Sport

De Copini 60+ kaatscompetitie is weer gestart

Door Jeroen Pietersma
Maandagavond 9 mei is al weer voor het vierde achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein van start gegaan. Voorafgaand aan de eerste partijen werd er stilgestaan bij het onverwachte heengaan van onze kaatsvriend Jelle Takema.

Enkele trouwe kaatsdeelnemers zullen om uiteenlopende redenen dit jaar niet van de partij zijn. Daarnaast was er van zes leden een bericht van verhindering ontvangen. Verheugend is de komst van oud-Harlinger Jetze Nagel uit Makkum. Na het uitreiken van een aangepast reglement 2016 en de loting, ging het nieuwe kaatsseizoen vervolgens in twee perken van start.

In perk 1 kaatsten de parturen Jetze Nagel met Ysbrand Brandsma en Henk Bleeker tegen Klaas Kloosterman met Douwe Broersma en Albert Dijkstra. Van deze op papier gelijkwaardige parturen gaf de trainingsachterstand van partuur Nagel op partuur Kloosterman uiteindelijke de doorslag.
Pas halverwege de partij wist Ysbrand het perk met zijn snelle opslag te vinden. Henk Bleeker had nog duidelijk zichtbaar de vermoeidheid van zijn verhuizing naar Harlinga in de benen. Ondanks 3 maal 6 gelijk, kon ook Jetze met een verdienstelijk debuut het tij niet keren.
Albert Dijkstra, inmiddels 80 jaar, sloeg zijn eersten foutloos op en Klaas Kloosterman en Douwe Boersma sloegen in het veld de ballen vaak weer terug tot in het perk of tot kleine kaatsen. Dit leverde voor partuur Kloosterman de enigszins geflatteerde eindstand 1 - 5 + 6 - 6 op.

In perk 2 kaatsten Rick Vlieger met Thom Zuiderhof en Wiebe Dijkstra tegen Frans Alberda en Jan Kwast. In het begin van de partij liep het niet bij het partuur Vlieger. Ondanks de man meer-situatie, stond men binnen de kortste keren 3 - 0 achter. Toen begonnen de oude diesels te lopen en werkte men de opgelopen achterstand vlot weg. Echter bij de stand 3 – 3 + 4 – 0 voor partuur Vlieger bleken de tanken leeg en walsten Frans Alberda en Jan Kwast, die ondertussen lekker op elkaar ingespeeld waren, er overheen en wonnen de partij overtuigend met 3 – 5 + 0 - 6.
Maandagavond 23 mei de volgende competitiepartij, en de 60-plussers die nog mee willen doen zijn van harte welkom.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda