Voetbal

Drukke weekenden voor de boeg bij fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Fc Harlingen gaat zich opmaken voor nog een paar drukke weekenden. Als eerste staat haar jeugdtoernooi op de agenda. Op zaterdag 27 mei 2017 organiseert fc Harlingen namelijk traditiegetrouw weer haar jaarlijkse Jeugdtoernooi. Dit groots opgezette ??n daagse toernooi voor JO19, JO17, JO15 junioren maar ook voor de JO13, JO11, JO9 en JO7 pupillen wordt deze dag dan alweer voor de 43e keer georganiseerd.

Dit toernooi, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste zo niet het grootste eendaagse jeugdtoernooi van Noord Nederland, wordt gespeeld van de klasse Minipupillen tot en met de A junioren. Nieuw dit jaar is dat er aparte klassen voor meisjesteams is en deze spelen een weekend later hun toernooi, namelijk op 3 juni. Het toernooi dat in 1974 voor het eerst werd gespeeld vond zijn oorsprong toen, in navolging op de successen van het Nederland elftal, veel amateurclubs een jeugdtoernooi gingen organiseren. Begonnen met enkele teams groeide dit toernooi (onder de bezielende leiding van onder andere Jacob de Bruin, Gerrit Esveld en de laatste jaren Jan Helvrich) steeds verder uit tot een zeer hoog aangeschreven jeugdtoernooi en werd het aantal inschrijvingen voor dit toernooi ook steeds hoger. Het is dan ook geen uitzondering meer dat de deelnemers van ver buiten de provinciegrens komen.

En waar bij de diverse verenigingen in de omtrek en ook verder in de provincie de diverse jeugdtoernooien verdwenen, groeide dit jeugdtoernooi steeds groter en groter en zijn er de laatste jaren steevast een dikke zestig teams actief. En met het organiseren van dit toernooi zien we dat er nog volop leven zit in het organiseren van een dergelijk Jeugdtoernooi en dat spelers en begeleiders graag naar Harlingen komen. Ook dit jaar hebben zich inmiddels vele teams voor het toernooi opgegeven en zal het gezellig druk worden.
Zoals eerder al gezegd, spelen de dames en meisjes hun eigen toernooi bij fc Harlingen op 3 juni. Maar er is meer te doen op die dag. Want voor de 25e keer wordt ook het Kleinveldtoernooi georganiseerd. Dit toernooi begint om 18.30 uur en het prijzengeld liegt er niet om. De eerste en tweede prijs zijn zelfs verdubbeld, namelijk €400,- en €200,-. Gezien het aantal teams dat de afgelopen jaren meestreden om de titel kan er geconcludeerd worden dat ook dit toernooi steeds bekender en populairder wordt.
Als afsluiting van het hele seizoen wordt in het weekend van 9, 10 en 11 juni het familieweekend worden gehouden maar daar binnenkort meer over. Het blijft nog even een paar weken gezellig druk op het sportcomplex aan de Oosterparkweg.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda