Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Slechts twee wedstrijden zijn er afgelopen zaterdag gespeeld in de damesafdeling van Zeerobben. MO13-2 en MO19-1 speelden als enige en ook nog eens uit. Beide teams gingen op bezoek bij een club in de provincie Drenthe. MO13-2 naar Noordscheschut en MO19-1 mocht naar Meppel. De rest van de teams van de damesafdeling hadden geen wedstrijd vanwege de meivakantie.

Net als thuis eerder dit seizoen speelden de meisjes van Zeerobben MO13-2 gelijk tegen Noordscheschut MO13-1. Beide teams die allebei onderaan in de ranglijst staan in hun competitie zijn aardig aan elkaar gewaagd. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Thuis werd er nog met 4-4 gelijk gespeeld. De ploegen hebben evenveel punten maar Noordscheschut heeft een wedstrijd minder gespeeld en hun doelsaldo is gunstiger. Voor de Zeerobben nog een hele kluif om van de laatste plaats af te komen. Met nog maar drie wedstrijden te gaan zal er een wonder moeten gebeuren. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor MO13-2. 6 mei speelt het team uit tegen ONS Boso Sneek MO13-1.

Zeerobben MO19-1 begon afgelopen zaterdag pas aan hun derde competitiewedstrijd van dit voorjaarsseizoen. Na het onnodig verlies twee weken geleden tegen GAVC MO19-1 gingen de dames op visite bij Alcides in Meppel. Het MO19-1 van die club is koploper en zit in een opgaande spiraal en heeft na vier wedstrijden nog geen wedstrijd verloren. Zeerobben daarentegen heeft het wat moeilijker, na een goede seizoenstart met twee keer winst op Buitenpost in de beker en de competitie gaat het wat minder met het team. Weinig gespeelde wedstrijden zal daar wel de oorzaak van zijn. In Meppel werd afgelopen zaterdag in ieder geval niet verloren door de Zeerobben. Volgens de Alcidianen waren zij zelf de betere voetballers maar konden ze niet de winst naar zich toe trekken omdat de Zeerobben gebruik maakten van hun fysieke kracht. Een 2-2 gelijkspel was het gevolg na 90 minuten speeltijd. Deze uitslag biedt voor aanstaande zaterdag mogelijkheden voor de Zeerobben. Dan ontmoeten de beide ploegen elkaar weer. Dan staat de halve finale van de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker op het programma. Deze zou in eerste instantie in Meppel worden gespeeld, maar is gewijzigd en wordt aanstaande zaterdag op het Oosterportpark gespeeld. Het belooft in ieder geval een kraker te worden. De beide ploegen willen graag op 10 juni naar Emmen voor de finale van de beker. De aftrap is om 12.30 uur op het Oostersportpark.

Op VR1 na hebben voor de rest alle ploegen van de damesafdeling aanstaande zaterdag een vrije dag. Zeerobben VR1 gaat naar Franeker, waar op Sportpark Hertog van Saxenlaan om 12.15 uur de derby tegen ST SC Franeker/Tzummarum VR2 op hun wacht. Een eerder treffen tussen beide ploegen werd met 3-0 gewonnen door de robbenvrouwen. De Zeerobben gaan vol voor de winst om voor een goeie uitgangspositie te komen voor de wedstrijd van een week later tegen de koploper MKV.

Dat allemaal aanstaande zaterdag. Volgende week dinsdag weer een meiden van Zeerobben waarin uitgebreid verslag wordt gedaan van de halve finale van Zeerobben MO19-1 in de beker.
Volg ze via facebook.com/robbenvrouwen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda