Sport

De Copini 60+ kaatscompetitie 2017 is gestart

Door Jeroen Pietersma
Maandagavond 8 mei is voor het vijfde achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein van start gegaan. De opkomst was wat aan de magere kant, waardoor er van de drie gelegde perken maar twee gebruikt werden. Na het uitreiken van het aangepaste reglement 2017 en de loting ging het nieuwe kaatsseizoen vervolgens ook daadwerkelijk los.

In perk 1 kaatste het partuur 1 met Douwe Broersma en Klaas Kloosterman tegen partuur 2 met Rick Vlieger en Hobbe Kooistra. Bij partuur 1 liep het in het begin nogal stroef. Er werden teveel opslagfouten gemaakt en in het perk vielen enkele uitslagmissers te noteren. Rick Vlieger daarentegen had er in het perk goed zicht op en sloeg meerdere ballen boven. Pas bij een 0-3 achterstand lukte het partuur 1 om iets terug te doen. Er werden twee eersten achterelkaar gewonnen en leek de spanning in de partij bij 2-3 teruggekeerd. Rick en Hobbe brachten het verschil echter weer op 2 eersten (2-4). Hierna werd er beurtelings nogmaals een eerst binnengehaald, 3-4 en 3-5. Op de stand 3-5 en 6-4 werd de mogelijkheid om aan te sluiten tot 4-5 niet benut, doordat Klaas de opgeslagen bal in het perk tegen het lichaam van Douwe sloeg die verzuimde uit te lopen. Op de stand 3-5 en 6-6 met een kaats bij de middellijn maakte Hobbe Kooistra vanuit het achterperk met een geweldige uitslagbal een eind aan de partij en waren Rick en Hobbe de terechte winnaars.

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Gerard Voogd en Thom Zuiderhof tegen partuur 4 met Jan Kwast en Klaas van der Hoek. Na reeds enkele jaren als vaste scheidsrechter/aanmerker actief bij de 60+ competitie betrokken te zijn geweest, durfde Klaas van der Hoek het na een succesvolle knieoperatie en revalidatieperiode nu weer aan om mee te kaatsen. Ze kwamen 1-0 achter maar toen was het Klaas v.d. Hoek die de eerste bovenslag van dit seizoen plaatste. Het werd ondanks dat 2-0 maar toch pakten Klaas en Jan het volgende eerst en dat puur op techniek 2-1. Het was jammer dat Jan Kwast bij de stand 2-1 en 6-6 de bal buiten sloeg. Ze kwamen 3-1 achter en toen sloeg Klaas maar liefst vier ballen naast het perk, dit terwijl zijn oud collega Tommie Zuiderhof met een big smile in het perk stond. Het werd 5-1 en 4-6 en Jan Kwast gaf toen een ouderwetse pripper, 5-2 dus. En bij de stand 5-2 en 6-4 viel het doek voor Klaas en Jan, maar zij hebben besloten om vijf lessen opslaan te volgen bij Johan Okkinga in Arum.

Maandagavond 15 mei is de volgende competitiepartij, waarbij actieve 60 plussers die nog mee willen doen, langs deze weg (start 19.15 uur) van harte worden uitgenodigd. Tevens is er plaats voor een derde scheidsrechter/aanmerker.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda