Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Weer een prachtig resultaat voor de meiden van Zeerobben. Van de vier wedstrijden werden er drie gewonnen. Enig verliezend team was MO15-1. Na een lange tijd werd de ongeslagen reeks wedstrijden van deze ploeg doorbroken.

VR1

Wederom weer geen wedstrijd voor de Vrouwen van Zeerobben afgelopen zaterdag. Al voor het derde weekend hoefden deze dames zich niet in het groen-wit te steken. Ook voor volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Pas op 19 november zullen de dames weer aantreden in een thuisduel tegen Waterpoort Boys VR1.

MO19-1
Zeerobben MO19-1 had afgelopen zaterdag maar één taak, winnen van GAVC MO19-1. Een overwinning was zeer nodig wilde de ploeg nog mee kunnen doen om het kampioenschap. In de thuiswedstrijd verloren de Harlingers van de Grouwsters met 1-2. In de heenwedstrijd hadden de Harlingers de beste papieren. Het overgrote deel van de wedstrijd beheerste Zeerobben het spel en won daardoor zeer terecht het duel. Doelpuntenmakers voor Zeerobben waren: Irene Brandsma, Inge Mulder en Irena van der Molen. Aanstaande woensdag ontvangt Zeerobben MO19-1 SJO DFC MO19-1 op de Robbenplaat. De heenwedstrijd eindigde in een gelijkspel (3-3) en deelde beide ploegen de punten. Woensdag is het taak voor Zeerobben om te winnen, wil het aansluiten bij de koploper GAVC MO19-1. Aanvang wedstrijd om 20.00 uur op de Robbenplaat.

MO17-1
Ook deze ploeg had zaterdag geen wedstrijd. Door een tekort aan speelsters is de wedstrijd die ze hadden moeten spelen tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg MO17-1 afgelast. Ook voor volgende week geen wedstrijd voor de meiden onder de 17. Op 19 november zal het team haar ‘voorjaars’ competitie starten tegen Oosterlittens MO17-1. Nog even geduld dus.

MO15-1
Voor Zeerobben MO15-1 stond in Sexbierum een echte topper te wachten. Winst had de ploeg nodig om haar eerste plaats in de competitie zekerder te stellen. Helaas liep het voor de meiden onder de 15 anders. Door te veel kleine foutjes speelden de Zeerobben meisjes onder hun kunnen. Hierdoor konden de meiden van AVC een aantal keer goed door de verdediging heen breken met als gevolg dat de ploeg uit Sexbierum tot twee keer kon scoren. Een zuur verlies. Nu is het taak voor de ploeg zich te concentreren op het vervolg van de competitie. Belangrijk daarbij is om aansluiting te houden in de top vier met AVC als koploper en St. Anna en DFC als de nummer drie en vier. Voordeel voor Zeerobben is wel dat ze een wedstrijd minder hebben gespeeld dan de eerder genoemden. Het venijn zal hoogstwaarschijnlijk in de staart van het najaarsseizoen zitten. Aanstaande zaterdag gaat Zeerobben op bezoek bij SJO Warga WWS MO15-1. Op Sportpark Warga zal om 9.00 uur de aftrap plaatsvinden.

MO13-1
Zeerobben MO13-1 deed afgelopen zaterdag ook weer goede zaken. In Berlikum won de Harlinger ploeg met 0-3 van de thuisploeg aldaar. De overwinning kwam moeizaam tot stand maar leverde toch gewoon drie punten op. Een mooi resultaat waardoor de meisjes bovenaan in het lijstje blijven staan net boven de nummers twee en drie, Franeker en St. Anna. Aanstaande zaterdag staat een heuse topper te wachten op het Oostersportpark. De directe concurrent van de Zeerobben meiden, SC Franeker MO13-1 komt op visite bij de Robben. De eerdere ontmoeting van de twee ploegen liep niet helemaal zoals verwacht. De wedstrijd is toen gestaakt en zal op een andere datum waarschijnlijk over gespeeld moeten worden. Dé streekderby zal zaterdag om 12.15 uur van start gaan. Reden genoeg om een kijkje te gaan nemen.

MO13-2
Weer een score op het bord met dubbele cijfers voor Zeerobben MO13-2. Ondanks dat de wedstrijd later begon dan gepland lukte het de meiden van Zeerobben om maar liefst elf keer de bal langs de keeper te krijgen. Trek daar twee tegendoelpunten vanaf en je wint met 9-0. Zeerobben MO13-2 staat nu keurig derde in de lijst met nog uitzicht op een beter resultaat. We gaan het zien de resterende wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen de meisjes uit tegen de koploper Tzum MO13-1. Op sportpark Tzum zal om 10.00 de aftrap zijn. Zal het de jonge robbenmeiden lukken om de drie punten mee naar Harlingen te nemen? Dat lees je in een volgende editie van de “Meiden van Zeerobben”.

Volg de dames ondertussen op Facebook en Twitter (@robbenvrouwen) of blijf op de hoogte van al het Zeerobbenvrouwennieuws op www.zeerobbenvrouwen.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda