Voetbal

Derde speelronde Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Ook de afgelopen week weer ideale omstandigheden voor de Waddenrobkes bij Zeerobben bij zowel de trainingen op de woensdagmiddag als bij de wedstrijdjes op de zaterdagochtend. Veel zon en een goed humeur. En dat bracht weer veel kinderen maar ook ouders naar het Oostersportpark.

Woensdagmiddag konden de trainers bijna weer veertig enthousiaste kinderen verwelkomen om heerlijk te gaan trainen. Daarnaast trainen de zeven F-teams ook op hetzelfde tijdstip en dus is het met honderd kinderen een drukke maar gezellige boel op en rond de velden. Het plezier straalt er elke keer weer vanaf en daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Door ziekte en (zwem)verplichtingen waren er op de zaterdagochtend bij de start van de landencompetitie wat minder kinderen dan normaal maar uiteindelijk konden de acht landenteams om 8.30 uur toch van start gaan.

Bij aanvang moesten er dus wat wijzigingen doorgevoerd worden maar binnen een interne competitie is dat snel geregeld. De organisatie kon zaterdagochtend wel weer een nieuwe speler verwelkomen. Yisak Getetnet gaat nu ook op zaterdagochtend meedoen aan de wedstrijden. En zo stromen steeds meer spelers door naar de zaterdagochtend en gaan ook zij uiteindelijk meedoen aan de landencompetitie en voetballen als Waddenrobke.

Ook deze speelronde weer veel spannende en leuke partijen. Natuurlijk ook hier verliespartijen maar ook uitslagen als 2-2, 2-3, 2-0 etc. etc. De uitslagen van 1 oktober waren als volgt:

Eerste speelronde:
Nederland - België 2-2
Engeland - Argentinië 0-2
Denemarken - Duitsland 4-1
Portugal - Brazilië 2-0

Tweede speelronde:
Nederland - Argentinië 2-0
Denemarken - Brazilië 2-3
België - Engeland 5-0
Duitsland - Portugal 0-5

Derde speelronde:
Engeland - Duitsland 5-0
Portugal - Nederland 1-5
Argentinië - Denemarken 2-3
Brazilië - België 0-3

Na afloop van de laatste wedstrijden maakt een ieder zich op voor de penalty’s. Ook altijd erg spannend want de uiteindelijke winnaars mogen meedoen aan de Tinus Booy Penalty Bokaal die op de familiedag wordt gehouden.

Morgen zal er vanaf 17.00 uur weer getraind worden op het Oostersportpark onder waarschijnlijk weer heerlijke weersomstandigheden. De trainers staan er ook dan weer klaar voor. Kinderen vanaf 4 jaar die willen voetballen maar nog niet echt durven kunnen eerst eens komen kijken om zelf te ervaren wat het is om bij de Waddenrobkes te voetballen. De trainingen zijn elke woensdagmiddag om 17.00 uur. Zaterdag a.s. om 8.30 uur gaat de landencompetitie weer verder. Dit alles op het Oostersportpark bij de zmvv Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda