Sport

Drukkerij Bambach squash competitie

Door Jeroen Pietersma

A- Poule

Dennis Wijnjeterp – Simon Bambach
Het ging direct volle bak en we zagen dan ook flitsende rally’s waarin beiden goed wisten te scoren. Het ging nagenoeg gelijk op en dat is voor het squash spel prachtig om te zien. Het was Dennis die op de stand 5-5 de druk kon verhogen en won de game met 11-5. In de tweede game bleef Dennis het spel controleren en trok hij langzaam maar zeker de winst naar zich toe en won met 11-4. Ook in de derde game bleef Simon het wel proberen, maar hij kreeg geen grip op het spel van Dennis en won hij ook de laatste game met 11-4 en in sets met 3-0.

Martin v.d. Ploeg – Rienik Post
In de eerste game was het duidelijk Martin die het spel controleerde en Rienik flink liet lopen. Martin won de game met 11-2. In de tweede game deed Rienik ook weer volop mee en moest Martin alle zeilen bijzetten. Rienik trok langzaam maar zeker de game naar zich toe en won met 11-8.In de derde game wist Martin het voordeel weer aan zijn kant te krijgen en hield hij Rienik goed onder druk. Martin won deze game weer met 11-6. In de vierde game zette Martin het spel helemaal naar zijn hand. En wat Rienik ook probeerde hij kreeg geen grip meer op het spel. Martin won de laatste game met 11-3 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Rienik had er nog wel wat meer in kunnen zitten.

B- Poule

Bert Erents – Alberto Racioppoli
Bert zijn service liep direct super en dan pak je de punten ook. Alberto probeerde ook zijn voordeel uit de service te halen en ook dat lukte prima, maar Bert wist het voordeel aan zijn kant te houden en won met 11-5. In de tweede game ging Bert helemaal als een speer en pakte hij in vlot tempo de punten. Hij won met 11-2. In de derde game kon ook Alberto weer wat meer punten pakken, maar het werd niet gevaarlijk voor Bert. Ook deze game was voor Bert met 11-4 en in sets met 3-0.

Nick Elzinga – Maurice Chevallier
In de eerste game was het Nick die het spel dirigeerde en Maurice flink liet lopen. Nick won de game met 11-6. In de tweede game kon ook Maurice steeds meer punten pakken en verrassende ballen terug kon spelen. Maar ook nu was het weer Nick die de game kon pakken met 11-9. Ook in de laatste game bleef Maurice goed meegaan, maar op spannende momenten was het Nick die de punten kon pakken met 11-8 won hij deze game en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat Maurice al goed mee kan komen.

Guus Jepkema – Leon Bambach
Guus en Leon zijn aan elkaar gewaagd op veel momenten. In de eerste game wist Guus een klein voordeel te pakken en won de game met 11-8. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele lange en slopende rally’s was het nu Leon die de winst kon pakken met 16-14. Dat zijn standen die al laten zien dat ze beiden in staat zijn om te winnen. In de derde game werden er over en weer wat meer fouten gemaakt en dan geef je punten weg. Het was Guus die deze game kon pakken met 11-7.In de vierde game leek Leon op de winst af te stevenen hij pakte een kleine voorsprong van 8-6. Maar ook nu wist Guus langzaam weer terug te komen in zijn spel. Om ieder punt werd fel gestreden om ieder punt en het ging weer helemaal gelijk op. Guus won na vele mooie rally’s de game met 14-12 en in sets met 3-1 maar dit had ook zomaar anders gekund dus ook voor Leon een mooie partij.

Bas Koudenburg – Sjors Jepkema
Bas hield Sjors goed onder druk en die moest flink aan de bak. Bas pakte de eerste game met 11-5.In de tweede game bleef Bas het spel dirigeren en dan pak je weer de punten. Sjors gaat dan nog wel voor iedere bal, maar Bas hield controle en won met 11-6. En ook in de derde game zagen eenzelfde spel waarin beide wel voor ieder punt gaan. Maar ook nu hield Bas het spel goed onder controle en won met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Sjors geen slechte partij en weer een wedstrijd ervaring rijker.

Steven Brouwer – Aldert Sinnema
Het ging gelijk volop en de vonken vlogen er vanaf in de eerste game. Beiden gingen voor iedere bal en dan zie je natuurlijk mooie rally’s. Inmiddels waren twee coaches Joost en Nick gearriveerd en die gaven aan beiden de nodige tactische tips door. De eerste game was na vele lange rally’s voor Steven met 11-9. Ook in de tweede game bleef het spannend en werd er fel gestreden voor ieder punt. Het was lang onduidelijk wie deze game kon pakken. Het was uiteindelijk Aldert die deze game pakte met 11-9. Ook in de tweede game waren ze volledig aan elkaar gewaagd. Ook deze game wist Aldert op zijn naam te zetten met 11-8. En dan nog een game te gaan en de winst is binnen. Maar nu wist Steven een klein voordeel aan zijn kant te houden. Hij liet Aldert flink lopen en hij kon de druk goed opbouwen. Aldert probeerde het nog wel maar kreeg geen grip meer op het spel. Steven won de game met 11-7. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Steven wist de ballen goed neer te leggen en Aldert maakte nu wel heel veel fouten. Steven won de laatste game met 11-3 en in sets met 3-2 en dat zijn natuurlijk de mooiste partijen en met iets meer rust in het spel kan ook Aldert heel goed meekomen.

Bas Koudenburg – Leon Bambach
Het was Bas die het spel controleerde in de eerste game en Leon flink onder druk hield. Leon probeerde het wel, maar hij kon de punten moeilijk pakken. Bas won de eerste game met 11-7. In de tweede game werd het een mooi gelijk opgaande strijd. Het is dan ook wel duidelijk dat Leon ook goed mee kan komen en niet teveel ruimte moet krijgen. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar na vele spannende rally’s wist Bas de winst binnen te halen met 12-10. Ook in de derde game bleef Bas het spel goed dirigeren en probeerde Leon het nog wel. Maar Bas wist de game te pakken met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook zeker Leon liet zien dat hij goed mee kan komen.

Maurice Chevallier – Sjors Jepkema
Het was Maurice die de eerste game langzaam maar zeker naar zich toe wist te trekken hij won met 11-6. Sjors counterde direct en wist de druk goed op te bouwen in de tweede game. Maar ook Maurice bleef knokken voor ieder punt, maar het was Sjors die de game kon pakken met 11-9.In de derde game kon Maurice het initiatief weer pakken en moest Sjors weer flink aan de bak. Maurice won de game met 11-5. In de vierde game wist Sjors de game na vele spannende momenten naar zich toe te trekken en won met 11-8. Het leek wel stuivertje wisselen want in de laatste game ging Maurice als een speer en pakte hij in hoog tempo de punten. Hij kwam op een riante voorsprong van 8-2 en dan denk je de buit is bijna binnen. Maar niets was minder waar Sjors begon aan een inhaal slag. Het werd nog heel even spannend, maar op het laatste moment wist Maurice toch nog winnend af te sluiten 11-9 en in sets met 3-2 maar ook Sjors was zeker niet ontevreden en had nog wel het idee dat er wat meer in had gezeten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda