Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - 100% resultaat door 200% inzet afgelopen zaterdag door de ?Meiden van Zeerobben?. Drie wedstrijden waarin maar liefst 27 keer werd gescoord door de Robbenmeiden en waar MO13-1 de keepster van Minnertsga MO13-1 maar liefst 17 keer wist te passeren. Al met al een mooi resultaat voor de damesafdeling van Zeerobben.

VR1/MO19-1

Het VR1 en MO19-1 hoefden afgelopen zaterdag geen wedstrijd te spelen. Voor volgend weekend staat er voor het VR1 van Zeerobben nog steeds geen wedstrijd op het programma. Zeerobben MO19-1 daarentegen wacht op Sportpark Meinga in Grou het MO19-1 van GAVC. GAVC MO19-1 won het eerste duel tegen de sterkere Zeerobbendames met 1-2. Zeerobben MO19-1 moet aanstaande zaterdag in de return winnen wil het nog aansluiting krijgen bij de koplopers DFC MO19-1 en GAVC MO19-1. De aftrap is om 12.15 uur op Sportpark Meinga in Grou.

MO17-1
Zeerobben MO17-1 speelde afgelopen woensdag haar laatste wedstrijd in de beker-poule van de Zwaluwen Jeugdbeker tegen Hardegarijp MO17-1. In eerste instantie leek het er op dat de Zeerobben de sterkere ploeg was maar moest in de loop van de wedstrijd haar meerdere erkennen in de ploeg uit Hardegarijp. De wedstrijd eindigde met een uitslag van 2-7. Zeerobben was al uitgeschakeld voor de beker dus was deze wedstrijd slechts een formaliteit. Hoewel veel teams nog volop bezig zijn aan de najaarscompetitie begint aanstaande zaterdag voor Zeerobben MO17-1 de voorjaarscompetitie van 2017 al. De eerste wedstrijd in deze voorjaars competitie zal plaats vinden in Hommerts. Op Sportpark Oan it Far zullen de Harlingers kennis maken met het MO17-1 van SJO Oudega/HJSC/Heeg. Aftrap is om 12.00 uur. Zeerobben MO17-1 eindigde in de najaarscompetitie als één na laatste. LSC 1890 MO17-1 uit Sneek mocht de kampioenschaal omhoog houden.

MO15-1
Het was afgelopen zaterdag toch nog even billen knijpen voor Zeerobben MO15-1. Het bleef op het Oostersportpark lang doelpuntloos tegen Mulier MO15-1. Pas in de tweede helft viel het eerste doelpunt. Geheel tegen de verwachting in scoorde Mulier MO15-1 de eerste treffer. Omdat de Zeerobben in de eerste helft de meeste kansen had was dit tegendoelpunt verrassend. Ook in de tweede helft waren de Harlingers de betere ploeg dat vaak in de buurt van het doel van Mulier te vinden was. Door een strafschop voor de Robben kwamen de Harlingers op 1-1 en wonnen uiteindelijk met 2-1 in deze, voor Zeerobben MO15-1 begrippen, moeizame wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat een echte topper te wachten voor de Robbenmeiden. In de streekderby tegen AVC MO15-1 zullen de Harlingers alles op alles moeten zetten om op deze directe concurrent op het kampioenschap uit te lopen. In een eerdere ontmoeting tegen AVC MO15-1 wist Zeerobben nipt te winnen van de Sexbierumers. In de Zwaluwen Jeugdbeker competitie werd het 2-3 voor Zeerobben. De topper begint zaterdag om 12.00 uur op Sportpark De Lytse Trije in Sexbierum.

MO13-1
Voor Zeerobben MO13-1 was het afgelopen zaterdag meer een training op het afronden op het doel dan een echte wedstrijd. De tegenstander, Minnertsga MO13-1, kreeg maar liefst zeventien doelpunten te verwerken. Ook kon Zeerobben lekker oefenen op aannames, combinaties en 1-2tjes etc. Sneu voor de tegenstander maar toch hoor je de meiden van vv Minnertsga niet klagen en blijven ze lekker voetballen. Er zullen vast betere tijden komen voor deze ploeg. Komend weekend is het voor Zeerobben weer vroeg uit de veren. In Berlikum treft Zeerobben het MO13-1 van SC Berlikum. Op Sportpark De Koekoek in Berlikum zal om 9.00 uur de aftrap zijn.

MO13-2
Het tweede team van MO13 deed zaterdag ook goede zaken. Tegen SDS MO13-1 werd het op Sportpark Skoalleseize 5-8 in het voordeel van de Harlingers. Een knap resultaat voor Zeerobben dat nu lekker op de derde plaats van een competitie bivakkeert. Aanstaande zaterdag spelen deze toppertjes thuis tegen Workum MO13-1. De wedstrijd tegen de hekkensluiter zal om 12.15 aanvangen op het Oostersportpark. Het is ook het enige meisjesteam dat thuis speelt.
Wellicht aanstaande zaterdag hetzelfde resultaat als afgelopen weekend. Blijf ondertussen op de hoogte van uitslagen, verslagen en standen via de website: www.zeerobbenvrouwen.nl. Of like de meiden op sociale media (Twitter/Facebook): @robbenvrouwen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda