Sport

Douwe Schoot koning op kleine Weinstube partij

Door Jeroen Pietersma
Het was gezellig in de Waddenhal waar men de kleine Weinstube partij ging spelen met de zachte bal. Er werd sterk gekaatst met spannende partijen, Broer Zagemans, Hilbrand PoPaLo en Wiebe van Dijk kaatsten 5 om 5 en 6 geliek tegen Brian Zeilmaker, Feike Jaarsma en Gerard Kokkel.

Die Kokkel sloeg op een gaf een koekbal an Broer Zagemans maar die kon de kleine kaats niet passeren omdat ie die Kokkel de bal liek in sien vreet sloeg, oer stom. Kokkel c.s. verloren in de tweede omloop van Jan Hof, Marije Agema en de uitstekend kaatsende Brambo Visser. Brambo en zijn maten moesten in de finale aantreden tegen Douwe Schoot, Gerard ‘Viskarre’ Rutten en de Portugese international Evan van Sertima. En werden ballen bij bosjes buiten geslagen, dat deed Douwe Schoot over de gehele dag maar twee keer. Brambo sloeg wederom goed van zich af maar tactisch was partuur Schoot gewoon beter. Bij de stand 5 om 3 en 6-0 deed Evan van Sertima ook iets tactisch en passeerde de kaats, zij wonnen dus. 

In de verliezersronde kaatsten partuur Redmer Zagemans, Nick Z en Dje Jorna tegen Edwin Keizer, Amber Zagemans en Arnold Kroon. En hier kaatste Arnold Kroon een sterke partij samen met Amber Zagemans, Edwin Keizer was de leider. Het jonge partuur van Redmer Zagemans c.s. waren vermoeid en verloren met 4 om 5 en 2-6. Een gezellige dag kwam tot een eind met dank aan scheids Age Tichelaar, sponsor de Lachende Koe en Copini die de kransen had aangeboden.

Uitslagen:
1e prijs: Douwe Schoot (koning); Gerard ‘Viskarre’ Rutten; Evan ‘60+’ van Sertima
2e prijs: Jan Hof; Marije Agema; Bram Visser
Verliezersronde
1e prijs: Edwin Keizer; Arnold Kroon; Amber Zagemans

|Doorsturen

Buienradar



Agenda