Sport

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Als je afgezien van het weer de resultaten van het meidenvoetbal van afgelopen zaterdag bekijkt is er niet veel om voor te juichen. Van de vijf wedstrijden die er gespeeld moesten worden door de Meiden van Zeerobben mocht er slechts ??n team de punten op haar conto schrijven. Alleen MO19-1 wist thuis hun tegenstander te verslaan, de rest verloor.

MO11-1 had thuis een wedstrijd op het programma staan tegen Black Boys MO11-1 uit Sneek. Na het verlies vorige week van die andere Sneker ploeg, moesten de meiden van MO11-1 ook dit weekend weer een verlies incasseren. Niet leuk natuurlijk om elke week een wedstrijd te spelen die je steeds verliest maar als je de meisjes tegenkomt en vraagt hoeveel ze gespeeld hebben, geven ze je keurig antwoord en halen ze de schouders op. Net of ze willen zeggen: volgende keer beter. Volgend weekend hebben de dametjes geen wedstrijd. Op 28 oktober spelen ze in Bolsward tegen SC Bolsward MO11-1. Om 10.15 uur wordt er op Sportpark Het Bolsward afgetrapt.

Voor MO15-2 was het afgelopen zaterdag “Derbyday”. In eigen stad op het Sportpark Oosterparkweg stond er een wedstrijd tegen fc Harlingen MO15-1 op het programma. Deze wedstrijd zou, ondanks dat de Robben in deze competitie nog niet verslagen waren, niet makkelijk worden. De ploeg van fc Harlingen doet dit seizoen weer duidelijk mee om het kampioenschap. Gezien de uitslag waren de ploegen zeker aan elkaar gewaagd, alleen trokken de Harlingers uiteindelijk aan het langste eind. De derby werd in het voordeel van fc Harlingen MO15-1 met 3-2 na 70 minuten afgefloten.
Ook voor MO15-2 volgend weekend geen wedstrijd. Op 28 oktober treffen zij Mulier MO15-1 op het Oostersportpark. Om 11.20 uur zal de aftrap zijn op veld 2.
De uitwedstrijd van MO15-1 tegen S.C. Stiens MO15-1 willen ze het liefst zo snel mogelijk vergeten. Op Sportpark It Gryn werden de Harlingers door de Stiensers dames met 4-0 verslagen. Niet een fijne uitslag om zo de rest van je weekend te vieren maar verliezen hoort er nu eenmaal bij. En voor een debutant in de 1e klasse is het ook niet erg. Een nieuwe kans om punten te verdienen komt op 28 oktober. Thuis op het Oostersportpark zal de ploeg dan Leeuwarder Zwaluwen MO15-1 ontmoeten. De nummer vijf uit de competitie hoeft voor de Zeerobben geen bedreiging te zijn gezien het aantal verdiende punten van de Leeuwarder ploeg. Zeerobben staat maar één puntje achter op de Zwaluwen. Om 10.15 uur zal de wedstrijd beginnen op veld 3.

Vorige week nog een mooie overwinning voor MO13-1. Deze week was zoals verwacht het verlies tegen SC Franeker MO13-2. De koploper in de 2e klasse 3 had geen partij aan het MO13-1 van Zeerobben. Naast het feit dat de ploeg maar liefst acht doelpunten moest incasseren wisten ze er zelf ook nog twee te maken. Zoals we al eerder schreven groeit MO13-1 gestaag en in de komende wedstrijden zullen er heus wedstrijden zijn die gewonnen worden door de Robben. Misschien kan dat volgende week al in een wedstrijd voor de Zwaluwen Jeugdbeker. Op Sportpark Wiarda in Leeuwarden zullen de Harlinger dan in deze bekercompetitie voor de tweede keer het MO13-1 van Blauw Wit ’34 ontmoeten. De wedstrijd begint om 13.30 uur.

Na een moeilijk start in de beker en het reguliere seizoen konden de dames van MO19-1 afgelopen zaterdag dan eindelijk hun eerste wedstrijd van het seizoen gaan spelen. Na al twee wedstrijden afgezegd te hebben vanwege verschillende redenen kon op het Oostersportpark het najaar seizoen tegen Urk MO19-1 van start gaan. Zeerobben begon al direct aanvallend aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een vroege voorsprong. Met de rust stonden de Harlingers al 7-1 voor op de Urkers, en in de tweede helft werden nog eens vier doelpunten door de Harlingers gescoord. De uiteindelijke uitslag was na 90 minuten 11-2 voor de Harlingers. Een verassende uitslag voor de Robben die één van de slechtste starts van het seizoen kenden. De slechte start maar vergeten en naar de toekomst kijken, al biedt het resultaat van afgelopen zaterdag geen garantie voor de komende wedstrijden. Voor aanstaande zaterdag staat een bekende op het programma. In Heerenveen zullen de Robben weer een ontmoeting hebben met de girls van de Heerenveense Boys hebben. Vorig seizoen waren de Heerenveense girls geen partij voor de Robben. Maar inmiddels is de ploeg uit Heerenveen sterker geworden en ook voor Zeerobben staat er een compleet andere ploeg. We zullen het zien. Om 10.00 uur is de aftrap op Sportpark De Akkers.

De geplande derby VR1 tegen het VR4 van fc Harlingen van afgelopen zaterdag werd afgelast. Hierdoor moeten de dames van het Zeerobben VR1 het twee weken zonder wedstrijd doen. Eerstvolgende wedstrijd is op 28 oktober. Ook dit zal een stadsderby zijn. Dan gaan de Zeerobben op visite bij fc Harlingen VR2. Op het Sportpark Oosterparkweg zal om 12.00 uur de aftrap zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda