Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De complete meisjes-/damesafdeling van Zeerobben verzamelde dit weekend maar drie punten voor de club. Van de vier wedstrijden die gespeeld werden door de teams werd er maar ??n gewonnen. Zeerobben MO15-1 wist op het A-veld MO15-1 van SJO Dronrijp Foarut met een mooie einduitslag te verslaan. De drie andere teams verloren helaas.

Zaterdag kwam de koploper ONB VR1 op bezoek in Harlingen. De ploeg uit Drachten die tot nog toe honderd procent wist te presteren in de competitie wist ook de robbendames met lege handen te laten zitten. Met 2-7 op het scorebord en drie punten in de pocket gingen ze weer richting Drachten. Aanstaande zaterdag weer een kans voor de Zeerobben vrouwen. Op sportpark de Bining/vv Arum volgt dan om 11.00 uur de aftrap voor een nieuwe kans voor de drie punten.

MO19-1 had dit weekend geen wedstrijd. In hun competitie werd afgelopen zaterdag maar één wedstrijd gespeeld. De koploper GAVC MO19-1 ontving thuis vv Heerenveen MO19-1. Van deze wedstrijd zijn geen definitieve resultaten bekend omdat die om onduidelijke redenen werd gestaakt door de ploeg uit Heerenveen bij een stand van 1-0. Dus geen beweging in de lijst van de 1e klasse 5. Aanstaande zaterdag zal MO19-1 op bezoek bij het MO19-1 van vv Heerenveen. De ploeg uit Heerenveen staat net onder de Zeerobben en wil natuurlijk punten scoren om in ieder geval gelijk te komen met de Harlingers. De aftrap zal om 14.30 uur zijn op Sportpark Skoatterswâld in Heerenveen.

Na een mooie overwinning van vorige week moesten de meiden van Zeerobben MO17-1 weer een flinke nederlaag incasseren. Tegen SJO DFC MO17-1 werd met een 1-6 verloren. Weer een zuur verlies, omdat de Robbenmeiden ook kansen lieten liggen. Kansen die zomaar het verschil in de eindstand hadden kunnen verkleinen. Over twee weken de laatste wedstrijd in de bekerpoule voor Zeerobben. Op het eigen Oostersportpark ontvangt de ploeg MO17-1 van vv Hardegarijp.

Het MO15-1 van Zeerobben wisten weer de drie punten thuis te houden. Het talentvolle ploegje wist na een moeilijke start de tegenstander uit Dronrijp met 6-0 te verslaan. In het begin van de eerste helft was DFC het betere team, alleen wisten ze hét betere niet om te zetten in doelpunten. De meiden van Zeerobben daarentegen wisten wel, nadat de diesel op bedrijfstemperatuur was, de kansen te benutten en het doel te vinden. Voor rust legden de Robben er twee in. En nadat ze na de rust de juiste versnelling hadden gevonden, schoten de Harlingers er nog vier in. DFC was in het laatste kwartier weer de betere ploeg, maar onthielden zich van het maken van doelpunten. Eindstand, een afgetekende 6-0 op het scorebord. Volgende week reist MO15-1 af naar Leeuwarden. Daar ontmoet de ploeg de rode lantaarndrager in de competitie Leovardia MO15-2. Op Sportpark Kalverdijkje Noord zal om 10.30 uur de aftrap zijn.

De geplande wedstrijd voor MO13-1 van afgelopen zaterdag is verzet naar morgenavond. De ploeg speelt dan thuis op het Oostersportpark tegen Sint Anna MO13-1. Om 18.30 uur zal de aftrap zijn. Dus alle reden om even na het eten naar deze topper te komen. Aanstaande zaterdag staat voor de Robbenmeisjes weer een streekderby te wachten tegen de koploper SC Franeker MO13-1. Alle reden voor de meisjes om aanstaande woensdag te winnen. Want dan komt de ploeg op gelijke hoogte met Franeker met op de ranglijst. De aftrap in Franeker zal om 11.15 uur zijn op sportpark Hertog van Saxenlaan.
Tegen het andere team van de MO13, het tweede zevental van Franeker, moest het MO13-2 van Zeerobben het afleggen in deze streekderby. De Franekers waren met 5-0 veel te sterk voor de Robben. De punten bleven in Franeker waardoor de Harlingers een plaatsje zakken op de lijst. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor MO13-2. Pas op 29 oktober zal de ploeg weer in het groen-wit aantreden tegen SDS MO13-1 in Easterein.

Aanstaande zaterdag weer vijf nieuwe kansen op punten voor de Zeerobben dames en meisjes. Woensdagavond aanstaande al de eerste wedstrijd van deze nieuwe week, om 18.30 uur op het Oostersportpark. Kijk ondertussen op www.zeerobbenvrouwen.nl voor meer info, uitslagen en standen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda