Dames met grote winst de winterstop in

In Hoogezand werd de laatste wedstrijd voor de winterstop van Dames 1 tegen Dash gespeeld. Deze week waren twee waardevolle invalsters mee, Bonne Cato Meijeraan en Inge de Groot. Alle dames speelden in een nieuw shirt en droegen voor en na de wedstrijd een nieuwe hoodie, mede beschikbaar gesteld door The English Factory.

In de eerste helft werd direct druk gezet op Dash, de beide teams waren aan elkaar gewaagd. Er waren een aantal prachtige reddingen van Akke, Naomi en Bente en ook mooie kansen zoals bij een strafcorner waarbij de tip-in helaas net niet lukte. Maar in de 28ste minuut lukte het Jeanine de bal in de cirkel van Dash te krijgen en rondde het zelf af met een prachtig schot, 0-1. In de dertigste minuut bracht Hannamay de bal de cirkel in, veroorzaakte Dash shoot maar de scheidsrechter zag terecht dat er sprake was van voordeel, waarna Sterre het tweede doelpunt wist te scoren. Dit gaf de dames vleugels want al in de 33ste minuut kreeg Jeanine de bal strak aangespeeld van Nynke, waarna ze vanaf de rechterkant de bal prachtig in de hoek van het doel wist te spelen en zo ging Harlingen met een 0-3 voorsprong de rust in.
Na de rust ging Dash er, zoals verwacht, vol voor. Onze sterke verdediging (bestaande uit afgewisseld Naomi, Bente, Anne, Monica, Nynke, invalster Bonne en keepster Akke) was echter niet onder de indruk en hield de tegenpartij op afstand. Tot de 24ste minuut van de tweede helft. Dash benutte een strafcorner, scoorde en werd het 1-3. Harlingen liet het er uiteraard niet bij zitten. Het middenveld en de voorhoede (bestaande uit afgewisseld Hannamay, Britt, Manon, Orren, Sterre, Jeanine en invalster Inge) ging over tot de volgende aanval en niet onverdienstelijk. Na een mooie assist van Monica wist Sterre het vierde doelpunt te scoren en al snel daarna bracht Britt, in de rebound met een prachtig hoge bal, de eindstand naar 1-5.
Volgende week zondag spelen de dames de eerste zaalwedstrijden, waar zij Dash ook weer tegen zullen komen.