Voetbal

De draad weer op pakken

Door Jeroen Pietersma
Evenals na de start van deze competitie - teleurstellende 0-0 in Grootegast - zal Zeerobben een bittere pil moeten wegspoelen en wel tegen debutant TONEGO uit Luttelgeest. Op de ranglijst nemen ze de voorlaatste plaats in met zeven uit dertien. Gezien de positie van beide partijen mag je van de nummer twee verwachten, dat ze met drie punten naar Friesland reizen.

Maar het varkentje Grootegast even wassen, bleek ook gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor het tegen degradatie vechtende TONEGO telt eigenlijk ook alleen maar de winst. Dus, dat kan eventueel een mooie pot worden, met twee op de aanval spelende teams.

Arjen Postma en assistent-trainer Kerst Heida zullen de mannen weer op scherp moeten krijgen. En dat is voor waar geen gemakkelijke opgave. Spelend om de tweede plaats, met misschien toch nog de stille hoop op meer, zal toch uit een ander vaatje getapt moeten worden, om maar een plat cliché te gebruiken. De competitie zal door de weersomstandigheden danig beïnvloed kunnen worden. Zijn de grasvelden al hersteld van de winter, of zal opnieuw alleen op de kunstgrasvelden gespeeld kunnen worden. In Luttelgeest hoopt men toch te kunnen voetballen. In ieder geval zal de club de vernieuwde kantine op zaterdag 4 februari openen, of er nu gespeeld wordt of niet. De selectie van Zeerobben vertrouwt weer op de steun van de vaste supporters op het sportpark TONEGO aan de Sportstraat 30 te Luttelgeest.
Zaterdag 4 februari, TONEGO – Zeerobben, aanvang 14.30 uur.

Programma in de tweede klasse I:
Grootegast FC-Be Quick Dokkum
Hardegarijp-Wâlde De
Joure SC-VVI
Meppel FC-Nijland
Stiens SC-Broekster Boys
TONEGO-Zeerobben
Veenwouden SC-CVVO

|Doorsturen

Buienradar



Agenda