was het weer Simon die op het nippertje de game kon pakken met de twee laatste punten won hij weer de game met 12-10. Martin zag nog wel mogelijkheden voor de gelijkmaker en ging er dan ook vol tegen aan. Ook in deze game ging het gelijk op en waren er kansen voor beiden om de winst te pakken. Het scheelde maar weinig of Martin had de gelijkmaker gerealiseerd. Maar het was Simon die de game wist te pakken met 11-9 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Martin waren er winst kansen als we kijken naar de setstanden en dan heb je een geweldige partij squash gespeeld.

B-Poule
Maurice Chevallier – Peter Wierda
Maurice ging zeer ontspannen de baan op want zijn kansen op eremetaal zijn al redelijk zeker. Peter daarentegen kampt met een pijnlijke knie waar hij steeds rekening mee moet houden. De eerste game ging nagenoeg gelijk op en het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele enerverende rally’s was het Maurice die de game pakte met 12-10. Peter zijn service bleef goed lopen, maar Maurice had er steeds een goed antwoord op. En dan kan je niet zoveel voordeel uit je service halen als je gewend bent. Maurice won ook de tweede game met 11-9. En ook in de derde game gaf Maurice het spel niet meer uit handen en won hij met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Peter geen slechte partij als je deze setstanden ziet.

Bert Erents – Peter Borgmann
Bert stond het spel direct goed te verdelen en pakte hiermee ook de punten. Hij won de eerste game met 11-4. Ook in de tweede game hield Bert het spel goed onder controle en trok hij de winst weer naar zich toe met 11-6. In de derde game gingen ze allebei helemaal los en wisten beiden goed te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele spannende rally’s was het nu Peter die de game kon pakken met 13-11. In de vierde game vlogen de vonken er helemaal vanaf en werd er fel gestreden voor ieder punt. Beiden roken winstkansen en dan ga je er ook helemaal voor, maar nu was het Bert die de game kon pakken met 14-12 en in sets won met 3-1 maar ook zeker voor Peter een ijzersterke partij die ook zomaar anders had kunnen lopen als we kijken naar de setstanden.

Guus Jepkema – Peter Borgmann
Guus had een tijdje niet gespeeld en dan zie je al weer wat minder scherpte in het spel. Maar hij ging voortvarend van start en het leek er even op een dat hij voor de volle winst kon gaan, het werd dan ook 11-1 voor Guus. In de tweede game was ook Peter helemaal bij de les en werden de rally’s steeds langer en feller. Het was dan ook lang onduidelijk wie de game zou pakken want wederzijdse foutjes werden direct afgestraft. Het was Peter die deze felle game in zijn voordeel kon beslissen met 12-10. Ook de derde game ging redelijk gelijk op, maar Guus ging wel weer wat scherper spelen en won met 11-7. In de vierde game ging Peter voor de gelijkmaker en zo zag het er ook uit hij pakte punt na punt. En al snel stond hij op een fraaie voorsprong van 7-4 en dan denk je dit gaat een vijf setter worden. Maar Guus wist toch nog weer grip op het spel te krijgen en kwam langzaam weer dichterbij. Beiden bleven knokken voor ieder punt en dan komt wel het beste squashspel naar boven. Guus pakte na vele spannende momenten en lange rally’s de game met 11-9 en in sets met 3-1 dus eigenlijk net geen vijfsetter wat zomaar had gekund.

Peter Wierda – Bert Erents
Peter en Bert kennen elkaars spel door en door trainen ook veel samen dus de sterke en zwakke punten weten ze als geen ander. Toch was er direct wel wat voordeel voor Peter en wist hij een redelijke voorsprong op te bouwen van 8-4. Bert gaf zich zeker nog niet gewonnen en kwam weer helemaal terug in de wedstrijd. Het werd dan ook nog super spannend wie de game zou pakken. Peter wist met klein verschil de game toch nog te pakken met 12-10. Ook in de tweede game wist Peter weer iets uit te lopen en zagen we weer een inhaalrace van Bert waarin hij weer heel dichtbij kwam. Maar ook nu hield Peter het hoofd koel en won hij met 11-9. In de derde game ging er bij Bert veel fout en dan geef je de punten weg. Peter zijn service bleef ook super lopen en dan heb je een sterk wapen in handen. Hij won ook de laatste game met 11-3 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Bert waren er veel mogelijkheden en later op de avond tijdens de trainingen liet hij ook een steeds scherper spel zien.

Peter Wierda – Leon Bambach
Leon komt langzaam weer in het squashritme en weet dan ook soms flink druk op te bouwen. Hij kwam al snel op voorsprong en dat geeft je dan vleugels. Maar ook Peter kreeg langzaam weer grip op het spel en dan zie je een mooi gelijk opgaande strijd. Peter wist de game na vele spannende momenten te pakken met 11-8. Ook in de tweede bleef Leon goed meegaan en dan zie je ook weer verrassende rally’s. Ook deze game wist Peter weer op zijn naam te schrijven met 11-7. In de derde ging Leon de druk flink op bouwen en moest Peter er flink tegenaan. Leon pakte een mooie voorsprong van 6-3 en dan lijkt het erop dat je de game gaat pakken met dit voor deel aan je kant. Maar Peter herstelde knap en wist het spel weer naar zich toe te trekken en kwam hij langzaam weer langszij. Hij pakte de game met 11-7 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat wanneer Leon meer zou spelen en het ritme dan vast kan houden hij goed mee kan komen.

De laatste partijen zijn gespeeld en vandaag zullen de fraaie prijzen door sponsor Simon Bambach van de gelijknamige drukkerij worden uitgereikt. Dan zullen ook Thijs Roukens en Sipke Wiersma aanwezig zijn en een clinic verzorgen en demopartijen spelen. Thijs Roukens is onlangs op 17-jarige leeftijd Nederlands kampioen geworden in de B klasse en hoopt over een aantal jaren zich te kunnen meten met de wereldtop. Hierna zal onder het genot van een hapje en een drankje menig partij nog even geëvalueerd worden. Voor iedereen die wel eens zo’n topper wil zien spelen is van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda