Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Een ietwat teleurstellend weekend voor de meiden van Zeerobben. Van de vijf wedstrijden die gespeeld werden, wisten er maar twee ploegen punten te behalen. Een schamele vier punten was het uiteindelijke resultaat.

Al om 8.45 uur moest het MO13-2 van Zeerobben opdraven tegen het zevental van SC Franeker MO13-2. Op het Oostersportpark werd een 1-5 nederlaag door de Harlingers geïncasseerd. Waarschijnlijk speelde het vroege tijdstip Zeerobben parten. De Franekers hadden duidelijk de wekker op hun ‘klokje’ eerder gezet en waren gezien de uitslag de wakkere ploeg. Komende zaterdag reist Zeerobben af naar Sint Annaparochie. Om 11.30 uur wordt er afgetrapt tegen het MO13-1 van de plaatselijke voetbalvereniging aldaar.

De jongste meisjes van de meidenafdeling van Zeerobben had ook weer zo’n dag. Tegen Workum MO11-1 konden de jonge strijders geen potten breken. Maar liefst zeven tegendoelpunten kregen de Robjes te verduren. Gelukkig werd de pijn een beetje verzacht door een doelpunt aan de kant van de Harlingers. Met een eindstand van 1-7 gaan de dames zich weer voorbereiden op de volgende wedstrijd. Met een lach want het plezier staat bij deze ploeg voorop! Komende zaterdag om 10.30 uur wordt er op het Oostersportpark afgetrapt tegen Hardegarijp MO11-3.

MO15-1 zit in een diepe dip. De kampioen van het najaar van 2016 wist in dit voorjaarseizoen nog maar een keer te winnen. Van de vijf gespeelde wedstrijden werden er maar liefst vier verloren. Tel daar nog een ernstig geblesseerde verdediger bij op en het drama is compleet. Afgelopen zaterdag stond een rivaal van vorig jaar op het programma. AVC MO15-1 uit Sexbierum wist de Zeerobben met een 1-3 overwinning op de knieën te krijgen, tot grote vreugde van de Sexbierumers natuurlijk. Want dit Zeerobben onthield hen immers van het kampioenschap van vorig najaar. Voor aanstaande zaterdag staat Blauw Wit ’34 MO15-2 op het programma. Op het Oostersportpark zullen de Robbenmeiden proberen de drie punten thuis te houden. Al om 8.45 uur wordt er afgetrapt.

Zeerobben MO17-1 was vol goede moed op weg naar een overwinning. In de eerste helft wisten de groenwitten een mooie voorsprong op te bouwen tegen Oosterlittens MO17-1. Bij het eindsignaal van de eerste helft stond er een mooie 3-1 op het score bord. In de tweede helft werd het al snel een 4-1. Zeerobben wist de voorsprong helaas niet te behouden en liet Oosterlittens zelfs zo dichtbij komen tot een gelijkspel. Zonde want de Harlingers raken zo langzamerhand de aansluiting op de koplopers Bergum en Stiens kwijt. Aanstaande woensdagavond moeten de meiden van MO17-1 weer aan de bak. Op het Oostersportpark ontvangen Zeerobben nummer twee op de lijst SC Stiens MO17-2. Aftrap om 19.00 uur. Aanstaande zaterdag staat dan Beetgum MO17-1 op het programma. Op sportpark It Bosk in Bitgummole wordt dan om 12.00 uur afgetrapt.

Na een late start van het voorjaarseizoen van het VR1 van Zeerobben wisten de senioren van de vrouwen/meidenafdeling afgelopen zaterdag in een streekderby tegen ST SC Franeker/Tzummarum VR2 met 3-0 te winnen. Een lekker resultaat en een volle honderd procent score in de competitie. Komende zaterdag zullen de dames weer voor de drie punten gaan. In Arum zal daar om 11.00 uur de aftrap zijn voor de derde wedstrijd van dit voorjaarseizoen voor Zeerobben.

MO19-1 en MO13-1 hadden afgelopen zaterdag even geen wedstrijd. Voor aanstaande zaterdag staat voor MO13-1 een heerlijke stadsderby op het programma. Dan ontvangen de groenwitten hun stadsgenoot fc Harlingen MO13-1. Op het Oostersportpark barst om 8.45 uur het geweld los.
De oudste junioren MO19-1 reizen af naar Grou. Daar zal tegen de kampioen van afgelopen najaar om 13.30 uur het duel aangegaan worden. De Grouwster kampioen staat na drie wedstrijden onderaan op de ranglijst. Vlak daarboven volgen de dames van Zeerobben op drie punten maar die hebben nog maar één wedstrijd gespeeld in de competitie. Voor Zeerobben breken de komende tijd drukke weken aan. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen, inclusief de halve finale van de KNVB-beker.

Zaterdag aanstaande weer volop voetbal voor de meiden van Zeerobben. Alle teams spelen een wedstrijd. Drie teams thuis en vier teams hebben een uitwedstrijd. Ondertussen op de hoogte blijven van de meiden van Zeerobben? Like de Facebookpagina van de meiden! @robbenvrouwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda