Sport

Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag vertrokken de Harlinger dames naar Dronten, waar ze een wedstrijd speelden tegen koploper Flevoland. Flevoland heeft nog geen ??n keer verloren in deze competitie, maar Harlingen was vol vertrouwen. Dit bleek ook gedurende de wedstrijd.

Flevoland zette zulke hoge druk, dat er gaten ontstonden. Hierdoor kon de achterhoede harde klappen naar voren geven of door middel van een beweging zelf oplopen. In het begin moest de voorhoede van Harlingen hier even aan wennen, maar gedurende de wedstrijd werd Harlingen steeds gevaarlijker. De achterhoede was ijzersterk en werd in de verdediging goed geholpen door het middenveld. Flevoland had mooie acties, maar door de sterke verdediging resulteerde dit nergens in. Manon van der Meer stond sterk te spelen achterin en wist via de zijlijn vaak een mooie bal af te leveren, waar Pien van Smeerdijk vocht voor elke bal. Pien maakte mooie snelle acties, waardoor Harlingen ook gevaarlijk kon worden. Toch was het na een tijd toch Flevoland die door middel van een strafcorner in de lange hoek van het doel schoot. Vlak voor rust kregen zij nog een strafbal, die ze op het nippertje benutten.

Toch lieten de dames van Harlingen hun kopjes niet hangen en zetten een nog sterkere tweede helft neer. Meer gevaar en ook drie strafcorners aan de kant van Harlingen. Jente Bijlsma wist zich met mooie bewegingen vaak de cirkel in te manoeuvreren. Harlingen liet zich niet kennen en vocht door. Flevoland scoorde helaas nog een keer, maar Harlingen kijkt terug op een ijzersterke wedstrijd tegen de koploper. De uitslag is ietwat geflatteerd, dus Harlingen kijkt uit Flevoland na de winterstop nog eens te treffen.
Aankomende zondag speelt Dames 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Dash. Dit doen zij op de Super Sunday thuis om 12.45 uur. Voor de tijd spelen de veteranen om 11.00 uur tegen Roden. Na afloop is er erwtensoep met wat lekkernijen en een hoop gezelligheid.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda