Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Na een weekend met bijna geen voetbal vanwege de herfstvakantie, was het afgelopen zaterdag weer vol aan de bak. Hoewel er in principe zes wedstrijden stonden gepland werden er maar vier gespeeld afgelopen zaterdag. Het MO15-2 en VR1 van Zeerobben hebben niet gespeeld en deze wedstrijden verplaatst naar een andere datum. MO11-1, MO13-1, MO15-1 en MO19-1 speelden wel. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen en twee verloren.

MO15-1 moest zaterdag al vroeg uit de veren. Al om kwart voor negen stond er een wedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen MO15-1 op het programma. Een voordeel van deze vroege wedstrijd was dat het een thuiswedstrijd betrof. Zeerobben moest deze keer maar weer eens winnen want de vorige wedstrijd tegen koploper S.C. Stiens MO15-1 werd nog met 4-0 verloren. Vol aan de bak dus voor de robben. Beiden ploegen waren gezien de eindstand zeer aan elkaar gewaagd. De uiteindelijke uitslag was een nipte 4-3 overwinning voor de Zeerobben meiden. Overwinningen zijn mooi maar zo’n bevochten overwinning is vaak mooier dan winnen met grote verschillen in de eindstand. MO15-1 van Zeerobben doet lekker mee in de middenmoot van deze competitie nadat ze gepromoveerd zijn van de 2e naar de 1e klasse. De dames staan nu zesde en het seizoen is nog lang.

Ook voor MO13-1 was het vroeg uit de veren, want voor deze dames stond een wedstrijd gepland om kwart voor negen. Enig nadeel voor hen was dat ze wel een uitwedstrijd hadden en net iets eerder aanwezig moesten zijn. De meiden hadden zaterdag een wedstrijd in Sint Annaparochie. We zullen misschien nooit weten of het vroege tijdstip invloed heeft gehad op de uitslag van deze wedstrijd. Sint Annaparochie MO13-1 wist namelijk gezien de uitslag vrij gemakkelijk te winnen van de Zeerobben meisjes. De drie punten bleven in Sint Anne na een uitslag van maar liefst 10-1 voor de meiden uit Sint Anne. Weer een verlies voor de dames die ondertussen hekkensluiter zijn in de voor hen (te) zware competitie. Nog maar even volhouden tot de winterstop meiden.

Ook MO11-1 heeft het zwaar te verduren dit seizoen, van de vijf gespeelde wedstrijden werd er niet één gewonnen. Alle tot nu toe gespeelde wedstrijden werden verloren met redelijke grote cijfers in de eindstanden en dat is zuur. Vooral als je ziet dat de meisjes gewoon blijven lachen… en misschien is dat ook het beste medicijn om te overleven in deze competitie. Zaterdag werd er in Bolsward gespeeld tegen SC Bolsward MO11-1. Na vijftig minuten spelen hebben de Harlingers twaalf doelpunten moeten incasseren. Een doelpuntje voor zat er dit keer niet in. Nog vijf wedstrijden staan er op het programma voor de winsterstop, misschien zit er nog een klein succesje in. Finger crossed voor deze toppers!

Tot slot MO19-1 van Zeerobben. Deze ploeg verrast ons elke week weer. Na een moeilijke start van het seizoen met twee dramawedstrijden in de beker en een aantal afgelaste wedstrijden in de competitiestart, hebben deze oudste junioren tot nu toe alle drie competitiewedstrijden gewonnen. Na een flitsende thuisoverwinning op Urk MO19-1 met 11-1 en de 1-4 overwinning vorige week in Heerenveen tegen de H’Veense Boys MO19-1 wisten de dames ook de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SJO RVC MO19-1 te winnen met 1-4. De robben staan nu met negen punten uit drie wedstrijd gedeeld bovenaan met ST FC Meppel/Alcides MO19-1 uit Meppel. Alleen heeft de ploeg uit Meppel een beter doelsaldo. De zin “resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst” gaat bij Zeerobben MO19-1 niet meer op. Met deze resultaten is de ploeg geen “underdog” meer, maar kan er gewoon worden gevoetbald worden om het (najaars)kampioenschap.

Voor aanstaande zaterdag staan er weer zes wedstrijden op het programma. Woensdag aanstaande begint de week al met een wedstrijd voor Zeerobben MO15-2. Hieronder een overzicht van de komende wedstrijden deze week van de Meiden van Zeerobben.
1 nov, 18.45 uur Zeerobben MO15-2-Mulier MO15-1
4 nov, 09.00 uur SJO Dronrijp Foarút MO15-2-Zeerobben MO15-1
4 nov, 10.00 uur Zeerobben MO13-1-Nicator MO13-1
4 nov, 10.00 uur Workum MO11-1-Zeerobben MO11-1
4 nov, 11.15 uur Be Quick Dokkum MO15-2-Zeerobben MO15-1
4 nov, 12.15 uur Zeerobben MO19-1-Heerenveense Boys MO19-1
4 nov, 12.15 uur MKV’29 VR2-Zeerobben VR1

Volg ondertussen de Meiden van Zeerobben op Facebook: facebook.com/robbenvrouwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda