Sport

De laatste vlucht van seizoen 2016

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen weekend 17 september werd de vierde en tevens laatste Natour vlucht die zou worden vervlogen vanuit Asse Zielik maar er werd naar Duffel uitgeweken in verband met regen. De vrijdag 34 ingekorfde duiven voor deze NT vlucht werden zaterdag, na een week lang van het zonnetje thuis op hun hokken genieten, om 10.15 uur gelost met een noordoosten wind. Ze konden ook hun terugvlucht naar Harlingen van het redelijk goede vliegweer gebruik maken over 240 km.

En het was het hok van Jan Hoogland waar deze laatste vlucht grandioos afsloten werd. Het was zijn 100 (Mirakuru) die als eerste van zijn negen prijsduiven bij de eerste tien om 13.17 uur geklokt werd met een snelheid van 1321 per minuut met ook een eervolle eerste, tweede, vijfde, zesde, zevende en negende plaats in het Samenspel A1 van 529 duiven en ook nog 66ste in Afdeling Friesland van 10190 duiven. Een geweldige prestatie daar ook de luxe prijs mee naar Midlum ging waren de aangeboden bloemen door Cor Nijkamp terecht voor Jan Hoogland. Die kan terugkijken op een geweldig vlucht en vliegseizoen 2016. Ook het hok van Sjoerd en Rutger Zwart kan terugkijken op een goed vliegseizoen met in deze laatste vlucht een derde, elfde en twaalfde plaats en met een vierde in het ACG. Joop de Vries en Age Zijlstra wisten geen prijsduifje te klokken maar mochten net als de winnaars een aangeboden vleesprijs in ontvangst nemen.

Natour kampioenen Onaangewezen: 1 Jan Hoogland, 2 Sjoerd en Rutger Zwart, 3 Age Zijlstra, 4 Joop de Vries, 5 Erik Alkema.
Aangewezen kampioenen: 1 Jan Hoogland, 2 Sjoerd en Rutger Zwart, 3 Age Zijlstra
Duifkampioen de 4-1416551 van Jan Hoogland.
Generaal Kampioenen alle vluchten Onaangewezen: 1 Jan Hoogland, 2 Sjoerd en Rutger Zwart, 3 Age Zijlstra, 4 Gerrit de Koe, 5 Gorrie Lambregts
Aangewezen: 1 Jan Hoogland, 2 Sjoerd en Rutger Zwart, 3 Gerrit de Koe, 4 Age Zijlstra, 5 Gorrie Lambregts
Duifkampioen de 4-1416580 van Jan Hoogland

De einduitslag van de Natour kampioen sponsorvluchten en de totale winnaar bedrijven kampioenschap wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda