Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Van de zes geplande wedstrijden werden er afgelopen zaterdag maar twee gespeeld. Alleen Zeerobben MO13-1 en Zeerobben MO17-1 kwamen in actie. De wedstrijden van de andere teams werden afgelast om verschillende redenen. De twee wedstrijden die wel gespeeld zijn, werden met ruime cijfers gewonnen van de tegenstanders.

Het Vrouwen 1 van Zeerobben had op papier een wedstrijd gepland staan tegen DTD VR1. Maar die wedstrijd ging niet door een foutje van de KNVB. Het team van DTD was verkeerd ingedeeld in de 7x7 competitie van de 6e klasse 02. DTD VR1 speelt namelijk als 11-tal in de 4e klasse. Voor Zeerobben VR1 staat voor aankomend weekend nog steeds geen wedstrijd gepland. Over twee weken mogen de dames uitkomen in een stadsderby tegen fc Harlingen VR2. Aanvang 12.00 uur op het Oostersportpark.

Voor MO19-1 stond afgelopen zaterdag ook geen wedstrijd gepland. Zij gaan komende zaterdag ten strijde tegen Buitenpost MO19-1. Twee weken terug troffen de beide teams elkaar al in een bekerduel. Zeerobben MO19-1 won toen met 9-4 van Buitenpost. De dames van Buitenpost zijn aanstaande zaterdag natuurlijk uit op revanche. De wedstrijd begint om 12.00 uur op Sportpark De Swadde in Buitenpost.

Een mooie start van het nieuwe jaar voor Zeerobben MO17-1. In Oosterlittens werd afgelopen zaterdag ruim gewonnen door de Harlingers. De dames van Oosterlittens bleven berooid achter met een nederlaag van 0-6. De Zeerobben staan met deze overwinning keurig op een tweede plaats in hun competitie. Alleen Stiens MO17-1 moeten de Harlingers nog voor zich dulden. Het verschil is miniem, namelijk één punt. Het volgende duel is aanstaande zaterdag tegen de nummer drie van de ranglijst, SJO Bergum BCV Combinatie MO17-1. Zij staan qua punten gelijk met Zeerobben maar hebben een lager doelsaldo. Op het Oostersportpark wordt aanstaande zaterdag om 12.15 uur afgetrapt.

Ook de voor Zeerobben MO15-1 geplande wedstrijd ging zaterdag niet door. De ploeg zou in Leeuwarden voor het eerst dit jaar officieel in de 1e klasse aftrappen tegen Leovardia MO15-1. Maar door een spelerstekort bij de Leeuwarders is deze wedstrijd opgeschort naar een latere datum. Voor aanstaande zaterdag staat ST Minnertsga-St. Jacob MO15-1d op het programma. Om 11.40 uur wordt er afgetrapt op het Oostersportpark.

Het was nog even afwachten hoe het deze ploeg zou vergaan als elftal. Zeerobben MO13-1 speelt dit voorjaarsseizoen voor het eerst als elftal formatie. Een oefenwedstrijd tegen de meer ervarener SC Bolsward MO13-1 werd vorige week nog met 2-0 verloren. De om het ‘eggie’ wedstrijd van afgelopen zaterdag liet hele andere cijfers zien. Van SC Bolsward MO13-2 werd thuis met maar liefst 17-0 gewonnen. Een monsterscore voor de dames. Een prachtig begin van een nieuwe competitie. We hopen dat de dames door deze monsterachtige overwinning met beide benen op grond blijven staan want hoogmoed komt vaak voor de val. Aanstaande zaterdag spelen de meisjes van MO13-1 weer thuis. Dan ontvangt de ploeg het MO13-1 van Joure SC. Om 10.30 uur vindt dan de aftrap plaats.

Helaas kon ook voor Zeerobben MO13-2 de wedstrijd niet doorgaan. Door een tekort aan speelsters aan de kant van Zeerobben hoefde de ploeg uit het Drentse Noordscheschut niet naar Harlingen af te reizen. De wedstrijd zal op een andere datum worden ingehaald. Voor aanstaande zaterdag staat voor Zeerobben MO13-2 een duel tegen ST Tollebeek/Nagele MO13-1 gepland. Ook dit keer mag de ploeg thuis op het Oostersportpark spelen. De aftrap zal om 10.00 uur zijn.

Voor de kleinsten van de damesafdeling stond zaterdag een wedstrijd gepland tegen Leovardia MO11-1 op het programma. Maar ook voor hen ging de wedstrijd niet door en werd afgelast. Aankomende zaterdag doen de Robbenmeisjes een nieuwe poging om het voorjaarsseizoen te starten. De Harlingers reizen dan af naar Sneek voor een duel tegen Black Boys MO11-1. De wedstrijd begint om 10.00 uur op Sportpark het Schuttersveld in Sneek. Veel succes.

Datums en tijden onder voorbehoud. Kijk voor meer info op www.zeerobben.nl/teams/vrouwenmeisjes/ of volg op www.facebook.com/robbenvrouwen/

|Doorsturen

Buienradar



Agenda