Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Wauw! Wat een geweldig nieuws kwam er zaterdagochtend binnen op de Voetbal.nl app. Zeerobben MO11-1 had in Sneek haar eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Ook MO15-1 keerde met winst huiswaarts evenals MO15-2 die de streekderby tegen Franeker met winst afsloot. Alleen MO13-1 wist net niet een punt te bemachtigen. MO19-1 en VR1 hadden geen wedstrijd afgelopen zaterdag.

Na acht wedstrijden wisten de meisjes van MO11-1 dan eindelijk de winst te pakken. In Sneek versloegen de Harlinger meisjes het MO11-1 van SWZ Boso Sneek met 0-4. Een eerdere wedstrijd van de twee ploegen eindigde nog in een 2-7 overwinning voor SWZ. Een geweldig resultaat dus voor het jongste meisjesteam bij de Meiden van Zeerobben. Na deze winst is Zeerobben MO11-1 geen rode lantaarndrager meer in de competitie. De rode lantaarn hebben de Harlingers aan SWZ gegeven. Nu maar hopen dat er meer in zit de komende wedstrijden. Deze is alvast “inne buuze”!

Net niet! Net geen puntje voor de dames van MO13-1. Op de thuisplaat ontvingen de Harlingers het Leeuwarder Blauw Wit ’34 MO13-2. Gezien de eindstand waren de ploegen aardig gewaagd aan elkaar. Helaas voor de Harlinger dames was het Blauw Wit die de winst naar zich toetrok. De uitslag was na 2 x 30 minuten 2-3 in het voordeel van de Leeuwarder meisjes. Geen winst maar Zeerobben zat niet ver weg van een puntje. De dames hebben nog drie wedstrijden de kans op een puntje, en misschien wel meerdere puntjes. Ze zullen in ieder geval hun best ervoor doen.

MO15-2 was alweer vroeg op pad afgelopen zaterdagochtend. Op het programma stond dé streekderby tegen het MO15-1 van de Franeker Sportclub. Een duel van Franekers tegen Harlingers geeft toch altijd iets extra’s aan de wedstrijd. Beide teams willen immers niet verliezen van elkaar en al helemaal niet van klasgenoten. In beide teams zitten meisjes die elkaar kennen van school. Zeerobben trok uiteindelijk aan het langste eind en wist de wedstrijd, die “ontieglijk” spannend was, met 0-1 te winnen. Met deze winst klimt Zeerobben naar een mooie derde plaats in de competitie net achter stadsgenoot fc Harlingen MO15-1.
Voor MO15-1 was het ook weer vroeg op pad. Dit keer stond er een wedstrijd tegen het Leeuwarder Leovardia MO15-1 op het programma. De dames van Zeerobben zijn de laatste tijd lekker op dreef en wisten in de afgelopen vier wedstrijden de winst weer naar zich toe te trekken. Ook tegen Leovardia MO15-1 wisten de Zeerobben de winst te pakken en de drie punten bij te schrijven. Doel van dit team is om aan het einde van het najaar seizoen de tweede plaats te behalen. De ploeg heeft daar nog vier wedstrijden de tijd voor. ONT MO15-1 staat op dit moment tweede met drie punten meer dan de Zeerobben. Of het de dames gaat lukken? We blijven ze volgen…

MO19-1 had voor afgelopen zaterdag dé wedstrijd tegen de directe concurrent ST FC Meppel/Alcides MO19-1 op het programma staan. Helaas ging deze topper niet door vanwege een tekort aan speelsters bij Meppel/Alcides. De wedstrijd is verplaatst naar aanstaande woensdag 20.00 uur op het Oostersportpark. Deze wedstrijd kan de sleutel zijn naar het (najaar) kampioenschap voor beide teams. Mochten Zeerobben winnen dan maken de Harlingers een grote kans op de schaal, mits ze natuurlijk ook de andere wedstrijden nog weten te winnen. Maar het maakt de weg erna toe wel een stuk makkelijker. Na woensdag reizen de dames af naar Urk voor een wedstrijd tegen het MO19-1 van SV Urk.

Vrouwen 1 hadden net als MO19-1 geen wedstrijd. Aanstaande zaterdag kunnen de dames weer de wei in tegen Makkum VR1. Op het Oostersportpark zal om 12.30 uur de aftrap zijn.

Het programma voor de komende week:
Woensdag 22 november
20.00 Zeerobben MO19-1 - ST FC Meppel/Alcides MO19-1
Zaterdag 25 november
10.00 Black Boys MO11-1 - Zeerobben MO11-1
10.15 Zeerobben MO15-1 - Buitenpost MO15-1
11.15 SJO DFC MO13-1 - Zeerobben MO13-1
11.20 Zeerobben MO15-2 - LAC Frisia 1883 MO15-1
12.30 Zeerobben VR1 - Makkum VR1
14.15 Urk MO19-1 - Zeerobben MO19-1

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda