De Readtsjes houden fc Harlingen op brilstand

HARLINGEN - Gezien de gehele wedstrijd was fc Harlingen toch de betere ploeg en kregen ze, zeker in de 1e helft meer kansen dan Zwaagwesteinde. Harlingen begon met Ralf van Hurck op de bank, hij was nog niet helemaal fit. Hessel Zuiderhof stond op doel en verder waren het dezelfde spelers als vorige week.

Aan beide kanten werd stug verdedigd en was het moeilijk om er door te komen. Zwaagwesteinde hanteerde vaak de lange bal en dat is toch altijd moeilijk te verdedigen, nu ging dat goed achterin. De eerste goeie aanval was een bal van Lee-Roy Purvis op Barrie Hamstra. Die gaf goed voor op Niels Outhuyse, die miste de bal op een haar na. De Westereen kreeg een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel en dat is gevaarlijk maar dit keer niet, de bal vloog over het doel.

De schoten van Zwaagwesteinde waren vaak niet al te zuiver, zo raakten ze bijna de fc Harlingen fotograaf Dorus Breidenbach. “At ie raak weest was”, zei verslaggever rooie Hielke, “dan had de lens um nou in sien nekke seten.” De mooiste kans was voor Niels Outhuyse, een goed opgebouwde aanval kwam voor zijn voetjes, helaas voor Harlingen keerde keeper Klaas Atema de bal. En ook de kopbal die hierna volgde van Barrie Hamstra pakte de man weer. Vlak voor rust leek Zwaagwesteinde door te breken. Gelukkig constateerde grensrechter Jaap van Loon buitenspel en de scheids nam dat over. Het was en bleef dus tot aan de thee 0-0 en aan een warm drankje waren de toeschouwers ook wel aan toe.

Zwaagwesteinde begon wat feller in de 2e helft en Harlingen kwam toch een beetje onder druk te staan. Echte kansen leverde dat echter niet op en Harlingen nam wat later toch het heft weer in handen. Een solo van Barrie Hamstra werd onderbroken door een overtreding, dat betekende een gele kaart voor zijn tegenstander. De vrije trap vanaf een mooie afstand werd door Stefan Adema in de muur gejast. Niet veel later was er een overtreding op Niels Outhuyse dat leek een strafschop maar de scheids zag niet eens op of om.

Ook in de 2e helft kwamen de Readtjes niet echt gevaarlijk voor het Harlinger doel. Barrie Hamstra aan de andere kant nog wel een keer maar zijn lobje mislukte. Er werd gewisseld. Ralf van Hurck kwam er in samen met Sander Zeilmaker. En wie er uit moesten raadt u daar maar naar. Even leek een hoge bal voor het Harlinger doel gevaarlijk te worden, gelukkig zat Stefan Adema daar met het hoofd weer tussen. Er kwam nog een aanval voor Harlingen, een mooi hakje van Ralf van Hurck kwam bij Barrie Hamstra. Die zette goed voor op Sjouke Bootsma maar jammer genoeg kon Sjouke niet goed onder de bal komen en kopte hij over. Het bleef 0-0. Misschien had Harlingen iets meer verdiend maar 0-0 in en tegen Zwaagwesteinde is zeker niet slecht. Volgende week komt Leovardia naar ’t Vierkantsdijk en dan struupe we de mouwen wederom op.