Voetbal

Denemarken kampioen bij Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wat een feest was het afgelopen zaterdag in het stadion van de Waddenrobkes. Al heel vroeg waren vele vrijwilligers aanwezig om alles klaar te zetten. Ook dit keer stelde Hein de Vicq van Audio Verhuur Harlingen zijn apparatuur weer beschikbaar. Deze muziek was echt nodig omdat dit keer de teams met een ware ''Darts'' opkomst aan het publiek?werden voorgesteld. Alle verzoeknummers van de bondscoaches werden bewerkt tot intro nummers voor de landenteams.?En toen was het eindelijk en kon de laatste de laatste speelronde van de Waddenrobkes voorjaarscompetitie van start gaan. Uiteraard onder toeziend oog van papa's, mama's, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vrienden en bekende. Al het publiek vormde een grote erehaag voor de deelnemers en zo werden alle teams ??n voor ??n aan het publiek voorgesteld.

Ronde 1
Engeland-Ierland: Ierland had er zin in, Stan Hollander, Riemer Toering en Sem Zijlstra zette Engeland vroeg onder druk en daar wisten de Britten geen raad mee. Ierland speelde een van z'n beste wedstrijden van deze competitie. Er werd goed samengespeeld en dat resulteerde in 4 doelpunten. Jammer dat Bram er niet bij was voor Ierland want in deze wedstrijd liet Ierland echt even zien dat ze als team heel goed kunnen voetballen en tot grootse prestaties in staat zijn.
Kroatië-Brazilië: Kroatië mag dan wel laatste staan in de competitie, vandaag was daar weinig van te merken. Bondscoach Stephan Gaasbeek had als opkomstmuziek het volkslied van Kroatië uitgekozen. En dat heeft geholpen. De boys voetbalden de sterren van de hemel deze laatste wedstrijden. Tegen Brazilië liet Kroatië zich niet gek maken door het sambavoetbal van Brazilië, het was Kroatië dat de lakens uitdeelde. Sylvan Prins wist de score te openen 1-0 en al gauw kwam er nog een doelpunt bij 2-0. Nu was het Enteny van Oldebarneveld die de goal vond. Damien Gaasbeek stond z'n mannetje in de verdediging en zo waren daar de eerste 3 punten van de dag!
Italië-Spanje: Elke ploeg die tegen de Spanjaarden moest voetballen heeft het soms best lastig gehad! Er werd keihard gewerkt door Dominique Brouwer, Frederick Brouwer, Jayden Opdam en Dilan Anema. Coach Brian Opdam wist z'n ploeg elke keer weer zo te motiveren dat ze alles gaven om de overwinning te bemachtigen. Dat het niet elke keer lukte is jammer maar geprobeerd werd er zeker. Ook Italië had het weer lastig tegen Spanje en wist dus ook niet te winnen, gelijkspel. Doelpunten makers waren bij Spanje Dominique Brouwer 2x en bij Italië Lito 1x en Dylan 1x.
Argentinië-Denemarken: In de strijd om het kampioenschap is het reuze spannend en dat was te merken. Heel lang bleef het 0-0. In de allerlaatste minuut was er een flitsende aanval van Denemarken en toch de 0-1 en de 3 punten.
Zweden-België: nummer 2 Zweden had gelijk een lastige pot. België stond op het programma en die konden met nog een hele kleine kans ook nog kampioen worden. Dus België ging volle bak spelen. Het werd een spannende pot voetbal met uiteindelijk een winnaar en die stond op het andere veld. Er werd namelijk 1-1 gelijkgespeeld door Zweden en België en dat was gunstig voor Denemarken! Overige uitslagen: Uruguay-Nederland 0-0

Ronde 2
België-Uruguay: Ook Uruguay liet vandaag zich van z'n beste kant zien. Coach Richard de Hoo en z'n boys waren in topvorm vandaag. Uruguay speelde sterk tegen België en wist dus ook de winst naar zich toe te trekken 1-2. De winnende goal kwam van Roald van der Molen na een dieptepass van Raimon Postma. Justin Poortman, Hidde Bakker, Roald van der Molen en Raimon Postma pakten maar liefst 7 punten vandaag.
Brazilië-Italië: Ook Brazilië van coach Sasker Volbeda wilde de competitie swingend afsluiten en met een positief gevoel de zomerstop ingaan. De boys van Brazilië: Davey Volbeda, Chiel de Jong, Hidde Leguijt en Dinan Yildiz zijn een mooi team wat zeer goed combinatie voetbal speelt en dat afgewisseld met soms mooie individuele acties. Brazilië is een team geworden wat soms prachtig voetbal liet zien. Ook tegen het sterke Italië wist Brazilië de winst nipt te pakken door een schitterende goal van Chiel. En zo de eerste 3 punten van de dag te pakken.
Nederland-Argentinië: Bij deze ploegen kun je goed zien hoe snel de ontwikkeling van spelers kan gaan. Beide zijn echt steeds beter gaan voetballen. Bij Nederland hebben coach Erik de Boer en Tom Postma de beschikking over 4 topspelers die met de week beter worden. Tim Hopman, Sil Goiinga, Quinten de Boer en Daimen Kamsma. Maar ook coach Jaco beschikt over geweldig leergierige spelers. Thomas Lolkema, Sven Alkema, Jurre Boskma en Felix Kalfsbeek. Bij winst voor Nederland was er een hogere klassering! Maar Argentinië hield keurig stand en zo kwam er de 0-0 eindstand op het bord. Doordat Zweden en Denemarken beide weten te winnen veranderde er niks in de stand. Overige uitslagen: Kroatië-Ierland: 0-0, Spanje-Zweden: 0-7, Denemarken-Engeland: 2-0.

Ronde 3
Argentinië-België: Onze zuiderburen laten elke week weer zien dat ze over geweldige voetballers bezitten: Jelte Boere, Ralph Knipper en Lanvin Warmerdam. Duo coaches Sven Warmerdam en Menno Knipper zijn dik tevreden over de prestaties van dit team. België heeft een mooi seizoen gespeeld met soms prachtige wedstrijden! België had het lang lastig met het sterk spelende Argentinië. Maar het was Lanvin Warmerdam die op voorsprong schoot 0-1. Argentinië probeerde nog de gelijkmaker te forceren maar door een prachtige actie van Jelte Boere was daar de 0-2 en was de overwinning binnen. Zweden-Brazilië: Zweden moet winnen en Denemarken moet punten laten liggen anders is de strijd om het kampioenschap beslist. Het werd een lastige pot voor Zweden en lang leek het erop dat Zweden het niet ging redden maar uiteindelijk weet Zweden door 2 doelpunten van Justin Jilderts toch te winnen.
Denemarken-Ierland: De vorige keer dat deze 2 ploegen elkaar troffen werd het een zeer spannende pot en bleef het 0-0. De ploegen waren opnieuw weer zeer aan elkaar gewaagd maar het was Nicolai Francois van Denemarken die al snel de 1-0 binnenschoot. Ierland deed er alles aan om te scoren maar het lukte gewoon niet. Denemarken hield stand. En zo bleef het puntenverschil 4 punten en werd het kampioenschap binnengehaald. Overige uitslagen: Italië-Kroatië: 3-3, Uruguay-Spanje: 4-1, Engeland-Nederland: 0-0

Ronde 4
Uruguay-Engeland: Engeland heeft een mooie prestatie neergezet. Bondscoach Michael Hoekstra kan terugkijken op een goed seizoen. Mike Hoekstra, Lars Petersen en Colin Schutter kunnen trots zijn op de geleverde prestatie. De laatste wedstrijd werd in stijl afgesloten en dat was met een mooie overwinning op Uruguay. Mike Hoekstra produceerde met z'n rechter pantoffel nog even 3 doelpunten en zo kwam er de 0-3 eindstand op het scorebord. Italië-Nederland: Italië blijft ook een ploeg om rekening mee te houden. Altijd is de Squadra Azzurra favoriet op een toernooi of competitie. Ook in de Waddenrobkes competitie is dit niet anders. Bondscoach Lito Fernandez kan terug kijken op een geweldig seizoen. Dylan Visser, Levi Munikkes, Bauke Kaspers en Lito jr. hebben geweldig voetbal laten zien en het catenaccio weer tot in de puntjes uitgevoerd. Ook Italië sluit het seizoen positief af met een overwinning. Het was een spannende pot tegen de Nederlandse leeuwen maar uiteindelijk weet Italië met 3-2 te winnen. Doelpunten aan de kant van Italië Dylan 2x en Lito 1x namens Nederland was Daimen 2x trefzeker.
Zweden-Denemarken: Doordat Denemarken nog steeds 4 punten voorsprong had op Zweden was het kampioenschap beslist maar toch ging deze wedstrijd nog wel even om de eer. Het was Denemarken die iets beter van start ging en ook al snel op voorsprong kwam 0-1 door Francois Nicolai. Maar Zweden vocht zich keurig terug in de wedstrijd. 1-1 Door Justin Jilderts. Lang leek het erop dat er geen winnaar zou komen maar door een mooie actie van Marc komt Nicolai vrij voor de goal en die schiet Denemarken dan toch naar de overwinning en het verdiende kampioenschap! Team Zweden mag terug kijken op een geweldig seizoen. Debuterend coach Rene Nauta heeft een prima prestatie geleverd. Zweden heeft een knappe inhaalrace gemaakt door de laatste weken bijna elke week de weektitel te pakken. Helaas net niet genoeg punten om kampioen te worden maar wel een zeer knappe prestatie van Roy Nauta, Justin Jilderts, Hessel Noorman en onze enige dame Simone de Bruin!
 
En dan de kampioen Denemarken! Denemarken pakte in speelronde 3 de koppositie en gaf deze niet meer weg. Het werd nog spannend doordat Zweden wel heel dichtbij kwam maar uiteindelijk in de laatste wedstrijd werd het verschil getoond en kunnen we zeggen dat ze terecht kampioen zijn geworden. Bondscoach Martin Kingma, Marc Zijlstra, Nicolai Francois en Milan de Vicq de Cumtich van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!
En toen was er nog de finaleronde van de penaltybokaal: Mike Hoekstra, Ralph Knipper, Jelte Boere, Dylan Visser, Raimon Postma, Thomas Lolkema, Roy Nauta en Justin Jilderts gingen de strijd met elkaar aan om de penaltybokaal te veroveren. In een ware “shoot-out” werd er afgerond op keeper Sietse Visser van de B1 van Zeerobben. Winnaar is geworden Raimon Postma. Raimon en Hidde Leguijt gaan de Waddenrobkes vertegenwoordigen op de familiedag bij de Tinus Booy penalty bokaal. Aaan een prachtig seizoen is een einde gekomen. Er was eerst de najaarscompetitie, vervolgens een nieuwe wintercompetitie in de zaal en uiteindelijk nog een voorjaarscompetitie. Verder natuurlijk de Snertloop, een tienkamp en alle trainingen niet te vergeten. Een grote groep van deze lichting stroomt door naar de F-jes en een kleine groep blijft bij de Waddenrobkes voor weer een mooi seizoen. Kinderen die ook graag mee willen doen aan deze prachtige competitie kunnen zich nu al aanmelden bij Zeerobben. De vereniging heet u van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda