Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? En weer was het zaterdag. Dat betekent voor veel voetbalteams weer vol aan de bak voor de drie punten. Zo ook voor de teams van de vrouwen/meisjesafdeling van Zeerobben. Vijf wedstrijden stonden afgelopen zaterdag gepland. Drie teams speelden thuis op het Oostersportpark en twee teams gingen op pad om elders de drie punten te vergaren. Helaas wisten er zaterdag maar twee teams te winnen.

Het senioren 7-tal Vrouwen 1 brachten als enige uitspelende team de drie punten mee terug naar Harlingen. Na het lange wachten op een wedstrijd na de winterstop mochten de dames dan eindelijk de wei in. Vele afgelastingen speelden het team parten. In Sneek werd het VR1 van de Waterpoort Boys met 2-16 compleet van de mat geveegd. Een monsterscore weer voor de Zeerobben Vrouwen. Voor aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd gepland. Maar op dinsdagavond 28 maart ontvangen de Robbenvrouwen stadgenoot fc Harlingen VR2. Deze derby werd eerder uitgesteld vanwege een tekort aan personeel aan de kant van de fc. De aftrap zal om 20.00 uur zijn op het Oostersportpark.

MO19 hoefde afgelopen zaterdag geen wedstrijd te spelen. Voor aanstaande zaterdag staat hen de kwartfinale in de Zwaluwen Jeugdbeker te wachten. Deze zal op het Oostersportpark zijn. De tegenstander is Oerterp MO19-1. Bij winst voor Zeerobben plaatst de ploeg zich voor de halve finale in dit bekertoernooi. Dit zal dan voor de tweede keer in de geschiedenis zijn dat een meisjesteam van Zeerobben de halve finale van de beker bereikt. In 2014 lukte het toenmalige MB1 het al eens een keer. Voor een zevental meiden in het huidige MO19-1 zal dit voor de tweede maal zijn bij winst, deze zaten in 2014 in de selectie van het toenmalige MB1. Spanning alom dus. De wedstrijd start om 12.40 uur op het Oostersportpark.

Ook MO17 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag. Ook voor aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd gepland. Pas op 1 april spelen de dames weer een wedstrijd. Tegenstander dan Oosterlittens MO17-1. Om 10.15 uur zal op het Oostersportpark de aftrap zijn.

Na het zure verlies van vorige week tegen Leovardia MO15-1 moesten de meiden van Zeerobben MO15-1 afgelopen zaterdag weer tegen een Leeuwarder ploeg uitkomen. Dit keer stond Frisia MO15-1 op het programma. Belangrijk voor Zeerobben was natuurlijk winst. Dit om aansluiting te houden op de hogere regionen in de competitie. Helaas lukte het de Harlingers niet om de drie punten bij te schrijven. Frisia won met 1-0 van Zeerobben. Een minieme winst natuurlijk. Zeker met zo’n klein verschil is het dan zuur wetende dat je thuishoort in deze klasse. Aanstaande zaterdag reizen de Zeerobjes weer af naar Leeuwarden. Op Sportpark Kalverdiekje Noord ontmoet de ploeg voor de tweede keer het MO15-1 van Leovardia. Het thuisduel werd ook al miniem verloren van de Leeuwarder ploeg. Hopen op winst in Leeuwarden dus. Aftrap om 12.45 uur.

Stap in de trein die Zeerobben MO13-1 heet. Deze ploeg is al vanaf het begin van deze competitie bezig om de ene na de andere ploeg uit te schakelen. Tot nu toe hebben deze meiden alle wedstrijden gewonnen. De laatste, die van afgelopen zaterdag, werd door Zeerobben thuis gewonnen met 2-0 van SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1. De ploeg staat nu, samen met de tegenstander van aankomende zaterdag, met evenveel punten bovenaan het lijstje van de competitie. Alleen zit daar 22 doelpunten verschil tussen. Aanstaande zaterdag de nummer twee dus als tegenstander. MKV’29 MO13-1 kan de Zeerobben MO13-1 trein doen vertragen. Zij lijken tot nu toe de enige die daartoe in staat zijn. We zullen het weten aanstaande zaterdag. Om 9.30 uur de aftrap op Sportpark Nylan.

Het zit de meiden van Zeerobben MO13-2 niet echt mee. In de twee wedstrijden die de dames gespeeld hebben moesten ze al dertig doelpunten incasseren. De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd, net als de wedstrijd daarvoor met dubbele cijfers verloren. ONS Boso Sneek MO13-1 wist maar liefst veertien keer het doel te bereiken. Lichtpuntje voor de Zeerobjes was wel dat ze zelf ook twee keer scoorden. Aanstaande zaterdag weer een kans voor de robjes. Op visite komt Noordscheschut MO13-1. Ook deze ploeg heeft nog geen wedstrijd kunnen winnen. Wellicht een kansje voor Zeerobben om van de laatste plaats af te komen. Aanvang wedstrijd om 11.45 uur aanstaande zaterdag.

Dan de jongste meiden van de afdeling. Zij speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen SC Bolward MO11-1. Prachtig om te zien hoe fanatiek deze meiden al zijn want beide ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd. Zeerobben stond zelfs tot aan de rust voor op de Bolswarders. Helaas voor de Harlingers verspeelden de Robjes hun voorsprong in de tweede helft. SC Bolsward MO11-1 won uiteindelijk met 3-5 van de Zeerobben. Op de website van Zeerobben is een mooi fotoverslag te vinden van deze wedstrijd. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor MO11-1. Op 1 april ontvangen deze meiden Workum MO11-1. Om 9.45 uur de aftrap op het Oostersportpark.

Op de hoogte blijven van de verrichtingen van de meiden van Zeerobben? Like ze op Facebook. @robbenvrouwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda