Sport

Dammers Excelsior hard onderuit

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Afgelopen dinsdag was het druk in de Koegelbult. Naast de onderlinge competitie speelde het viertal van Excelsior in de provinciale competitie tegen het viertal van Rinsumageest en dat werd voor de Harlingers en dramatische avond, want men ging met 1-7 hard onderuit.

Elle van Keimpema kreeg een damslag om z’n oren, waarna de gasten een 0-2 voorsprong pakten. Ook Dick Bekkema en Marco Bekema haalden bakzeil, waardoor er al 0-6 op het scorebord kwam. Klaas van Keimpema wist na een boeiende partij een remise te halen, waarna de einduitslag op 1-7 kwam.
De eerstvolgende wedstrijd speelt Excelsior op maandag 23 november tegen DHHS uit Sumar.

Onderlinge competitie
In de onderlinge competitie boekte Rinze Postma een zege op Joop Huizenga. Nadat Rinze een dam wist te behalen, werd de overmacht voor Joop te groot en moest hij opgeven. Koop de Vries sprokkelde de afgelopen weken de nodige punten bij elkaar, maar in Johan Beuker moest hij zijn meerdere erkennen en stond hij aan het einde van de rit met lege handen. Jouke Geertsma kruiste tenslotte de degens tegen Pieter Hijlkema. Pieter boekte schijfwinst, maar Jouke stond er positioneel sterker voor en wist een doorbraak naar de damlijn te forceren en boekte zijn tweede overwinning op een rij.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda