Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Hoewel de meeste teams al van de winterstop genieten, moesten op de damesafdeling afgelopen zaterdag nog twee wedstrijden gespeeld worden. De meisjes MO13-1 speelden hun laatste wedstrijd van het najaarsseizoen en de meiden van MO17-1 speelden hun derde wedstrijd in het al gestarte voorjaarsseizoen.

VR1, MO19-1, MO15-1 en MO13-2 zijn klaar en kunnen zich in alle rust opladen voor een nieuw seizoen. Voor MO19-1 is het nog even spannend. Zij staan op dit moment bovenaan in hun competitie met twee punten voorsprong op de ploeg onder hen, GAVC MO19-1. De ploeg uit Grou heeft nog een wedstrijd te spelen en is bij winst kampioen in de 1e klasse 5. Mochten ze echter gelijk spelen of zelfs verliezen, dan mogen de meiden van Zeerobben MO19-1 de kampioenschaal in ontvangst nemen. De kansen liggen ongeveer 50/50 omdat GAVC al eens in een eerdere wedstrijd tegen dezelfde ploeg (Heerenveen MO19-1) gelijk heeft gespeeld. Het is nog even duimen voor de Robbenmeiden. Aanstaande zaterdag weten we meer….

MO17-1 speelde afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter FVC MO17-1. Thuis wisten de Harlingers de drie punten te behouden tegen de Leeuwarders. Na zes voor- en drie tegendoelpunten konden de meiden tevreden gaan douchen. Voor volgende week staat ook voor Zeerobben MO17-1 de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Als enig team van de damesafdeling zal om 10.00 uur in Hommerts de aftrap zijn. Op sportpark Oan it Far zullen de meiden SJO Oudega/HJSC/Heeg MO17-1 treffen.

Kampioen MO13-1 had afgelopen zaterdag weer een treffen tegen SC Franeker MO13-1. Na vorige week de Franekers in hun eigen stad te hebben verslagen met 0-2, was het dit keer de Franekers die lieten zien dat zij ook een waardige kampioen hadden kunnen zijn. Gelukkig voor Zeerobben was de schaal al binnen en was de wedstrijd van afgelopen zaterdag slechts een formaliteit. De Franekers wisten de Harlinger robjes met 2-6 te verslaan. Ondanks dat Zeerobben al kampioen was, toch een gevoelige nederlaag. Want je wilt als Harlinger het liefst niet verliezen van Franeker. Voor MO13-1 zit het najaarsseizoen er bijna op. Wat nog rest voor deze dames is het eerste Zeerobben Kersttoernooi voor meisjes onder 13 jaar.
De dit jaar opgerichte meisjescommissie van Zeerobben organiseert aanstaande zaterdag 17 december het allereerste Kersttoernooi voor meisjes onder 13 jaar. Verschillende MO13 teams van verschillende voetbalclubs uit de regio zullen dan vanaf 10.00 uur onderling strijden om het kampioenschap van dit eerste toernooi. In een kerstachtige gezellige sfeer met chocolademelk, kerstmuziek en kerstman wordt op het Oostersportpark het najaarseizoen van 2016 afgesloten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda