De meiden van Zeerobben

HARLINGEN ? Overtuigende cijfers van de damesteams van Zeerobben afgelopen zaterdag. In winst maar helaas ook in verlies waren er grote verschillen in de uitslagen. De twee meest uitgesproken uitslagen waren wel die van VR1 en MO13-2. De senioren wonnen met maar liefst 18-1 terwijl de pupillen van MO13-2 verloor met 1-10. De junioren MO15-1 en MO19-1 wisten beide te winnen met 7-2 en 2-7. Voor MO17-1 was er helaas weer geen wedstrijd en MO13-1 oefende tegen het JO13-5 van Zeerobben. Al met al weer een heerlijk voetbalweekend met h??l veel doelpunten.

VR1

Na weken niet te hebben gevoetbald mochten de dames zich afgelopen zaterdag weer in het groen-wit steken. Op het programma stond een wedstrijd gepland tegen het VR1 van de Waterpoort Boys uit Sneek. De Snekers dragen in de zesde klasse 1 (7x7) de rode lantaarn en staan ze na zes wedstrijden gespeeld te hebben nog steeds droog wat punten betreft. Toch was het volgens coach van der Kooy van de Zeerobben dames geen gemakkelijke tegenstander, al laat de uitslag zich anders voordoen. Na twee keer 35 minuten spelen gaf het scorebord achttien doelpunten voor en één tegen aan. Een klinkende overwinning voor de Zeerobben dames. Volgende week spelen de senioren weer thuis op de Robbenplaat. Dan ontvangen de Harlingers het VR1 van Oudehaske. De dames uit Oudehaske staan tweede van onderen op de ranglijst. Of de Zeerobben vrouwen weer zo’n monsterscore kunnen halen? Dat zien we aanstaande zaterdag. Aanvang 13.30 uur op het Oostersportpark.

MO19-1
De meiden van MO19-1 speelden afgelopen zaterdag de return tegen Heerenveen MO19-1. Thuis wisten de Robben met 2-0 te winnen van de Heerenveense dames en haalde een speelster van Heerenveen het bloed onder nagels van Julia van der Werf vandaan. Ook in Heerenveen was er irritatie tussen een speelster van Heerenveen en Van der Werf. Resultaat een gele kaart voor beide speelsters. Gelukkig hadden de irritaties en een zeer aanwezige scheids geen invloed op het scoreverloop van de wedstrijd. De Harlingers waren overduidelijk de sterkere ploeg en stonden voor de rust al op een 0-4 voorsprong. De trend zette zich in de tweede helft ook door met nog drie doelpunten voor Zeerobben. Daarnaast wisten de dames van Heerenveen ook twee keer te scoren. De uiteindelijke eindstand bleef hangen op een overtuigende overwinning voor de Zeerobben meiden, 2-7. Voor volgende week geen wedstrijd voor de oudste junioren van de damesafdeling. Een week later op 3 december spelen deze meiden hun laatste wedstrijd van dit najaarsseizoen tegen hekkensluiter Heerenveense Boys MO19-1. Een eerdere wedstrijd werd door Zeerobben gewonnen met 0-10. Een ruime overwinning op 3 december zal waarschijnlijk geen invloed meer hebben op de eindstand van de competitie.

MO17-1
En weer voor MO17-1 geen wedstrijd. Had de ploeg afgelopen twee wedstrijden speelsters tekort, was het nu aan een te slecht veld bij de tegenstander te wijten voor weer geen speeldag. Aanstaande zaterdag hopen de dames dan echt hun eerste wedstrijd in hun ‘voorjaars’ competitie te kunnen spelen. Om 12.15 uur zullen zij dan het MO17-1 van Beetgum treffen op het Oostersportpark.

MO15-1
Het was zaterdag in de eerste helft billenknijpen voor het aanwezige publiek bij de wedstrijd tegen SJO Jong Harkema MO15-1. De Robbenmeiden stonden tegen alle verwachting in tot te rust met 2-1 achter op de Harrekieten. Hoewel de meiden zelf vonden dat ze slecht speelden had coach Boutsma er alle vertrouwen in. Hij drukte iedereen op het hart dat er nog 35 minuten gespeeld moesten worden en er nog van alles gebeuren kon. De beste man kreeg nog gelijk ook en in de resterende 35 minuten scoorden de Zeerobben maar liefst zes keer. Waar de drift ineens wegkwam is een raadsel. Coach Boutsma weet het waarschijnlijk wel. De meiden van MO15-1 maken nog steeds kans op de titel. Zeerobben heeft evenveel punten als de koploper AVC MO15-1. Enig voordeel ligt bij AVC die met twee doelpunten meer voorlopen op de Robben. Aanstaande zaterdag zal de ontknoping zijn. Zeerobben speelt thuis tegen tweede van onderen, Workum MO15-1. Het aantal doelpunten zal er voor kunnen zorgen dat de Zeerobben kampioen wordt of AVC moet verliezen tegen de nummer vijf fc Harlingen. De uiteindelijke kampioen zal pas zaterdagmiddag rond tweeën bekend zijn. De wedstrijd tegen Workum MO15-1 begint al om 8.45 uur op het Oostersportpark.

MO13-1
MO13-1 had afgelopen zaterdag geen wedstrijd. Om de dames toch scherp te houden (er staat een titel op het spel) oefende de ploeg volgens traditie tegen de boys van JO13-5 van Zeerobben. De jongens waren uiteindelijk met 2-5 te sterk voor de meiden. Maar volgens de coaches was het een nuttige wedstrijd waarin goed positiespel werd gespeeld door de dames. Volgende week gaan de meiden weer vol aan de bak. In Sint Annaparochie ontmoeten Zeerobben het MO13-1 van de plaatselijke voetbalvereniging. In een eerdere wedstrijd deelden beide ploegen de punten. Een 5-5 gelijkspel en één punt was toen het hoogst haalbare voor de Robben. De Harlingers staan op plaatsje nummer één in de competitie, nauw gevolgd door SC Franeker MO13-1 en tegenstander van aanstaande zaterdag St. Anna MO13-1. Zeerobben moet alles op alles zetten om deze tegenstanders voor te blijven op de ranglijst. Aanvang wedstrijd 10.00 uur op Sportpark De Waaie in Sint Annaparochie.

MO13-2
Na het grote verlies van vorige week tegen Tzum MO13-1 waarin de Robben met 19-0 aan de broek naar huis werden gestuurd, was het afgelopen zaterdag naar alle verwachtingen niet anders. Enig verschil was het aantal tegendoelpunten en een doelpuntje voor. Op het Oostersportpark hielden de meiden van MO13-2 enigszins de schade beperkt tot een nederlaag van 1-10. Het MO13-1 is gezien de uitslagen en de punten een beetje te laag ingeschat in de competitie. De ploeg heeft nog geen wedstrijd verloren en staan met 24 punten uit acht wedstrijden stevig aan kop, gevolgd door SC Franeker MO13-2 met achttien uit acht en Zeerobben MO13-2 met twaalf uit acht wedstrijden. Volgende week spelen de dames weer een thuiswedstrijd. Dan ontvangen de meisjes van Zeerobben MO13-2 SC Franeker MO13-2. In Franeker werd een eerdere wedstrijd door de Zeerobben verloren met 5-0. Of de Franekers dit weer lukt kunnen we zaterdag allemaal beleven op het Oostersportpark. De aftrap zal om 11.45 uur zijn.

Kijk ondertussen voor de verslagen, uitslagen en standen van de meiden van Zeerobben op www.zeerobbenvrouwen.nl of volg ze via Facebook en Twitter. (@robbenvrouwen)