Dames 1 zet beste wedstrijd van het seizoen neer

Zondag stond de wedstrijd tegen Meppel op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen speelden de Harlinger dames ook tegen Meppel en die wonnen ze met 0-4. Wat zij zich nog herinnerden van die wedstrijd, is dat de dames van Meppel met het hele team alles vastzetten achterin. Hierdoor zal Harlingen dit keer creatiever moeten worden en af en toe rustig achterin overspelen, waardoor ze de tegenstander uit hun 23-metergebied lokken.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd bleek dat Harlingen weer moeite had met het scoren. Ze zetten continu druk en waren alleen op de helft van Meppel te vinden. Toch bleef het doelpunt uit, ondanks dat de Harlingers veel mooie acties maakten en ontzettend gevaarlijk werden. Gelukkig kon de Harlinger Coach Hannamay Tjalsma naar voren schuiven door de terugkomst van Anna Posthumus. Hannamay Tjalsma is één van de oudste dames uit het team met dus de meeste ervaring. Daarnaast is ze altijd aanvallend ingesteld en wist ze weer ontzettend gevaarlijk te zijn. De eerste twee doelpunten van deze wedstrijd staan dus ook op haar naam. Ook Bonne Cato Meijeraan kon naar voren geschoven worden, waardoor haar kracht en snelheid goed gebruikt werden. Ook Inge de Groot haar strijdlust was weer te zien. En Manon Schakenbos beloond haar harde werk tegenwoordig door na het onderscheppen van de bal ook een veilige pass af te leveren. Mede door deze Harlinger dames werd er nog drie keer gescoord. Helaas lukte het de Harlingers de laatste twintig minuten weer niet om de bal in het doel te krijgen. Toch zette Harlingen een goede wedstrijd neer en wonnen met 5-0. Dit geeft de dames weer hoop en energie om hard te trainen.

Volgende week speelt Harlingen een uitwedstrijd tegen koploper Flevoland. De week daarop volgt de afsluiting van het eerste deel van het veldseizoen in Harlingen en toevallig een “Super Sunday”: Veteranen spelen om 11.00 uur thuis en Dames 1 om 12.45 uur met daarop volgend een barbecue en muziek.

Jongens E6-1 knokt zichzelf naar een gelijkspel
De hockeyclubs liggen niet voor het oprapen en er moet soms flink gereisd worden voor een passende tegenstander. De jongens E6-1 waren zaterdag aan de beurt om naar Haren (Groningen) te gaan. Een grote club waar het zo druk was dat iemand het op de Efteling vond lijken.

Nadat het juiste veld gevonden was, de warming up, en het handen schudden met de aanvoerder van de dag, Jelle Koudenburg, voorop, verloor Harlingen de toss. De wedstrijd begon en al snel stonden de jongens 1-0 achter. De mannen lieten hun kop niet hangen, maar er was niet door de verdediging van Haren heen te komen: ze moesten langs een cirkel met vijf Harenaren en een keeper. Toch lukte het Jongens E6-1 een gaatje te vinden, en werd het 1-1. Na de rust en een paar mooie reddingen van onze keeper Dankert Vogelaar, gebeurde toch het ondenkbare: Haren scoorde weer, ondanks dat de wedstrijd continu op hun helft werd gespeeld. Na enkele zeer tactische wissels kreeg toch Kyan IJzendoorn het voor elkaar om de gelijkmaker tussen de palen te drukken. Al met al een zeer spannende wedstrijd, waar iedereen vol vuur aan het spelen was. Er wordt uitgekeken naar de return.